| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
Şanslı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2006 
Mesajlar: 26 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7331 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2006 
6,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet patlıcan
 
kızartmak için sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
nane
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
tuz
 
 
Patlıcanları çubuklu soyup doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu sıkıp sıvıyağda kızartın. Tencerede tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın, ince doğranmış sivri biber ve soğanı kavurun, rendelenmiş domatesi de katıp 1-2 beraber pişirin, bulguru ve baharatları ekleyin, 1-2 dakika kavurun, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pilav suyunu çekmeye başlayınca patlıcanları katın, karıştırımadan kısık ateşte 20 dakika demlendirin. Servis zamanı karıştırarak servis yapın.
 
 
 ML® Patlıcanlı Bulgur Pilavı için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69156 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011 
2,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı bulgur
 
2 adet patlıcan
 
250 gr kuşbaşı et
 
2 adet defne yaprağı
 
3 yemek kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar zeytinyağ
 
 
Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir. Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir. Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur. Bulur eklenip, karıştırılır. Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "şivan" tarafından gönderildi. 15.12.2017
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
Filiz Savaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2014 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103667 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014 
2,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet patlıcan
 
3 adet sivri biber
 
2 adet soğan
 
3,5 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 adet domates
 
 
Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tavada 5 dakika kadar kızartın. Tencereye rendelenmiş soğanı ve tereyağını yerleştirip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine bulguru ve rendelenmiş domatesi de ilave ettikten sonra pilavın suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince az haşlanmış mercimekleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. 5 dakika kadar demlendirip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "kiraz ağacı" tarafından gönderildi. 14.06.2015
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
yeşil yaprak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2015 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105130 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015 
3,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı Bulgur (pilavlık)
 
2 Adet Patlıcan(kuşbaşı doğranmış ve kızartılmış)
 
1 Adet Kuru Soğan (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı yağ
 
2 Su bardağı Et suyu (sıcak)
 
1 adet Kırmızı biber(dolmalık)
 
Tuz
 
 
Öncelikle soğan rendelenir. Rendelenen soğan 2 kaşık yağla kavrulur. Patlıcanlar önceden kızartılır. Kızartılmış patlıcanlar soğana ilave edilir. 1-2 defa çevrildikten sonra bulgur konur. 5 dakika birlikte sotelenir. Kırmızı biber de doğranıp ilave edilir. Pilavımıza 2 su bardağı et suyu konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Pilavımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
kırık bıçak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107101 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
4 su bardağı su
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber, tarçın kabuğu, yenibahar
 
 
Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. 3 dakika kavurun. Yıkanmış bulguru ve baharatı ekleyip suyunu verin Suyunu çekinceye kadar 25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111899 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015 
3,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı şehriyeli bulgur
 
1 adet patlıcan
 
2 domates
 
2 adet sivri biber
 
1 soğan
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
3 bardak sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanı küçük küpler halinde doğrayarak tuzlu suya atıp biraz acısının çıkmasını beklenir.
 
Suyunu iyice silkerek alın yağda 5 dakika kavurulur.
 
Üzerine ince doğranmış soğan, doğranmış biberler ve bulgur da eklenerek 5 dakika daha kavrulur.
 
Domates de rendelenerek üzerine eklenir, onun da üzerine 3 bardak sıcak suy, tuz ve karabiber eklenir, karıştırıp tencerenin kapağı kapatılır.
 
Takribi 20 dakika bu şekilde pişirdikten sonra servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
kırık plak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134239 
Gönderme Tarihi: 21.May.2018 
1,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tereyağı
 
Salça
 
250 gr bulgur
 
1 adet patlıcan
 
 
Tereyağını eritip salçayı kavurun.
 
Bulgur ekleyip iyice karıştırın suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
 
Patlıcanları küçük küp doğrayıp kızartın ve servis de pilavın üzerine koyun.
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
ferahnur 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.02.2020 
Mesajlar: 16 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156464 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021 
477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bostan patlıcanı
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
Birkaç tane sivri biber
 
1 adet büyük boy domates
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
Yeteri kadar sıcak su
 
4 dal kıyılmış nane
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Patlıcanlı bulgur pilavı normal yaptığınız bulgur pilavından çok farklı değil. Öncelikle pilavın lezzeti için patlıcanı alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
 
Bir tavaya tereyağının yarısını alın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edin.
 
Patlıcanlar yumuşayınca, rendelenmiş domates, tuz ve pul biber ekleyin. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın.
 
Bulguru yıkayıp süzün. Kalan tereyağını pilav tenceresine alıp bulguru sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu yarı yarıya çekince, patlıcanlı harcı üzerine ilave edin.
 
Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Nane ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip, kapağını kapatın. Demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patlıcanlı Bulgur Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172395 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023 
330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
2 su bardağı Hasata Pilavlık Antep Bulguru
 
1 yemek kaşığı tereyağ
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet yeşilbiber
 
1 adet kırmızıbiber
 
2 adet patlıcan
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Soğanı iri doğrayın, tereyağ ve zeytinyağında kavurun.
 
2-3 dakika sonra salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Tuzda beklemiş ve doğranmış patlıcanları ilave edip 3-4 dakika kavurun.
 
Yeşilbiber, kırmızıbiber ve isterseniz sarımsakları ince doğrayıp tencereye ilave edin.
 
Baharatları da koyduktan sonra, Hasata Pilavlık Antep Bulguru'nu da tencereye ilave edin.
 
Tencereye suyunu ilave ederek kısık ateşte 20-25 dakika pişirip servis edin.
 
 
Not: Patlıcanları tuzlu suda bir süre bekletmek acısının çıkmasını sağlar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |