|
Patlıcan Kebabı |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83675
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
1,786 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Adet yeşil biber
6 Adet patlıcan
4 Adet Domates
1 Adet soğan
0,5 Demet maydonoz
2 Su Bardağı su
500 gr KUŞBAŞI KOYUN ETİ
1 Tatlı Kaşığı karabiber
0,5 Su Bardağı çiçek yağı
Bir tencere ince doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş kuşbaşı et ve sanayağ konur, ara ara karıştırılarak kavrulur. Üzerine sulandırılmış salça ve tuz konur kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları alacalı soyulur. 3 cm uzunluğunda doğranarak üzerlerine tuz ekilir, elle ovulur. 10-15 dakika bekletilir, yıkanır kurulanır çiçek yağında kızartılır. Uygun büyüklükte bir tepsinin kenarlarına patlıcanlar yerleştirilir, ortasına et suyu ile birlikte konur. Üzeri dilimler halinde domates ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süslenir. 10-15 dakika fırında pişirilir, üzerine kıyılmış maydonoz serpilerek servis yapılır.
|
Patlıcan Kebabı |
|
fulin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc83288
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2012
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
350 gr kıyma et
5 Adet patlıcan
4 Adet Domates
2 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet soğan
1 Tatlı Kaşığı domates salıçası
4 Adet sarımsak
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Kaşığı kimyon
1 Çay Kaşığı pul biber
Soğanı rendeleyip,sarımsakları ince ince kıyarak bir kabın içerisinde karıştırın.Kıyma,baharat ve Sana yağı ekleyip bir güzel yoğurun.Ceviz büyüklüünden biraz daha fazla parçalar haline getirip elinizle köfte şekilleri verin.Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayıp acısını almak için bir süre tuzlu suda bekletin.Bir fırın tepsisine bir patlıcan dilimi bir kıyma et karışımı olacak şekilde tepsinin kenarından ortasına doğru düzenli bir şekilde yerleştirin.Domatesleri rendeleyip salça ve tuzla karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin.Daha Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına sürün.Domatesler suyunu çekene kadar fırında pipşirin(yaklaşık 40 dakika civarında).
|
Patlıcan Kebabı |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81123
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Yemek Kaşığı salça
1 Fiske kekik
2 Su Bardağı sıcak su
250 gr dana kıyma
1 Fiske kimyon
1 Fiske tuz
2 Adet patlıcan
1 Fiske karabiber
Patlıcanları kabukları ince kalacak şekilde alacalı olarak soyun ve tuzlu suda 1 saat bekletin.Patlıcanları kesme tahtasına koyun ve birbirinden ayırmadan aynı boyda serçe parmağı kalınlığında dilimleyin.İç harcını hazırlamak için kıymaya, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ve iki yemek kaşığı margarin ilave edip iyice yoğurun.Elinizle kopardığınız parçaları patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin ve fazlasını alın.Kullanacağınız pişirme kabının büyüklüğüne göre patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak suyun içinde salçayı eritin ve üzerini aluminyum folyo ile kapatarak önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar pişinceye kadar pişirin.
|
Patlıcan Kebabı |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc80746
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Tutam Kara Biber
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 Kg. orta boy patlıcan
2 Adet soğan
1 Kg. domates
1 Tutam KIRMIZI BİBER
3 Diş sarımsak
1 Tutam tuz
1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu işlemi tüm malzemeye uygulayın. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması için çöp şişler geçirerek tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün. Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarak da eritiliş Sana Klasik Margarini tepsideki malzemenin üzerinde gezdirerek dökün. 300 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
|
Patlıcan Kebabı |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc79150
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
5 Adet Domates
400 gr kıyma
1 Tatlı Kaşığı karabiber
2 Adet sogan
4 Diş sarmısak
8 Adet sivribiber tatlı olacak
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
8 Adet patlıcan
Patlıcanları alacalısoyun küçük küçük dograyın tuzlu suda bekletin soğanları ince doğrayın yağı eritin soğanları pembeleşinceye kadar pişirin kıymayı ilave edin iycepişirin domateslerin kabularını soyup incedograyın harcın içine ilave edin tuz karabiber pulbiber çok az olaçak bir kenarda pişmeyebirakılan diyertarafta tuzlusuda beklettiğimiz patlcanları süzgece alıp yıkayın elinizle bastırarak süzün tencereye yağ ilave edin üzerine patlıcanlarıda ilave edin pişmeyebırakın suyunu bırakacaktır yeterince tuz ilaveedin iyce yumuşayıncaya kadar pişirin yogurdu ilave edin altınıkısıp pişmeye bırakın birkaba patlıcanı alıp üstünü düzleşdirin üzerine ince kıyılmış biber ve sarmısağı serpiştirin hazırladığınız sosuda yayın üzerine bolca karabiber serpin.
|
Patlıcan Kebabı |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78741
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
2,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
4 Adet sivri biber
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Kg. PATLICAN
1 Tatlı Kaşığı acı biber salçası
1 Adet kuru soğan
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Adet patates
1 Baş sarımsak
500 gr et
1 Yemek Kaşığı domates salçası
2 Bardak sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup,kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Patlıcanların suyunu sıktıktan sonra kızartma yağına atıp hafif pembeleşene kadar kızartın. Patatesleri de soyup kalın küpler halinde doğrayıp,çok az kızartın. Kızartılmış malzemeleri yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerinde biraz beklettikten sonra yayvan bir tencereye alın. Başka bir tencerede 1 çorba kaşığı sana yağı, soğan ve sarımsakları ve biberleri doğrayıp kavurduktan sonra etleri de atın ve hafif yumuşayana kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra domates,biber salçası,tuz ve karabiberi ekleyin. Pişen etleri de patlıcanların üzerine yayın ve 2 bardak suyu ilave ettikten sonra patlıcanlar ve etler pişene kadar pişirin.
|
Patlıcan Kebabı |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc77328
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Aldığı kadar tuz, karabiber, kekik
300 gr yağsız dana kıyma
4 Adet sivri biber
6 Dal maydanoz
3 Adet patlıcan
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet orta boy soğan
4 Adet sarımsak
2 Adet orta boy domates
İlk olarak sebzelerimizi bol su içerisinde bir yıkayalım ki kimyasal maddeler çocuklarımıza zarar vermesin. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak dilimler halinde kesiniz. Domatesleride dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya ayırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberide karıştırarak yoğurun. Köfte harcından ise patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı şekilde köfteler hazırlayın. Fırın tepsisine 1 tane patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyanasıralı bir şekilde dizin. Yarım su bardağı suda salçamızı eriterek, sıvı yağ ve bir kaşık sana klasik ile beraber ilave ediniz. Üzerine tuz, karabiber ve biraz kekik döküp, aliminyum folyoyla üzerini güzelce sarın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 1 saate yakın pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Patlıcan Kebabı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77210
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2012
2,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
6 Diş sarımsak
4 Su Bardağı sıcak su
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Su Bardağı sıvı yağ
2 Adet Domates
5 Adet Orta boy patlıcan
0,5 Kg. kuş başı doğranmış kuzu eti
1 Çay Kaşığı Kara Biber
2 Çorba Kaşığı domates salçası
2 Yemek Kaşığı margarin
1 Çay Kaşığı pul biber
2 Adet çarliston biber
2 Adet soğan
Tencereye 2 su bardağı sıcak suyu koyun ve yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu etini atıp kaynamaya bırakın köpüğü çıkana kadar kaynatın ve köpüğünü tamamen bıraktıktan sonra süzgeçten geçirerek soğuk suyla eti yıkayın ve süzün 2 adet orta boy soğan ve 6 diş sarımsağı kuş başı doğrayın 2 çorba kaşığı margarini tencerenizde ısıtın soğan ve sarımsakları yağa atarak pembeleşene dek kavurun tencereye 2 yemek kaşığı salça ekleyerek malzemeleri biraz daha kavurun ve etleri ekleyin tekrar 1 dk kavurun ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakın tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyup 4,5 dk ısıtın patlıcanları alacalı soyarak ve parmak şeklinde her patlıcanı 6,8 parçaya bölün ve alt üst yaparak altın sarısı olana dek yaklaşık olarak 8,10 dk kızartın kızarttığınız patlıcanları bir kevgir yardımı ile yağını süzerek tavadan alın ve kağıt peçete üzerine koyarak yağının iyice süzülmesini sağlayın tencerede kaynamakta olan etlerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyerek bir dk daha kaynatın etleri fırın tepsisine veya servis yapacağınız derin ve geniş metal kaba kevgir yardımı ile süzerek alın üzerine kızarmış patlıcanları düzgün bir biçimde dizin patlıcanların üzerine 2 adet dilimlenmiş çarliston biberleri ve 2 adet orta boy dilimlenmiş domatesi dizin sonra tencerede kalan sosu da üzerine dökerek önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10 ile 15 dk pişirin fırından çıkan kebabı sıcak servis yapın.
|
Patlıcan Kebabı |
|
Antigone
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2012
Mesajlar: 47 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc76458
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2012
2,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet yumurta
2 Adet kuru soğan
50 gr kuyrukyağı
4 Adet patlıcan
8 Adet yeşil biber
500 gr Yarım kilo bıçak kıyması
4 Adet Domates
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Kıymanın üstüne 1 soğan rendelenir ve bıcak yardımıyla et tahtasının üstünde satır et gibi kıyılarak soğan ile karışımı sağlanır.orta boy bikaba alıp kuyruk yağıda konulur üstüne tuz karabiber toz biber ve 1 yumurta eklenerek yoğrulur, diğer tarafta patlıcanları 2 parmak kalınlığında kesilir tuzlu suda bekletildikten sonra sana klasik ile tepsi yağlanır, dilimlenmiş patlıcanı dik bi şekilde koyulur arasına yaptığımız köfteden yuvarlayarak patlıcana yapıştırılır ve yine patlıcan konularak malzemelerimiz bitene dek tepsiye dizilir tepside ,boş kalan yerlere dilimlemniş soğan domates dizilir ve üstüne biberlerimizi koyarak fırına atarız.
|
PATLICAN KEBABI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28843
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
2,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. yağsız dana kuşbaşı
2 soğan (küçük doğranmış)
5 çorba kaşığı SANA
3 domates (2'si küçük doğranmış, 1'i dilimlenmiş)
tuz, karabiber (arzuya göre)
4 patlıcan
2 dolmalık biber (halka halka kesilmiş)
2 kaşık SANA ile et ve soğanları 10 dakika kavurun. Küçük doğranmış domatesleri, tuz ve biberi katın. Tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Şerit şerit soyulmuş patlıcanları 2 cm. kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Patlıcanları bol tuzlu soğuk suda 30 dakika bekletin. Sularını sıktıktan sonra kurulayın.
3 çorba kaşığı SANA'yı tavada eritin. Patlıcanların iki yüzünü kızartın. Yassı bir tencereye tek sıra halinde dizin. Pişirdiğiniz etleri üzerlerine yayın. Halka biberler ve domates dilimleri ile süsleyin.
Kapağını kapatıp orta hararette 20-25 dakika pişirin. Domatesli pilav ile servis edin.
|
|