| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcan Turşusu | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2818 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
5,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1-2 kg. küçük turşuluk patlıcan
 
150 gr. kırmızı sivri biber
 
3-4 adet havuç
 
1 küçük lahana
 
3-4 demet yaprak kereviz
 
1 adet limon
 
Tuz
 
4 baş sarımsak
 
 
Patlıcanları yıkayınız.
 
Patlıcanların baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak şekilde, yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
 
Süzgece boşaltıp bir baskı altına koyarak suyunu iyice süzünüz.
 
Sebzeleri domates, dolma ve biber turşusunda olduğu gibi hazırlayıp tuzla oğuşturunuz.
 
Hazırlanan sebze karışımını patlıcanların kesilen kısımlarına doldurup kereviz dalları ile bağlayınız.
 
Bağlanan patlıcanları kavanoza veya turşu küplerine sıkıca yerleştiriniz.
 
Aralarına limon ve havuç dilimleri koyarak kavanozları süsleyiniz.
 
Üzerine çıkacak kadar tuzlu sirke koyunuz (1 litre sirke için 10 gr. tuzlu su hesabı ile).
 
Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyup kapatınız. 25-30 gün sonra turşu yenecek hale gelmiş olur.
 
 
 ML® Patlıcan Turşusu için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "kırık tabak" tarafından gönderildi. 21.09.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcan Turşusu Tarifleri Turşular Konserveler
 | 
 
 
 
 |