|
Patlıcanlı Makarna |
|
dakik
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117629
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Esen Alkış
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
1 tutam taze fesleğen
Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küp şeklinde doğranıp kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınarak bekletilir. Makarna yağlı tuzlu suda haşlanarak süzülür. Bir tencerede piyazlık doğranmış kuru soğanlar ve ince doğranmış sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Kabukları soyulup doğranan domatesler eklenir. Sirke, toz şeker, karabiber ve tuz ilave edilir. ½ su bardağı sıcak su eklenerek hazırlanan sos pişirilir. Haşlanmış süzülmüş makarna kızaran patlıcanlarla beraber sosa eklenip harmanlanır. İnce kıyılmış taze fesleğenle servis yapılır.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109849
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr erişte makarna
2 adet patlıcan
2 adet domates
200 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Erişte şeklinde yassı ve ince olan makarnaları tencerede tereyağında kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip suyunu çektirin. Patlıcanları dilimleyip kızartın. Pişen makarnaları kızaran patlıcan ve domates dilimlerini bir fırın kabında, aralarına rendelenmiş kaşar peyniri serperek kat kat döşeyin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızartın.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69279
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011
2,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığ şeker
2 yemek kaşığı sirke
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sarımsakları kıyınız. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartınız. Bol kaynayan su da makarnayı haşlayıp, yağladıktan sonra sıcakta tutunuz. Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp, içine kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, tuz ve karabiberi ve az su ilave edip, bir taşım kaynatınız. En son olarak içine kızarmış patlıcanları ilave edip bir taşım kaynatıp, ateşten alınız. Hazırladığınız harcı, sıcak makarnanın üzerine döküp servis ediniz.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62730
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr makarna
1 çorba kaşığı tuz
8 su bardağı su
Sos:
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
3 patlıcan (1 cm'lik küpler halinde doğranmış)
2 domates (kabuğu soyulup kalınca doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
1 havuç (kabuğu kazınıp rendelenmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/2 su bardağı su
8 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatınız. Kaynadıktan sonra 1 çorba kaşığı tuzu serpip makarnaları tencereye koyunuz. Makarnaları yumuşayana kadar 5-8 dakika kaynatıp, tencereyi ateşten indiriniz. Makarnaları kevgirden süzüp, üstünden sıcak su geçirerek bir kenarda bekletiniz.
Sos için orta boy bir tencerede tereyağı eritiniz. Soğanları tencereye kojrup, hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Domatesleri, havucu, tuzu ve karabiberi ekleyip 20-25 dakika karıştırarak pişiriniz.
Küçük bir tavaya rafine yağı koyup kızdırınız. Patlıcanları tavaya atıp pembeleşene kadar kızartınız. Patlıcanları delikli kepçeyle alıp domatesli sosun kaynadığı tencereye koyunuz. 1/2 su bardağı suyu ve domates salçasını ekleyiniz. Tenceredeki içi karıştırarak 10 dakika kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, maydanozu kanştırınız. Süzülüp yıkanmış makarnayı servis tabağına yerleştiriniz. Tenceredeki sosu makarnanın üstüne döküp, biraz karıştırdıktan sonra servis ediniz.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
samanyolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54067
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2010
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Patlıcan (2 adet)
Kalem makarna panne (1 paket)
Kırmızı biber (1 adet)
Soğan (1 adet)
Maydanoz (1/2 demet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Limon suyu (yarım adet)
Sarımsak (2 diş)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin.
Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem makarna (penne) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın.
Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.
1 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40498
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket makarna
1 patlıcan
1 patates
2 domates
2 kasik salca
baharat tuz
yapilisi;
makarnayi pisirin, bir tavaya 2 yemek kasigi margarin koyun, eryince kizarmis patlıcani ve patatesi ilave edin, domatesi salcayi baharati tuzu ekleyin, makarnanin uzerine dokup servis edin.
Fotoğraf "susu" tarafından gönderildi. 17.05.2015
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
asya
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Asya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24958
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (yarım kilo)
Yarım bardak ayçiçek yağı
5 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
Tuz
Maydanoz
Makarnayı tuzlu az yağlı bol suda haşlayın. 15 dakika soğutup bir tepsiye dökün. Patlıcanları soyup küçük kare kare doğrayın. Yağda kızartın ve makarnanın üstüne serin. Domatesleri soyup doğrayın. Biberi de doğrayıp fırına verin. 20 dakika pişirip çıkarın.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
muvaffak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc22697
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
4 adet patlıcan
4 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Kızartma için sıvı yağ
Patlıcanlar soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra bol kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta domatesler rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine sıvı yağ, tuz, şeker ve karabiber eklenir, salça gibi olana dek pişirilir. Kızarmış patlıcan domatesli karışımla birleştirilir. Makarna bilindiği gibi haşlanır, süzülür, servis tabağına konur. Üzerine hazırlanan patlıcanlı harç bırakılır.
