|
Patlıcanlı Domates Dolması |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89482
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Naciye Eryıldız
4 Adet Domates
1 Adet Patlıcan
250 g Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1/2 Çay Bardağı Bulgur
1 Çorba Kaşığı İnce Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Dereotu
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Pul Biber
1 Tutam Tarçın
1 Tutam Yenibahar
1 Tutam Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Domatesleri yıkayıp içlerini oyalım. Patlıcanları közleyip püre haline getirelim. Kıyma, yemeklik rendelenmiş kuru soğan, patlıcan püresi, domates içlerinin yarısı, ince bulgur, kıyılmış maydanoz, dereotu ve baharatların hepsini ekleyip iyice karıştıralım. Domateslerin içini patlıcanlı iç malzemeyle dolduralım. Fırın kabının tabanına kalan domates içleri yayalım. Salça ile 1 su bardağı suyu karıştırıp kaba dökelim.Üzerine domatesleri dizip zeytinyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servise hazır edelim.
|
Patlıcanlı Domates Dolması |
|
haslet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2013
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc89483
Gönderme Tarihi: 22.May.2013
1,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eda Kuşçular
4 Adet Domates
2 Adet Patlıcan
250 g Kıyma
1 Adet Soğan (Büyük Boy)
1/2 Çay Bardağı Bulgur
1 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Demet Maydanoz
1/4 Demet Dereotu
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Sos İçin:
1/2 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Krema
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Kaşığı Tuz
50 g Rende Kaşar
Domatesleri yıkayıp içlerini oyalım. Patlıcanları közleyip soyalım. Bir tavada tereyağı eritip un ilave ederek kavuralım, krema süt ilave edelim. Rende kaşar ekleyip patlıcanları çatalla ezip ilave edelim (nereye?). Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı, kıyma suyunu bırakıp rengi değişene kadar kavuralım. Kıymaya patlıcan püresi, domates içlerinin yarısı, bulgur, pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştıralım. Domateslerin içini patlıcanlı iç malzemeyle dolduralım. Fırın kabının tabanına kalan domates içlerini yayalım. Üzerine domatesleri dizelim ve
|
|