|
|
PATLICANLI ÇÖREK |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46779
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay kaşığı limon suyu veya sirke
1 çay kaşığı tuz
3-4 adet ortaboy patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet ortaboy soğan
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
istenirse domates ve yeşil biber ilave edilebilir
YAPILIŞI
Önce kurumayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık sütün içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletiniz. Unun ortasını havuz gibi açarak kabarmış mayayı dökünüz, kalan sütü ve diğer hamur malzemelerini de ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurunuz. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika kadar dinlendiriniz. Bu arada patlıcanları kuşbaşı doğrayıp veya rendeleyip 20 dakika kadar tuzlu suda bekletiniz. Daha sonra suyunu iyice sıkıp 1 çorba kaşığı margarin, kuşbaşı doğranmış soğan ve pul biberle 5 dakika kadar pişirin, soğumaya bırakınız. Hamur yeterince mayalanıp iki misli büyüklüğe ulaşınca yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle düzleştirin ve içlerine patlıcanlı karışımdan koyarak kapatınız. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye diziniz. Bu hamurları 20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirdikten sonra üzerlerine su sürüp, çörekotu veya susamla süsleyerek orta hararetteki fırında 15-20 dakika pişiriniz.
ML® Kabaklı Çörek için tıklayın
|
Patlıcanlı Çörek |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc12259
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patlıcanın kabuklarının tümü soyulur, küp şeklinde doğranır. Tavaya sıvı yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır. Soğan yumuşayınca patlıcan karabiber ve tuz katılır. Kapaklı olarak, kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Bu arada hamur hazırlanır. Çukur bir kabın içinde yumurta, yağ ve yoğurt iyice kariştırılır. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılır, orta yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Unlu zeminde parmak uçlarıyla çay tabağından biraz büyük açılır. Yeteri kadar soğumuş iç konur, poğaça gibi kapatılır. Malzeme bitene kadar aynı şekilde çörekler hazırlanır, yağlanmış tepsiye aralıllı konur. Üzerlerine yumurta sürülür. Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir, Çörekler kızarana kadar pişirilir.
ML® Patlıcanlı Çörek için tıklayın
|
|
Patlıcanlı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri
|
|