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
sardunya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19724
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. makarna istenilen çeşit,
2 kaşık yağ,
1 bardak zeytinyağı,
3 adet patlıcan,
2 adet domates,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1/2 demet maydanoz.
Yapılışı:
1- Makarnaları bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz.
2- Bir kaşık erimiş yağ gezdirip tencereyi silkeleyerek makarnaları ıslatınız.
3- Patlıcanların kabuklarım soyup 1 cm. lik parçalara doğrayınız.
4- Tuzla hafif oğup yıkayınız.
5- Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup soğanları küçük doğrayıp hafif pembeleştiriniz.
6- Soğan pembeleşince domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp üzerine koyunuz.
7- Domatesler kavrulurken havucun kabuğunu kazıyıp rendeden geçirip domateslerin üzerine koyup tuz, karabiber, koyup 20-25 dakika pişiriniz.
8- Bir tavaya veya kızartma kabına bolca zeytinyağı koyup kızdırın.
9- Kuruladığınız patlıcanları kızdırılmış zeytinyağına atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
10- Patlıcanları da domateslerin üzerine koyup orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
11- Patlıcanlar plşince tencereyi ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz koyup karıştırınız.
12- Makarnaları servis tabağına boşaltıp üzerine patlıcanlı salçayı sıcak olarak boşaltıp servis yapınız.
13- Bu tip makama «Fırında Makarna» da olduğu gibi de hazırlanıp fırında da pişirilebilir.
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
Tantana
Aşçı
Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16598
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kalın makarna
1,5 Çay fincanı rendelenmiş kaşar
250 gr. yağsız kıyma
1 Çay bardağı sade yağ
2 Patlıcan
1 Büyük baş soğan
3 Yumurta
Tuz, karabiber
1,5 Bardak süt Makarnaları haşlayıp süzün. Çentilmiş soğan ve kıymayı, yarım kaşık yağda kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Patlıcanları soyup- ortalarından enine ikişer parçaya bölün. Bir kere de boyuna olarak dilimleyin ve kızgın yağa atın. Kızaran patlıcanları bir kenarlı tepsiye döşeyin. Haşladığınız makarnaların yarısını patlıcanların üzerine dökün. Kavurduğunuz kıymayı serpin ve yeniden makarna ile tepsinin üzerine kapatın. Rendelenmiş peyniri makarnaların üzerine serpin. Yumurtayı sütle çarpın, bunu da bütün tepsinin üzerinde gezdirerek döküp orta ısılı bir fırında pişirin.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
mavimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2007
Mesajlar: 58
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15181
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
3 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Patlıcanlar soyulur, acısı alınır, küp şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Bu arada makarna haşlanır, patlıcan, makarnanın üzerine serilir, rende domates eklenir, ince kıyılmış sivri biber serpilir. Birlikte birkaç dakika pişirilir.
|
Patlıcanlı Makarna |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10667
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg olgun domates
3 patlıcan
1 baş soğan
yarım demet maydanoz
10 yaprak fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
600-700 gr makarna
yeteri kadar tuz, karabiber
1 sap kereviz
1 havuç
Patlıcanların kabuğu soyulduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuzlanır ve tabağı eğik olarak konur. Bu şekilde 1,5 saat kadar bu durumda bırakılan patlıcanların acı suyu akıtılır. Ateşe dayanıklı cam tencereye ince ince doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur, tencere orta ateşe oturtulur kapağı kapatılır. Ara ara karıştırılarak soğan kavrulur, pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış domates, tuz, karabiber rendelenmiş havuç ve kıyılmış maydanoz, kereviz yaprağı katılıp karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp içindekiler bir saat kadar hafif ateşte pişirilir. Bir tavaya kalan zeytinyağı konur, orta ateşte kızdırılır. Yağ kızınca sıkılarak acı suyu iyice alınmış patlıcanlar içine atılır ve karıştırılarak 15 dakika kadar kızartılır. Patlıcanlar kızarınca yağıyla birlikte sosun içine boşaltılır. Sonra hepsi 20 dakika daha ara ara karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Tencere ateşten indirilmeden önce kıyılmış fesleğen üstüne serpilir ve kaşıkla bir-iki defa daha karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Diğer tarafta makarnalar haşlanır. Makarnalar suyu süzüldükten sonra servis kâsesine aktarılır, üstüne pişmiş sıcak sos dökülür, şöyle bir karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
ML® Salamlı Makarna (görsel)
|
Patlıcanlı Makarna |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7554
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
yarım paket makarna
2 kaşık margarin
1 bardak zeytinyağı
2 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
1 adet havuç
yarım demet maydanoz
su
karabiber
yeterince tuz
Tencereye su, tuz ve sıvıyağ konup kaynatılır. Kaynayan suya makarnalar eklenip haşlanır. Patlıcanlar küçük küçük doğramip tuzlu su ile yıkanır. Tencerede yağ eritilir, doğranmış soğanlar ilave edilerek pembeleştirilir. Doğranmış domatesler, rendelenmiş havuç, karabiber ve tuz eklenerek 15-20 dakika pişirilir. Tavada patlıcanlar kızartılır, kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine boşaltılıp sıcak olarak servis yapılır.
