Kısa URL: https://ml.md/lc163819
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet kemer patlıcan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı tahin
1 adet limon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin ve blenderden geçirin. Nohudu ezip, patlıcanla karıştırın. Üzerine tahin, limon suyu, kimyon ve tuz ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde toz kırmızıbiberi zeytinyağında kızdırın. Soğuyunca salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc157234
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021
473 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı nohut
2-3 adet közlenmiş patlıcan
2-3 adet közlenmiş biber
Dereotu
Taze soğan
Maydanoz
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Kornişon turşu
Nohudu geceden ıslatın.
Ertesi gün haşlayın ve suyunu süzün.
Nohutlar iyi haşlanmış olsun.
Soğuyan nohutların üzerine doğranmış, közlenmiş biber ve patlıcanları ekleyin.
Daha sonra ince ince kıyılmış yeşillikleri katın.
Tuz, limon ve zeytinyağından oluşan salata sosunuzu da üzerinde gezdirin.
Tüm salata malzemesini iyice harmanlayın.
Salata tabağına alıp, servis edebilirsiniz.