|
Patlıcanlı Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50343
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2010
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram kuşbaşı et
3 adet patlıcan
2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
kıyılmış maydanoz
50 gram Teremyağ
pul biber
Tuz
Ete tuz ekleyip iyice kavurun. Patlıcanları közleyin. Kabuğunu soyup bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Süzme yoğurt, tuz ve havanda ezilmiş sarımsağı ekleyin. Karıştırın. Servis tabağına patlıcanlı karışımı, üzerine de kavrulmuş eti ilave edin. Teremyağ'da kavrulmuş pulbiberi üzerine dökün. İrice doğranmış maydanoz ile süsleyip hemen servis yapın.
|
Patlıcanlı Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49480
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
200 gr dana eti
200 gr kuzu eti
3 adet patlıcan
2 adet lavaş ekmeği
2 çay kaşığı susam
Tuz
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 kase yoğurt
Dana ve kuzu etini kebaplık olarak iri şekilde zırhla veya makine de çektirin. Tuz ekleyip iyice yoğurun. Kebap malzemesini kebap şişine veya fırın tepsisine orta kalınlıkta uzun ince bir şekilde yerleştirin. Izgarada veya fırında pişirin. Patlıcanı közleyip kabuğunu soyun. Lavaş ekmeklerine veya yufkanın içine közlenmiş patlıcanı 3 cm genişlikte yayın. Üzerine pişirdiğiniz kebap etini yerleştirip rulo şeklinde sarın ve 10 eşit parçaya dilimleyin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine erimiş Teremyağ sürün, susam serpin. Fırının ızgara ayarında üstten ısıtarak kızartın. Yoğurtla servis yapın.
|
|