ML® Patlıcanlı Fırın Makarna (görsel)
|
Patlıcanlı Makarna |
|
Margarita
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc6454
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1/2 kg olgun domates
1 baş soğan
1 paket makarna
3 patlıcan
1 sap kereviz
1 havuç
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Yarım saat tuzlu suda bekletin. Süzgeçte süzdürüp kağıt havlu arasında fazla suyunu aldırın. 2 kaşık zeytinyağını orta ateşte kızdırın. İçine patlıcanları atıp kızartın. Soğanları ve havucu soyun. Domateslerin kabuklarını da soyup hepsini rendeleyin. Kerevizi ve yaprağını küçük küçük kıyın. Soğanları iki kaşık yağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri atın, 2-3 dakika pişirin. Havucu, kerevizi, tuzu ve karabibiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın. İneceğine yakın maydanoz ve patlıcanları ilave edin. 10 dakika pişirin. Makarnayı haşlayın, soğuk suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Bir kaşık tereyağla tencerede döndürün. İçine yaptığınız patlıcanlı sosu ilave edip sıcak servis yapın.
ML® Cimcik (görsel)
|
Patlıcanlı Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3813
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket makarna
2 yemek kasigi margarin
Yeteri kadar tuz
Patlicanli sos için :
Yarim kg kusbasi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yesil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kasgig sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber, kirmizi biber
Patlicanlari kizartmak için;
2 bardak sivi yag
YAPILIŞI
Bir tencereye makarnanin miktarinda su, yag ve tuz koyup kaynatin.
Kaynayinca makarnalari ekleyin. Bir tasim kaynadiktan sonra tencerenin altini kisin, Suyunu çekince atesten alin. Kasikla iyice karistirin. Servis tabagina alin. Üzerine patlıcanli sos dökün.
Patlicanli sos:
Patlicanlari yikayip alacali soyun. Kusbasi dograyip tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sikin ve kizdirilmis yagda hafif kizartin. Kagit peçete yayilmis tabaga alin.
Diger tarafta yag ve soğani kavurup kusbasi etleri ekleyin. 2-3 kez karistirin. Küçük dogranmis biber ve kabugu soyulmus küçük dogranmis domatesleri ekleyin. Kisik ateste 15 dakika kaynatin.
Etler yumusamaya baslayinca patlıcanlari, tuzu, karabiberi ve kirmizi biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pisirin.
Makarnalarin üzerine dökerek servise sunun.
ML® Ekmekli Makarna için tıklayın
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2823
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 baş soğan
1 sap kereviz
3 adet patlıcan
1/2 kg olgun domates
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket makarna
1 adet havuç
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın.
ML® Salçalı Makarna için tıklayın
|
PATLICANLI MAKARNA |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2822
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
1 su bardağından biraz fazla süt
tuz
karabiber
Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.
İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.
Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.
ML® Fırında Patlıcanlı Makarna için tıklayın
|
Patlıcanlı Makarna |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc101
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2005
3,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna
1 adet patlıcan
1 adet klırmızı biber
1 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlayın ve acısının çıkması için biraz bekleyin. daha sonra yıkayıp küçük küp biçiminde doğrayın. Bu arada makarnayı suda haşlayın. Bir tavaya 2 kaşık yağı koyun ve patlıcanları kızartın. İçerisine doğradığımız biberleri ekleyip soteleyin. Sarımsağı dövüp, karışıma ekleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küp küp doğrayıp karışıma ekleyin. Baharat larıda ekleyin. Domatesler yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozu ekleyin. Haşladığınız makarnanın içerisine hazırladığınız bu karışımı ekleyerek karıştırın.
ML® Patlıcanlı Makarna için tıklayın
|
|