| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcanlı Saksı Kebabı | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102858 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2014 
2,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 tane patlıcan
 
1 tane soğan
 
2 tane domates
 
500 gr kuzu eti
 
3 yemak kaşığı margarin
 
3 tane sivri biber
 
1 bardak bezelye
 
1 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
kızartmak için; biraz sıvıyağ
 
 
Patlıcanların saplarını kesip dış kabuklarını alaca ya da pul pul soyun ve patlıcanları enlemesine ikiye bölün. İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu süzün ve önlü arkalı kızartın.
 
Soğanı ince kıyıp margarin ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun. Et, suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeterince su ilave edin. Etler pişince suyunu süzüp ayırın. Etleri bezelye ile karıştırıp hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Ayırdığınız sostan da birer kaşık yerleştirip tencereye dizin. Kalan sosu tencerenin dibine dökün. Patlıcanların üzerini birer dilim yuvarlak domates ile kapatıp fırına verin. Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcanlı Saksı Kebabı Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |