|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
Şanslı
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2006
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma |
Kısa URL: https://ml.md/lc7331
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2006
6,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
nane
karabiber
kırmızı biber
tuz
Patlıcanları çubuklu soyup doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu sıkıp sıvıyağda kızartın. Tencerede tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın, ince doğranmış sivri biber ve soğanı kavurun, rendelenmiş domatesi de katıp 1-2 beraber pişirin, bulguru ve baharatları ekleyin, 1-2 dakika kavurun, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pilav suyunu çekmeye başlayınca patlıcanları katın, karıştırımadan kısık ateşte 20 dakika demlendirin. Servis zamanı karıştırarak servis yapın.
ML® Patlıcanlı Bulgur Pilavı için tıklayın
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69156
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı bulgur
2 adet patlıcan
250 gr kuşbaşı et
2 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar zeytinyağ
Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir. Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir. Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur. Bulur eklenip, karıştırılır. Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Fotoğraf "şivan" tarafından gönderildi. 15.12.2017
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
Filiz Savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2014
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103667
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet patlıcan
3 adet sivri biber
2 adet soğan
3,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2 adet domates
Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tavada 5 dakika kadar kızartın. Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ve rendelenmiş domatesi de ilave ettikten sonra pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince az haşlanmış mercimekleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "kiraz ağacı" tarafından gönderildi. 14.06.2015
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
yeşil yaprak
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105130
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Bulgur (pilavlık)
2 Adet Patlıcan(kuşbaşı doğranmış ve kızartılmış)
1 Adet Kuru Soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı yağ
2 Su bardağı Et suyu (sıcak)
1 adet Kırmızı biber(dolmalık)
Tuz
Öncelikle soğan rendelenir. Rendelenen soğan 2 kaşık yağla kavrulur. Patlıcanlar önceden kızartılır. Kızartılmış patlıcanlar soğana ilave edilir. 1-2 defa çevrildikten sonra bulgur konur. 5 dakika birlikte sotelenir. Kırmızı biber de doğranıp ilave edilir. Pilavımıza 2 su bardağı et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Pilavımız servise hazır.
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
kırık bıçak
Aşçı
Kayıt: 24.04.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc107101
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, tarçın kabuğu, yenibahar
Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. 3 dakika kavurun. Yıkanmış bulguru ve baharatı ekleyip suyunu verin Suyunu çekinceye kadar 25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111899
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015
3,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şehriyeli bulgur
1 adet patlıcan
2 domates
2 adet sivri biber
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Patlıcanı küçük küpler halinde doğrayarak tuzlu suya atıp biraz acısının çıkmasını beklenir.
Suyunu iyice silkerek alın yağda 5 dakika kavurulur.
Üzerine ince doğranmış soğan, doğranmış biberler ve bulgur da eklenerek 5 dakika daha kavrulur.
Domates de rendelenerek üzerine eklenir, onun da üzerine 3 bardak sıcak suy, tuz ve karabiber eklenir, karıştırıp tencerenin kapağı kapatılır.
Takribi 20 dakika bu şekilde pişirdikten sonra servise sunulur.
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
kırık plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134239
Gönderme Tarihi: 21.May.2018
914 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tereyağı
Salça
250 gr bulgur
1 adet patlıcan
Tereyağını eritip salçayı kavurun.
Bulgur ekleyip iyice karıştırın suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
Patlıcanları küçük küp doğrayıp kızartın ve servis de pilavın üzerine koyun.
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156464
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bostan patlıcanı
1 adet büyük boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
Birkaç tane sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yeteri kadar sıcak su
4 dal kıyılmış nane
Tuz
Pul biber
Patlıcanlı bulgur pilavı normal yaptığınız bulgur pilavından çok farklı değil. Öncelikle pilavın lezzeti için patlıcanı alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
Bir tavaya tereyağının yarısını alın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edin.
Patlıcanlar yumuşayınca, rendelenmiş domates, tuz ve pul biber ekleyin. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın.
Bulguru yıkayıp süzün. Kalan tereyağını pilav tenceresine alıp bulguru sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu yarı yarıya çekince, patlıcanlı harcı üzerine ilave edin.
Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Nane ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip, kapağını kapatın. Demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172395
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
2 su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Soğanı iri doğrayın, tereyağ ve zeytinyağında kavurun.
2-3 dakika sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzda beklemiş ve doğranmış patlıcanları ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Yeşilbiber, kırmızıbiber ve isterseniz sarımsakları ince doğrayıp tencereye ilave edin.
Baharatları da koyduktan sonra, Hasata Pilavlık Antep Bulguru'nu da tencereye ilave edin.
Tencereye suyunu ilave ederek kısık ateşte 20-25 dakika pişirip servis edin.
Not: Patlıcanları tuzlu suda bir süre bekletmek acısının çıkmasını sağlar.
|
|