Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Patlıcanlı Çörek (2 adet - 124,793 defa bakıldı)

Patlıcanlı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICANLI ÇÖREK

Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc46779
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,274 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay kaşığı limon suyu veya sirke
1 çay kaşığı tuz
3-4 adet ortaboy patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet ortaboy soğan
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
istenirse domates ve yeşil biber ilave edilebilir

YAPILIŞI
Önce kurumayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık sütün içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletiniz. Unun ortasını havuz gibi açarak kabarmış mayayı dökünüz, kalan sütü ve diğer hamur malzemelerini de ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurunuz. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika kadar dinlendiriniz. Bu arada patlıcanları kuşbaşı doğrayıp veya rendeleyip 20 dakika kadar tuzlu suda bekletiniz. Daha sonra suyunu iyice sıkıp 1 çorba kaşığı margarin, kuşbaşı doğranmış soğan ve pul biberle 5 dakika kadar pişirin, soğumaya bırakınız. Hamur yeterince mayalanıp iki misli büyüklüğe ulaşınca yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle düzleştirin ve içlerine patlıcanlı karışımdan koyarak kapatınız. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye diziniz. Bu hamurları 20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirdikten sonra üzerlerine su sürüp, çörekotu veya susamla süsleyerek orta hararetteki fırında 15-20 dakika pişiriniz.


ML® Kabaklı Çörek için tıklayın


Patlıcanlı Çörek

Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50
Şehir: Malatya-Darende
Kısa URL: https://ml.md/lc12259
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,890 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta

Patlıcanın kabuklarının tümü soyulur, küp şeklinde doğranır. Tavaya sıvı yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır. Soğan yumuşayınca patlıcan karabiber ve tuz katılır. Kapaklı olarak, kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Bu arada hamur hazırlanır. Çukur bir kabın içinde yumurta, yağ ve yoğurt iyice kariştırılır. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılır, orta yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Unlu zeminde parmak uçlarıyla çay tabağından biraz büyük açılır. Yeteri kadar soğumuş iç konur, poğaça gibi kapatılır. Malzeme bitene kadar aynı şekilde çörekler hazırlanır, yağlanmış tepsiye aralıllı konur. Üzerlerine yumurta sürülür. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir, Çörekler kızarana kadar pişirilir.


ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın







Patlıcanlı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Patlıcanlı Çörek 124,793 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort