Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Brokolili Makarna Tarifleri > Patlıcanlı Makarna (18 adet - 1,843,846 defa bakıldı)

Patlıcanlı Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patlıcanlı Makarna

dakik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc117629
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,859 defa indirildi / yazdırıldı




Esen Alkış

3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
1 tutam taze fesleğen

Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küp şeklinde doğranıp kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınarak bekletilir. Makarna yağlı tuzlu suda haşlanarak süzülür. Bir tencerede piyazlık doğranmış kuru soğanlar ve ince doğranmış sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Kabukları soyulup doğranan domatesler eklenir. Sirke, toz şeker, karabiber ve tuz ilave edilir. ½ su bardağı sıcak su eklenerek hazırlanan sos pişirilir. Haşlanmış süzülmüş makarna kızaran patlıcanlarla beraber sosa eklenip harmanlanır. İnce kıyılmış taze fesleğenle servis yapılır.



Patlıcanlı Makarna

yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc109849
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,790 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr erişte makarna
2 adet patlıcan
2 adet domates
200 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı

Erişte şeklinde yassı ve ince olan makarnaları tencerede tereyağında kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip suyunu çektirin. Patlıcanları dilimleyip kızartın. Pişen makarnaları kızaran patlıcan ve domates dilimlerini bir fırın kabında, aralarına rendelenmiş kaşar peyniri serperek kat kat döşeyin. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızartın.


Patlıcanlı Makarna

müzeci
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc69279
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2011
2,613 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığ şeker
2 yemek kaşığı sirke
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber

Kuru soğanı piyazlık doğrayınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sarımsakları kıyınız. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğradıktan sonra kızartınız. Bol kaynayan su da makarnayı haşlayıp, yağladıktan sonra sıcakta tutunuz. Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp, içine kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi, tuz ve karabiberi ve az su ilave edip, bir taşım kaynatınız. En son olarak içine kızarmış patlıcanları ilave edip bir taşım kaynatıp, ateşten alınız. Hazırladığınız harcı, sıcak makarnanın üzerine döküp servis ediniz.


Patlıcanlı Makarna

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62730
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr makarna
1 çorba kaşığı tuz
8 su bardağı su
Sos:
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
200 gr (1 su bardağı) rafine yağ
3 patlıcan (1 cm'lik küpler halinde doğranmış)
2 domates (kabuğu soyulup kalınca doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
1 havuç (kabuğu kazınıp rendelenmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/2 su bardağı su

8 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatınız. Kaynadıktan sonra 1 çorba kaşığı tuzu serpip makarnaları tencereye koyunuz. Makarnaları yumuşayana kadar 5-8 dakika kaynatıp, tencereyi ateşten indiriniz. Makarnaları kevgirden süzüp, üstünden sıcak su geçirerek bir kenarda bekletiniz.
Sos için orta boy bir tencerede tereyağı eritiniz. Soğanları tencereye kojrup, hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Domatesleri, havucu, tuzu ve karabiberi ekleyip 20-25 dakika karıştırarak pişiriniz.
Küçük bir tavaya rafine yağı koyup kızdırınız. Patlıcanları tavaya atıp pembeleşene kadar kızartınız. Patlıcanları delikli kepçeyle alıp domatesli sosun kaynadığı tencereye koyunuz. 1/2 su bardağı suyu ve domates salçasını ekleyiniz. Tenceredeki içi karıştırarak 10 dakika kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, maydanozu kanştırınız. Süzülüp yıkanmış makarnayı servis tabağına yerleştiriniz. Tenceredeki sosu makarnanın üstüne döküp, biraz karıştırdıktan sonra servis ediniz.


Patlıcanlı Makarna

samanyolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2010
Mesajlar: 35
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc54067
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2010
3,037 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik Gerekli Malzemeler:
Patlıcan (2 adet)
Kalem makarna panne (1 paket)
Kırmızı biber (1 adet)
Soğan (1 adet)
Maydanoz (1/2 demet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Limon suyu (yarım adet)
Sarımsak (2 diş)
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin.
Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem makarna (penne) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın.
Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.
1 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.


