| 
 
 
 | 
Patlıcan Püresi | 
  | 
Günseli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2005 
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2005 
3,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Adet patlıcan
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
1 Çorba kaşığı un
 
Çeyrek su bardağı süt
 
 
Patlıcanlar kızgın ateşte közlenir. Sıcakken dış kabuğu soyulur iç çekirdekleri ayıklanır, kalanlar bir tahta üzerinde iyice kıyılır. Bir kaşık unla 1 kaşık yağ iyice karıştırılır, içine çeyrek bardak kaynamış süt katılır ve hazırlanmış patlıcan sütlü hamura konup kaynatılır, ateşten alınır.
  
 | 
PATLICAN PÜRESİ | 
  | 
Yeşil Yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16508 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
2,954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4   BüYük patlıcan
 
2   Kasık un
 
1   Çay bardağı süt
 
2   Kasık tereyağ.
 
 
Patlıcanları yıkaYıP, iYİce kurulayın. sonra sapı ve kabuğu ile ateşte pişirin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın, temiz bir tahtanın üzerine koyup ince kıyın. Patlıcanları, tereyağı ve unla karıştırarak kaşıkla iyice ezin. Bir kaba koyun, üzerine sütü ekleyin, hafif ateşte pişmeye bırakın
  
 | 
PATLICAN PÜRESİ | 
  | 
yelda özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26661 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008 
7,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
5-6 adet patlıcan,
 
1,5 kaşık un,
 
1,5 kaşık tereyağı
 
1 su bardağı süt,
 
tuz,
 
karabiber.
 
 
Hazırlanışı:
 
Patlıcanları harlı ateşte pişirin. Yanmış kabuklarını yukardan aşağıya doğru soyup patlıcanları hemen soğuk suya atın. Sudan çıkarıp iyice yıkayın. Bıçakla ince ince kıyın. Bir tencereye yağı ve unu koyup kızartmadan hafifçe kavurun. Kıyılmış patlıcanları ilâve edip azar azar sütü yedirin. 20 - 25 dakika pişirip ateşten alın. Tuzu, karabiberi ve rendelenmiş peyniri, ayrıca ilâve edin. Patlıcan püresini et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.
  
 | 
PATLICAN PÜRE | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99428 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2014 
2,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
1 adet patates
 
2 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
 
1 kahve fincanı hindistancevizi sütü
 
15 gr. tereyağı
 
1 çay kaşığı köri
 
Tuz
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patatesleri haşlayın. Patates ve patlıcanı çatalla iyice ezin. Rendelenmiş Hindistan cevizi, hindistancevizi sütü, tereyağı, pul biber, tuz ve köriyi ilave edip püre yapın. Tereyağında kavrulmuş pul biberle tatlandırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |