| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Adana Kebabı | 
  | 
mika 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.10.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93356 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2013 
1,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
Kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber
 
4 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
 
Patlıcanların üzerini bıçakla delin. Daha sonra tereyağını unla kavurup süt ilave edin koyulaştırın. Üzerine közlenmiş ezilmiş patlıcanları ekleyip karıştın tepsinin altına yayın. Derin bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları güzelce yoğurup köfte gibi hazırlayın. Daha sonra 4 parmak uzunluğunda doğradığınız patlıcanların üzerine köfteleri sırayla şekli bozulmadan dizin. 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirin, salatanın yanında közlenmiş domates ve biberlerle ikram edin.
  
 | 
Patlıcanlı Adana Kebap | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64319 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011 
2,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı kaşar peyniri
 
1 su bardağı süt
 
1/2 demet maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Köftesi için:
 
750 gr. yağlı kıyma
 
1/2 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin, servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağsız olarak arkalı önlü kızartın. Daha sonra patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |