Kısa URL: https://ml.md/lc84128
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2012
1,512 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
200 gr kıyma
1 Çay Bardağı ayçiçek yağı
4 Adet yeşil biber
1 Çay Kaşığı karabiber
4 Adet Domates
1 Su Bardağı su
1 Adet soğan
4 Adet Patlıcan (büyük boy)
Bir tencereye Sana ve ince kıyılmış soğanları koyun;pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ilave edin .Hepsini birlikte yine kavurun. Kıymanın rengi dönene kadar. Domatesleri ilave edin ,sularını çekinceye kadar pişirin. 4-5 cm kalınlıkta halka halka dilimlediğimiz patlıcanları tavada, hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartın. Yağını süzerek düz bir tencereye alın. Kıymayı patlıcanların üzerine döşeyin. Üzerlerine domatesleri koyun. Aralarına halka halka doğradığımız yeşil biberleri serpin. Patlıcanların üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmaması için suyu tencerenin kenarından verin. Orta hararetteki ateşte 20 dakika pişirin. Servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc77246
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2012
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
1 Bardak su
1 Kg. PATLICAN
1 Adet sarımsak
1 Tutam tuz
2 Adet yeşil biber
1 Adet soğan
Patlıcanlar doğranıp tuzlu suda bekletilip suyu alındıktan sonra yağda kızartılır soğan sarımsak ve biber doğranır kavurulur patlıcanlar üstüne eklenir domates salça tuz yarım bardak su konulup kısık ateşte pişirilir indirmeden önce üzerine maydonoz eklenir.