| 
 
 
 | 
Patlıcan Sosu | 
  | 
anka kuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143149 
Gönderme Tarihi: 31.May.2019 
763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
50 gram kavrulmuş badem
 
4-5 dal dereotu
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı zeytinyağı
 
 
Patlıcanları bütün şekilde içi yumuşayana kadar fırında pişirin. Sıcakken içini kaşıkla çıkarıp bir kaba alın. Çıkardığınız iç malzemeye limon suyu ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Sarımsak ve kavrulmuş bademi havanda iyice ezerek patlıcanlı karışıma ekleyin. Kıyılmış dereotu ve tuz ilave ederek karıştırın. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Soğuk veya ılık olarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |