| 
 
 
 | 
Kıymalı Patlıcan Sarma | 
  | 
sulhi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.04.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107674 
Gönderme Tarihi: 18.May.2015 
3,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kemer patlıcanı
 
3 adet domates
 
6 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
4 sivri biber
 
 
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun dilimler halinde kesin. Yağda hafifçe kızartın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın. İçine bol rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerine bir parça alıp sarın. Tepsiye dizin ve üzerine bolca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biberleri de uzun ince kesip üzerine dizin. Zeytinyağını üzerine dökün. Daha sonra kızdırılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patlıcan Sarması | 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5799 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006 
2,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 tane patlıcan (uzun)
 
250 gr kiyma
 
1 soğan (iri)
 
2 dis sarımsak
 
1/2 kirmizi dolmalik biber
 
2 uzun biber
 
baharatlar
 
tuz
 
salca
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patlicanlari yikayip ince uzun kesin ve sonra bir tavanin icine biraz sivi yag katip kizartin (kurumiyacak) sonra yagdan alip yagini suzmeye burakin.
 
ici: kiymanin icine soğani ve sarımsaklari rendeleyin ve sonra kirmizi dolmalik biberi ve uzun yesil biberi ince ince kup seklinde kiyin (ya da robottan gecirin) icine tuz baharat ve salcayi katin.
 
sogmus olan patlıcanlarin icine yuvarlanmis ince harclari koyip sarin ve sonra bir ayri tavanin icine salcayi kizartip patlıcanlarin ustune dokun (sarmanin ustune bir tabak koyarsaniz dagilmas) ve biraz da su ve tuz katin karistimadan alti kissik sekilde pisirin sicak sicak servis yapin. afiyet olsun
  
 | 
PATLICAN SARMASI | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8050 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
2,514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200   gram kıyma
 
6   adet patlıcan
 
250   gram domates
 
3   adet dolmalık biber
 
2   baş soğan
 
1   demet maydanoz
 
4   kaşık sadeyağ
 
Yarım kilo yoğurt
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Büyük ve kalın patlıcanlar soyulur, patlıcan kızartmasından daha kalınca ve uzunca kesilir. Tuzlanır, yıkandıktan sonra kızartılır. Kıyması hazırlanır. Patlıcanların teker teker aralarına birer parça kıyma konularak yuvarlak sarılır. Bir tepsiye döşenir. Üzerine domates ve taze biber konur ve hafif ateşte az suyla pişirilir. Servis edileceği zaman yoğurt dökülür.
  
 | 
PATLICAN SARMASI | 
  | 
orhanöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16476 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007 
2,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    Kg. Kuşbaşı et
 
3   Bardak sıcak su
 
4   Patlıcan 
 
1   Kaşık sade yağ
 
1    Bardak zeytinyağı
 
1   Beyin (istenirse)
 
2    Soğan
 
tuz. 
 
2   Domates
 
 
Patlıcanı uzunlamasına dilip kızartın. Aynı yağda ince doğranmış soğanla kuşbaşı eti kavurun. Aynı yağda ince doğranmış soğanla kuşbaşı eti kavurun. Domates katıp kaynamaya bırakın. 5 dakika sonra sıcak su, yağ ve tuz katıp pişirin. Etler pişince, iki dilim patlıcanı çapraz koyup ortasına pişen etten koyup bohça gibi sarın. Dilerseniz en üstüne haşlan-mış 1 dilim beyin koyup fırına verin.
  
 | 
Patlıcan Sarması | 
  | 
büyük sultan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56568 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010 
2,438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 kg kemer patlıcanı
 
750 gr kıyma
 
1 yumurta
 
2 domates
 
2 dolmalık biber
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
1 dilim bayat ekmek
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Kıyma, ekmek içi, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun. Patlıcan dilimlerinin içine kıymalı harcı paylaştırıp rulo sarın. Bir tepsiye dizip biberleri ekleyin. Üzerine tuz ve şekeri serpin. Domatesleri rendeleyip tüm malzemenin üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Patlıcan Sarma | 
  | 
sofa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143070 
Gönderme Tarihi: 28.May.2019 
702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kemer patlıcan
 
500 gram kıyma
 
1 dilim bayat ekmek
 
1 adet dolmalık biber
 
2 adet orta boy domates
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
İlk olarak patlıcanları yıkayıp kabuklarını çizgili olarak soyun. Soyduğunuz patlıcanları boyuna ince ince dilimleyin.
 
Yumurtaları çırpın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Çırpılmış yumurtaya buladığınız patlıcanları kızartın. Önce bir süzgece, sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağların alınmasını sağlayın.
 
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp içini biraz suyla ıslatın. Ekmeklerin suyunu sıkıp kıyma, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun.
 
Kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına bir yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun. Patlıcanları rulo gibi sarın. Domatesi dilim dilim, dolmalık biberleri de kare şeklinde kesin. Patlıcan rulolarının üzerine önce domates, sonra biber yerleştirip kürdanla tutturun. Ruloları derin bir tepsiye dizin.
 
Ruloların üzerine bir adet domates rendesi, bir çay bardağı su ve toz şekerden hazırladığınız karışımı gezdirin. Tercihe göre ocak üstünde ya da fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |