| 
 
 
 | 
PATLICAN TAVA | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc270 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2005 
3,790 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 adet dılmalık biber
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Yumuşak çinisten patlıcanların kabukları soyulur, yassı, uzunca kesilir, tuzlanır. zeytinyağı kızdırılır, önce patlıcanlar, sonra biberler kızartılır, patlıcanını üzerine biberler konur, üzerine yoğurt gezdirilir en son yağda kavrulmuş rende domates konur.
  
 | 
Patlıcan Tava | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8815 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006 
3,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram kuşbaşı et
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 adet patlıcan (küp doğrayıp tuzlu suda beklet)
 
2 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
5 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
 
Kuşbaşı etleri tencerede çevirerek kavurun. Etler suyunu çekince, yağ ve salçayı ekleyin. Üzerine patlıcanları koyun. Domates ve biberleri küp biçiminde doğrayın. Sarmısağı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip servis yapın.
 
 
 ML® Maraş Tava için tıklayın 
 
ML® Maraş Tava (görsel)
 
  
 | 
Patlıcan Tava | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8925 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
3,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 
 
200 gr kuşbaşı et 
 
1 Tatlı kaşığı salça 
 
1 Çorba kaşığı margarin 
 
2 Adet patlıcan 
 
2 Sivribiber 
 
2 Adet domates 
 
5 Diş sarımsak 
 
Tuz, karabiber 
 
 
 
Hazırlanışı 
 
200 gr kuşbaşı eti ara sıra karıştırarak kavurun. 
 
Etler suyunu çekince 1 çorba kaşığı yağ ve 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edin. 
 
Üzerine küp küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş 2 adet patlıcanı ekleyin. 
 
2 adet domates ve 2 adet sivribiberi küp küp doğrayın. 
 
Sarımsağı yemeklik doğrayıp, tencereye ekleyin. 
 
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
 
Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber serpip, servis yapın.
  
 | 
PATLICAN TAVA | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9659 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
3,576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ (4 kişilik):
 
Orta boy 4 patlıcan
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
sarımsak
 
yoğurt
 
sirke
 
domates. 
 
 
Patlıcanları tamamen soyun ve yarım santim kalınlığında çapraz dilimleyin, bir kaba koyun, üzerine tuz serpin, karıştırın ve yanm saat bekletin. Sonra üzerine su koyup sıkarak bir kaba alın. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve patlıcanların altlarını ve üstlerini kızartın. Patlıcan tuzda yatmazsa çok yağ emer, geç pişer ve kararır. Kızartılan patlıcanlar sarımsaklı yoğurt ya da sirkeli, sarımsaklı domatesli sosla servis yapılır.
  
 | 
PATLICAN TAVASI | 
  | 
solo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53785 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2010 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeteri kadar kemer patlıcanını uzunlamasına 3 parçaya ayırınız. Bu parçaları da ikişer dilip birbirine bağlı halde bırakınız. Eğer çarşıdan aldığınız patlıcan bostan patlıcanı ise o zaman patlıcanları halka halka doğrayınız. Tuzlayınız ve yavaş yavaş uğarak zehirini çıkartınız. Birkaç kez yıkayarak kevgire koyup süzünüz. Sonra alevli ateşte ve tavada yanmış zeytinyağı ile bu patlıcanları iki taraflı nar gibi kızartınız. Kızaran patlıcanları tavadan çıkarırken yağını süzüp bir tabağa diziniz. Üzerlerine sarımsak ya da az oranda tuz ile iyice karıştırılmış yoğurt dökünüz. Bunun üzerine de az çiğ zeytinyağı gezdiriniz. Eğer yoğurt bulunmazsa dövülmüş sarmısağı sirke ile karıştırarak üstüne gezdirerek sofraya koyunuz.
  
 | 
PATLICAN TAVASI | 
  | 
kurabiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56830 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010 
2,852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patlıcanlar, iki surette kesilir: Biri yuvarlak halkalar tarzında, diğeri uzunluğunca ve çok kalın ve ne de çok ince olmayacak dilimlere doğranır. Uzunlamasına kesilenleri dörde bölmek uygundur.
 
Kesilmiş patlıcanlar üzerine tuz serpilir. Acılıklarım gidermek için oğuşturulur ve iyice sudan geçirilir. Sular süzüldükten sonra tavada kızgın zeytinyağında iki tarafını güzelce kızartmalıdır.
 
Kızarmış patlıcanları tavadan alırken süzüp tabağa koymalıdır. Üzerine, isteğe ve mevcuda göre, sade veya sarımsaklı yoğurt veya sirke ile karıştırılmış sarımsak dökülür.
 
 
Not: Sebze kızartmaları da bazı rejimlere muvafık gelmemekle beraber, yaz mevsiminde bol yoğurtla yahut sirkeli ve sarımsaklı taratorla veyahut taze domatesi de tavada kızartıp halka halka doğranmış patlıcanlar üzerine nar çiçekleri gibi koyularak yenilen patlıcan tavası, doğrusu vaz geçilemiyecek kadar keyiflidir.
  
 | 
PATLICAN TAVA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80505 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy patlıcan
 
5 kahve fincanı rafine yağı (250 gram)
 
1 çorba kaşığı tuz
 
 
1) Patlıcanların kabuklarını tamamen soyunuz. V2 santim kalınlığında çapraz dilimleyiniz. Bir kaba koyup üzerlerine tuzu serpip karıştırınız.
 
2) 30 dakika bekletiniz. Sonra üzerine su doldurup yıkayınız ve bir kaba sıkarak çıkarınız.
 
3) Yağı bir tavaya koyup iyice kızdırınız. Üst üste gelmemek şartıyla patlıcanları atıp alt ve üstlerini kızartıp, sarımsaklı yoğurt veya sirkeli, sarımsaklı kıyılmış domates sosla servis yapınız.
 
 
Not: Patlıcan tuzda yatmazsa çok yağ çeker, geç pişer ve siyah olur.
  
 | 
Patlıcan Tavası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96270 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014 
2,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g patlıcan
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
250 g yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar yıkanır, çizgili soyulur ve halkalara dilimlenir. Kızgın zeytinyağında kızartılır. Kâğıt havlu yayılmış kaba alınır. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
  
 | 
Patlıcan Tava | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105160 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2015 
8,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuşbaşı
 
1 kg Patlıcan
 
2 adet soğan
 
4-5 adet domates
 
3-4 adet biber
 
4-5 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı Tuz
 
Çok az karabiber
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Üzerine tuz atıp en az 30 dakika bekletin.
 
Kemikli etleri veya kuşbaşı etleri kızdırılmış tavada kavurup, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
 
Etleri pişirme kabının dibine serin.
 
Patlıcanları yıkayıp süzün. İçine söğüş doğranmış soğanları, sarmısak ve biberleri ekleyip karıştırın. Etin üzerine serin.
 
En son küp doğranmış domatesleri patlıcanların üzerine serin.
 
Biraz zeytiyağı, tuz ve karabiber ekleyin. yemeğin üzerini folyoyla kapatıp fırına verin. 180 derecelik fırında 1.5 saat kadar pişirin.
 
En son folyoyu alıp, 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırında tutun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |