https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
600 gram patlıcan
 
250 gram kıyma
 
110 gram domates
 
1 adet soğan
 
1 adet tandır ekmeği
 
6 gram tuz
 
30 gram zeytinyağı
 
30 gram domates salçası
 
6 gram kırmızıbiber
 
4 gram karabiber
 
Üzeri için:
 
300 gram süzme yoğurt
 
12 gram sarımsak
 
30 gram maydanoz
 
 
Geniş bir tava içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanı koyup 1 - 2 dakika kavurun.
 
Domates salçası ve küp halinde doğranmış domatesi ekleyerek domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. 
 
Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip kapağını kapatıp sonra 30 dakika pişirin. 
 
Patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyup küp halinde doğrandıktan sonra acı sularının çıkması için 15 dakika tuzlu suda bekletin.  
 
Sonrasında sıvı yağda 15 dakika kızartın. 
 
Kızartılan patlıcanların yağını iyice süzdürdükten sonra tavada pişen karışıma ilave edin.
 
Malzemelerin tamamını 2-3 dakika karıştın ve ocağın altını kapatın. 
 
Süzme yoğurdu çatal ile çırpıp üzerine rendelenmiş sarımsak ilave edin. 
 
Küp halinde doğranmış tandır ekmeğini servis tabağına koyun.
 
Üzerine önce çırpılmış sarımsaklı yoğurdu yayın. 
 
Daha sonra pişen karışımı ekleyip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 |