Patlıcanları közleyin.
Etleri yağda kısık ateşte kavurun.
Kavrulan etlere yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin.
Soğanlar kavrulunca salçayı ilave edip birkaç dakika kavurun.
Küp küp doğranmış domates, ince doğranmış yeşil biber ve sarımsakları ilave edip baharatlarını attıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Közlenmiş patlıcanları temizleyip, kuşbaşı doğrayıp tabaklara alın.
Tabaklara aldığınız patlıcanların üzerine hazırladığımız soteyi ilave ederek servis edin.
İsterseniz soteye patlıcanları ilave edip birkaç dakika daha pişirerek de servis edebilirsiniz.
1 kilogram patlıcan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patlıcanları alaca soyup parmak boyunda doğrayın ve acısının akması için tuzlu suya koyun.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ve biberleri ince ince kıyın.
Tereyağını tencerede eritip etleri ilave edin.
Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Üzerine soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Son olarak domatesi ve domates salçasını da ekleyip kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayıp sularını süzdüğünüz patlıcanları tepsiye dizin.
Patlıcanların üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpin.
Domatesli etli karışımı patlıcanların üzerine yayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
1 saatin sonunda yemeğiniz servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc118025
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2016
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
Kayseri Ticaret Odası
6 adet Yamula Patlıcanı
3 adet soğan
3 adet yeşil biber (isteğe göre tatlı veya acı)
3 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Cırgalan Kırmızı toz biber
Maydanoz
Patlıcanlar ateşte veya közleme kabında közlenir. Közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur ve doğranır. Ardından soğanlar küçük küçük doğranır. Biberler ve domatesler de (domateslerin kabukları soyulup doğranır ). Geniş yayvan tavaya 5-6 kaşık sıvı yağ ekledikten sonra soğanlar kavrulur. Ardından biberler ilave edilir. Sonra domatesler ( pişirme sürelerine göre) ilave edilerek en son doğranmış patlıcanlar eklenir. Tuz ve kırmızı toz biber de eklenir. 5 dakika daha pişirilir. Hafif soğuduktan sonra maydanozlar da doğranıp eklenir. Ilık olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc81904
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
7,223 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg patlıcan
350 gr kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
Patlıcanlar közlenir, kabuğu soyulur, doğranır. Tencereye tereyağı ve et konur, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra ince kıyılmış soğan ve 5 dakika sonra iri doğranmış biberler eklenir. Biberler biraz gevşemeye başlayınca patlıcan ilave edilir. En son iri doğranmış domates ve sıcak su katılır. Kapağı kapatılır. 15 dakika kadar pişirilir.
Fotoğraf "sosyal" tarafından gönderildi. 14.06.2020