PATLICANLI MAKARNA

gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40
Şehir: sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc40498
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,922 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 paket makarna
1 patlıcan
1 patates
2 domates
2 kasik salca
baharat tuz

yapilisi;
makarnayi pisirin, bir tavaya 2 yemek kasigi margarin koyun, eryince kizarmis patlıcani ve patatesi ilave edin, domatesi salcayi baharati tuzu ekleyin, makarnanin uzerine dokup servis edin.


Fotoğraf "susu" tarafından gönderildi. 17.05.2015


PATLICANLI MAKARNA

asya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Asya
Kısa URL: https://ml.md/lc24958
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,776 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna (yarım kilo)
Yarım bardak ayçiçek yağı
5 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
Tuz
Maydanoz

Makarnayı tuzlu az yağlı bol suda haşlayın. 15 dakika soğutup bir tepsiye dökün. Patlıcanları soyup küçük kare kare doğrayın. Yağda kızartın ve makarnanın üstüne serin. Domatesleri soyup doğrayın. Biberi de doğrayıp fırına verin. 20 dakika pişirip çıkarın.


Patlıcanlı Makarna

muvaffak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.03.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc22697
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008
2,891 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
4 adet patlıcan
4 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber
Kızartma için sıvı yağ

Patlıcanlar soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra bol kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta domatesler rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine sıvı yağ, tuz, şeker ve karabiber eklenir, salça gibi olana dek pişirilir. Kızarmış patlıcan domatesli karışımla birleştirilir. Makarna bilindiği gibi haşlanır, süzülür, servis tabağına konur. Üzerine hazırlanan patlıcanlı harç bırakılır.


PATLICANLI MAKARNA

sardunya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19724
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
3,429 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. makarna istenilen çeşit,
2 kaşık yağ,
1 bardak zeytinyağı,
3 adet patlıcan,
2 adet domates,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1/2 demet maydanoz.

Yapılışı:
1- Makarnaları bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz.
2- Bir kaşık erimiş yağ gezdirip tencereyi silkeleyerek makarnaları ıslatınız.
3- Patlıcanların kabuklarım soyup 1 cm. lik parçalara doğrayınız.
4- Tuzla hafif oğup yıkayınız.
5- Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup soğanları küçük doğrayıp hafif pembeleştiriniz.
6- Soğan pembeleşince domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp üzerine koyunuz.
7- Domatesler kavrulurken havucun kabuğunu kazıyıp rendeden geçirip domateslerin üzerine koyup tuz, karabiber, koyup 20-25 dakika pişiriniz.
8- Bir tavaya veya kızartma kabına bolca zeytinyağı koyup kızdırın.
9- Kuruladığınız patlıcanları kızdırılmış zeytinyağına atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
10- Patlıcanları da domateslerin üzerine koyup orta hararetli ateşte 10-15 dakika pişiriniz.
11- Patlıcanlar plşince tencereyi ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz koyup karıştırınız.
12- Makarnaları servis tabağına boşaltıp üzerine patlıcanlı salçayı sıcak olarak boşaltıp servis yapınız.
13- Bu tip makama «Fırında Makarna» da olduğu gibi de hazırlanıp fırında da pişirilebilir.


PATLICANLI MAKARNA

Tantana
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
Kısa URL: https://ml.md/lc16598
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,049 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kalın makarna
1,5 Çay fincanı rendelenmiş kaşar
250 gr. yağsız kıyma
1 Çay bardağı sade yağ
2 Patlıcan
1 Büyük baş soğan
3 Yumurta
Tuz, karabiber

1,5 Bardak süt Makarnaları haşlayıp süzün. Çentilmiş soğan ve kıymayı, yarım kaşık yağda kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Patlıcanları soyup- ortalarından enine ikişer parçaya bölün. Bir kere de boyuna olarak dilimleyin ve kızgın yağa atın. Kızaran patlıcanları bir kenarlı tepsiye döşeyin. Haşladığınız makarnaların yarısını patlıcanların üzerine dökün. Kavurduğunuz kıymayı serpin ve yeniden makarna ile tepsinin üzerine kapatın. Rendelenmiş peyniri makarnaların üzerine serpin. Yumurtayı sütle çarpın, bunu da bütün tepsinin üzerinde gezdirerek döküp orta ısılı bir fırında pişirin.


Patlıcanlı Makarna

mavimelek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2007
Mesajlar: 58
Kısa URL: https://ml.md/lc15181
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007
2,989 defa indirildi / yazdırıldı



4 adet patlıcan
3 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Patlıcanlar soyulur, acısı alınır, küp şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Bu arada makarna haşlanır, patlıcan, makarnanın üzerine serilir, rende domates eklenir, ince kıyılmış sivri biber serpilir. Birlikte birkaç dakika pişirilir.


Patlıcanlı Makarna

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10667
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,101 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg olgun domates
3 patlıcan
1 baş soğan
yarım demet maydanoz
10 yaprak fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
600-700 gr makarna
yeteri kadar tuz, karabiber
1 sap kereviz
1 havuç

Patlıcanların kabuğu soyulduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğranır, tuzlanır ve tabağı eğik olarak konur. Bu şekilde 1,5 saat kadar bu durumda bırakılan patlıcanların acı suyu akıtılır. Ateşe dayanıklı cam tencereye ince ince doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur, tencere orta ateşe oturtulur kapağı kapatılır. Ara ara karıştırılarak soğan kavrulur, pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar halinde doğranmış domates, tuz, karabiber rendelenmiş havuç ve kıyılmış maydanoz, kereviz yaprağı katılıp karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp içindekiler bir saat kadar hafif ateşte pişirilir. Bir tavaya kalan zeytinyağı konur, orta ateşte kızdırılır. Yağ kızınca sıkılarak acı suyu iyice alınmış patlıcanlar içine atılır ve karıştırılarak 15 dakika kadar kızartılır. Patlıcanlar kızarınca yağıyla birlikte sosun içine boşaltılır. Sonra hepsi 20 dakika daha ara ara karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Tencere ateşten indirilmeden önce kıyılmış fesleğen üstüne serpilir ve kaşıkla bir-iki defa daha karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Diğer tarafta makarnalar haşlanır. Makarnalar suyu süzüldükten sonra servis kâsesine aktarılır, üstüne pişmiş sıcak sos dökülür, şöyle bir karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

ML® Salamlı Makarna (görsel)


Patlıcanlı Makarna

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7554
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
3,252 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
yarım paket makarna
2 kaşık margarin
1 bardak zeytinyağı
2 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
1 adet havuç
yarım demet maydanoz
su
karabiber
yeterince tuz

Tencereye su, tuz ve sıvıyağ konup kaynatılır. Kaynayan suya makarnalar eklenip haşlanır. Patlıcanlar küçük küçük doğramip tuzlu su ile yıkanır. Tencerede yağ eritilir, doğranmış soğanlar ilave edilerek pembeleştirilir. Doğranmış domatesler, rendelenmiş havuç, karabiber ve tuz eklenerek 15-20 dakika pişirilir. Tavada patlıcanlar kızartılır, kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine boşaltılıp sıcak olarak servis yapılır.

ML® Patlıcanlı Fırın Makarna (görsel)


Patlıcanlı Makarna

Margarita
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2006
Mesajlar: 26
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc6454
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,240 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1/2 kg olgun domates
1 baş soğan
1 paket makarna
3 patlıcan
1 sap kereviz
1 havuç
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Yarım saat tuzlu suda bekletin. Süzgeçte süzdürüp kağıt havlu arasında fazla suyunu aldırın. 2 kaşık zeytinyağını orta ateşte kızdırın. İçine patlıcanları atıp kızartın. Soğanları ve havucu soyun. Domateslerin kabuklarını da soyup hepsini rendeleyin. Kerevizi ve yaprağını küçük küçük kıyın. Soğanları iki kaşık yağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri atın, 2-3 dakika pişirin. Havucu, kerevizi, tuzu ve karabibiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kaynatın. İneceğine yakın maydanoz ve patlıcanları ilave edin. 10 dakika pişirin. Makarnayı haşlayın, soğuk suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Bir kaşık tereyağla tencerede döndürün. İçine yaptığınız patlıcanlı sosu ilave edip sıcak servis yapın.

