2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet patlıcan
 
kızartmak için sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
yarım çay bardağı zeytinyağı
 
3 adet sivri biber
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
nane
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
tuz
 
 
Patlıcanları çubuklu soyup doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu sıkıp sıvıyağda kızartın. Tencerede tereyağını ve zeytinyağını alıp ısıtın, ince doğranmış sivri biber ve soğanı kavurun, rendelenmiş domatesi de katıp 1-2 beraber pişirin, bulguru ve baharatları ekleyin, 1-2 dakika kavurun, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, pilav suyunu çekmeye başlayınca patlıcanları katın, karıştırımadan kısık ateşte 20 dakika demlendirin. Servis zamanı karıştırarak servis yapın.
 
 
 ML® Patlıcanlı Bulgur Pilavı için tıklayın 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
  
 |