Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > PATLICAN YALANCI DOLMA (2 adet - 137,860 defa bakıldı)

PATLICAN YALANCI DOLMA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATLICAN YALANCI DOLMA

solo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53786
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010
1,937 defa indirildi / yazdırıldı




Patlıcanların çok düzgünlerini seçiniz. Sap taraflarından kapak çıkarıp içini oyunuz. Patlıcanlara yetişecek kadar soğan çentiniz, tencerede zeytinyağı ile kızartınız. Yeteri kadar pirinç, kıyılmış nane, tuz, biber ve tozşeker koyunuz, sararıncaya kadar çevirdikten sonra domates ve yağsız etsuyuyla tavlayınız, patlıcanları sıkı olmayacak şekilde doldurunuz. Saplarını harem içine sokarak ağızlarını kapayıp tencereye diziniz, üstüne su ya da etsuyu gezdiriniz, kapayıp orta ateşe sürünüz. Pişince soğutunuz. Servis yapınız.


PATLICAN YALANCI DOLMA

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10010
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,532 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 kilo patlıcan
2 bardak pirinç
8 baş orta boy soğan
1 bardak zeytinyağı
4 bardak su
2 kaşık dolmalık fıstık
3 kaşık kuş üzümü
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık nane

Yapılışı:
Kemer patlıcanların doğru ve muntazam şekilde olanları düz bir yerde ezilerek içi oyulup çıkarılır ve gerekirse ikiye bölünüp tuzlu suya atılır. Bir tencerede bulunan zeytinyağına soğanlar normal doğranarak konup bir iki çevrildikten sonra, patlıcanların oyulan içleri kıyılıp, tuzlanıp ve sonra sıkılarak bu soğanlara ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kavrulur. Bu arada fıstık ve üzüm ile yeni bahar ve biber, sonra da ayıklanıp yıkanmış olan pirinç, tuz ve nane ile şeker de ilâve edilip karıştırıldktan sonra hepsi beraber bir harman edilip tencere ateşten alınır. Bundan sonra bu harç ile patlıcanların içleri çok tıkız veya çok da gevşek olmamak üzere doldurulur ve kesilen sap tarafları da ağızlarına kapak yapılıp kapatılır. Doldurulan patlıcanlar muntazam olark tencereye istif edilir, suyu da üzerine konarak ağır ateşte 40 - 50 dakika pişirilip bu müddetin sonunda alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra tabağa alman dolmalar soğuk olarak servis yapılr.






PATLICAN YALANCI DOLMA Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet PATLICAN YALANCI DOLMA 137,860 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort