|
|
Patlıcanlı Kebap |
|
serüven
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc123305
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2017
1,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Refika Birgül
150 gr. Dana Döş Kıyma
150 gr. Kuzu Döş Kıyma
3 adet İnce Patlıcan
6 çorba kaşığı Su (Kaynar)
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Pul Biber
Yarım çay kaşığı Karabiber
4 adet Orta Boy Domates
4 adet Acı Yeşil Biber
Eğer mangalınız var ve de mevsim uygunsa daha da güzel bir tat elde edeceğiniz muhakkak.İyice ısınması için döküm tencerenizin, kebabınızı pişirmeden 15-20 dakika önce ocağa koyup ısıtmayı unutmayın.150 gr dana döş, 150 gr kuzu döş kullanarak kuyruk yağı kullanamayanlar için yağ oranı ideal bir kıyma karışımı elde etmek istedim. Kasabınızla aranız iyi ise ondan kıymalarınızı satır kıyması yapmasını rica edin, eğer imkanınız yoksa kıyma makinasından bir kere geçirmesini rica edebilirsiniz. Eğer kuzu etinin koktuğunu düşünenlerdenseniz, bu oranın altın oran olduğunu siz de fark edeceksiniz. Böylece kuzu kokusuyla sizi hiç rahatsız etmeyecek bilakis lezzetiyle mutlu edecek.Ufak bir bardağa, 6 çorba kaşığı kaynar su ve 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip demleyin. Böylece acı, bütün kıymaya eşit dağılacak ve pişerken yanmayacak. Kıymaları bir kaba koyup, içine 1 tatlı kaşığı tuz ve acı suyu ekleyip, güzelce yoğurun.Eğer bulabilirseniz Şanlıurfa, Birecik patlıcanı almanızı tavsiye ederim, lezzeti fark edeceksiniz. 3 adet ince, uzun, mümkünse çekirdeksiz patlıcanı enlemesine 4 parçaya kesin. Normalde patlıcanlı kebap en kalın şişe dizilir ama hızlıca pişmesi için bu tarifte ince şiş kullanın. Şişe önce patlıcanı sonra da patlıcanla aynı büyüklükte kıymayı takın. 3 patlıcan, 2 kıyma olacak şekilde dizin.Kebabın yanında eşlikçi olması için bir şişe 4 adet acı yeşil biber dizin ve 4 domatesi de 4 eşit parçaya bölün.İyice ısınan döküm tavanıza, kebapları, domates ve biberleri yerleştirin. Pişirirken ara ara patlıcanlara bastırarak çevirin. Pişmeleri yaklaşık 20 dakika sürecektir. Gaziantepte öğrendiğim bir ipucunu da paylaşmak isterim. Pişen kebapları fırın tepsisine alın sonra üzerini bir diğer fırın tepsisi ile kapatın ve sıcak fırına koyun. Patlıcanlı kebap kendi buharı ile demlenmeye başlayacak ve bütün lezzetler kokular birbirine geçmiş olacak. Kebabın olmazsa olmazı lavaştır onu da mutlaka eksik etmeyin. Isıtmak için fırın tepsisinin üzerine yerleştirebilirsiniz. Yaklaşık 10- 15 dakika sonra patlıcanlı kebaplar servis etmeye hazır olacak. Dürümünüzü hazırlarken patlıcanın içini sıyırıp, lavaşlara paylaştırın ve üzerine köfte ve sebzeleri dağıtın. Son olarak birkaç damla limon suyu sıkıp, muhteşem kebap keyfini doya doya çıkartın.
|
|
Patlıcanlı Kebap Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|