|
Patlıcan Musakka (Yunanistan) |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17447
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
3,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1,5 kg orta boy patlıcan
500 gr dana kıyma
3 adet orta boy soğan
3 adet iri domates
2 su bardağı beşamel sos
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
150 gr parmesan peyniri
Muscat cevizi
Tuz,
karabiber,
tarçın
Ekmek içi
2 yumurta
Patlıcanları yıkayın, kurulayın ve saplarını kesin. İnce dilimler halinde keserek iyice tuzlayın ve bir saat bekletin. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Soğanları iyice kıyıp sote edin. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri alınmış domatesleri küçük küp şeklinde keserek ilave edin.
Tuz, biber, tarçın, muscat cevizi, maydanoz, ve kıymayı ilave edip yavaş yavaş karıştırarak 15 dakika pişirin. Ateşten alarak 1 çorba kaşığı ekmek içi, 2 çırpılmış yumurta akını ilave edin ve karıştırın.
Patlıcan dilimlerini yıkayın, kurulayın ve bir tavada zeytinyağında yakmadan kızartın. Isıya dayanıklı cam kabı hafifçe yağlayın. Bir sıra patlıcan, bir sıra harç döşeyin ve son katı patlıcanla bitirin. 2 yumurta sarısı ve rendelenmiş parmesanla karıştırılmış beşamel sosuyla üzerini kaplayıp 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Patlıcan Musakka için tıklayın
|
Patlıcan Musakka (Yunanistan) |
|
hasret
Aşçı
Kayıt: 22.07.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc25601
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2008
3,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
2 adet kuru soğan
350 gr kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağı
Başemal sos için:
3 su bardağı süt
2çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Muskat cevizi
Tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
1 adet yumurta
İnce kıyılmış soğan sıvıyağıda kavrulur. Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp çekene kadar sötelenir. Daha sonra salça ve tuz katılır. 5 dakika daha kavrulur. Diğer tarafta çubuklu doğranmış patlıcanlar kuşbaşı doğranır, tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra kızgın yağda kızartılır. fıorın kabına patlıcanın yarısı konur. Üzerine kıymalı harç yayılır. Kalan kızarmış patlıcan da üzerine yerleştilir. Başemel sos hazırlamak için; un ve tereyağı pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine soğuk süt katılır, muskat cevizi eklenir. Muallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Ocaktan alınır, ılıması için arasıra karıştırılır. Daha sonra yumurta katılır karıştırılır. Fırın kabınında bulunan kızarmış patlıcan üzerine yayılır. En son rende kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
Yunan Usulü Patlıcan Musakka |
|
bilge tan
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2015
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131932
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2018
4,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://onedio.com
2 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/3 su bardağı ekmek kırıntısı
Kıymalı harç için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
700 gr kıyma
400 gr domates
2 yemek kaşığı salça
1 SB et suyu
1,5 TK şeker
2 tatlı kaşığı kekik ya da mercanköşk
3/4 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1/4 tatlı kaşığı muskat
1/2 su bardağı parmesan
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları halka şeklinde dilimleyin ve tuzlu suda bekletin. Daha sonra Fırını 200 dereceye ayarlayın ve patlıcanları dizin üzerine 2 YK zeytinyağı sürün ve 10 dk pişirin. Bu sırada tavaya zeytinyağını koyun ve soğan ve sarımsakları soteleyin. Sonrasında kıymayı kavurun, domatesleri ve baharatları ilave edin et suyunu koyun ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Bir başka tencereye tereyağını alın ve unu kavurun bu sırada yavaş yavaş sütü ilave edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Karışım sos kıvamından biraz daha yoğun olduğunda ateşten alın ve peyniri ekleyin. Biraz ılıdığında yumurtaları çırpıp ekleyin son olarak baharatları ilave edin. Bir fırın tepsisine patlıcanları dizin üzerine kıymayı ekleyin ve en üzerine beşamel sosu ilave edin. Son olarak ekmek kırıntılarını serpip 30-40 dk pişirin.
|
|