Kısa URL: https://ml.md/lc38299
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2009
3,674 defa indirildi / yazdırıldı
Denizli Valiliği
Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile birlikte kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Ayrı bir yerde taze patlıcan soyulduktan sonra dilimlenerek doğranıp, yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine konur. Üzeri domates ve yeşil biberle süslenir. Tuz ve karabiber konur. Fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc54354
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
3,389 defa indirildi / yazdırıldı
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
2 adet soğan
1 kg. kuşbaşı et
1 bardak sıvı yağ
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür. Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.