ML® Cimcik (görsel)


Patlıcanlı Makarna

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc3813
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,935 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 paket makarna
2 yemek kasigi margarin
Yeteri kadar tuz
Patlicanli sos için :
Yarim kg kusbasi hindi eti
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yesil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kasgig sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber, kirmizi biber
Patlicanlari kizartmak için;
2 bardak sivi yag

YAPILIŞI
Bir tencereye makarnanin miktarinda su, yag ve tuz koyup kaynatin.
Kaynayinca makarnalari ekleyin. Bir tasim kaynadiktan sonra tencerenin altini kisin, Suyunu çekince atesten alin. Kasikla iyice karistirin. Servis tabagina alin. Üzerine patlıcanli sos dökün.

Patlicanli sos:
Patlicanlari yikayip alacali soyun. Kusbasi dograyip tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sikin ve kizdirilmis yagda hafif kizartin. Kagit peçete yayilmis tabaga alin.
Diger tarafta yag ve soğani kavurup kusbasi etleri ekleyin. 2-3 kez karistirin. Küçük dogranmis biber ve kabugu soyulmus küçük dogranmis domatesleri ekleyin. Kisik ateste 15 dakika kaynatin.
Etler yumusamaya baslayinca patlıcanlari, tuzu, karabiberi ve kirmizi biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pisirin.
Makarnalarin üzerine dökerek servise sunun.


ML® Ekmekli Makarna için tıklayın


PATLICANLI MAKARNA

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc2823
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,168 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 baş soğan
1 sap kereviz
3 adet patlıcan
1/2 kg olgun domates
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket makarna
1 adet havuç
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp, tuzlayın. Birbuçuk saat kadar bu öylece beketin . Acı sularını sıkın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğanı koyun. Orta ısılı ateşe koyup, kapağını kapatın. Arda bir karıştırarak soğanı kavurun. Soğan pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış domatesi, karabiberi, tuzu, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanozla kereviz yaprağını katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, ıçındekileri 55-60 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Bir tavaya kalan zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte yağı kızdırın. İçine sıkılarak suyu iyice alınmış patlıcanları koyun. Karıştırarak onbeş dakika kadar kızartın. Patlıcanlar kızarınca, domatesli sosun içine boşaltın. Hepsini yirmi dakika daha orta ısılı ateşte pişirin. Makarnayı haşlayıp, suyunu süzdükten sonra servis tabağına boşaltın. Üzerine sosunu döküp, servis yapın.


ML® Salçalı Makarna için tıklayın


PATLICANLI MAKARNA

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc2822
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,336 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy patlıcan
350 gram düdük makarna
1/3 su bardağı un
7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
1 su bardağından biraz fazla süt
tuz
karabiber

Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.
İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.
Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.


ML® Fırında Patlıcanlı Makarna için tıklayın


Patlıcanlı Makarna

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc101
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2005
3,799 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket makarna
1 adet patlıcan
1 adet klırmızı biber
1 adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanları alacalı soyup tuzlayın ve acısının çıkması için biraz bekleyin. daha sonra yıkayıp küçük küp biçiminde doğrayın. Bu arada makarnayı suda haşlayın. Bir tavaya 2 kaşık yağı koyun ve patlıcanları kızartın. İçerisine doğradığımız biberleri ekleyip soteleyin. Sarımsağı dövüp, karışıma ekleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küp küp doğrayıp karışıma ekleyin. Baharat larıda ekleyin. Domatesler yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozu ekleyin. Haşladığınız makarnanın içerisine hazırladığınız bu karışımı ekleyerek karıştırın.


ML® Patlıcanlı Makarna için tıklayın






Patlıcanlı Makarna Tarifleri Brokolili Makarna Tarifleri



(18 adet Patlıcanlı Makarna 1,843,846 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort