| 
 
 
 | 
PATLICAN KEBABI (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34070 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009 
3,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıyma
 
soğan
 
maydanoz
 
biber
 
domates
 
patlıcan
 
baharatlar
 
 
1.İnce ince kıyılan maydanoz, biber ve soğan, kıyma ile yoğrularak, köfte gibi küçük parçalara ayrılır.
 
2.Pijama şeklinde kabukları soyulan patlıcanlar enine bir kaç parçaya bölünür.
 
3.Domatesler yuvarlak olarak dilimlenir.
 
4.Patlıcan, kıyma, domates sırayla şişe geçirilir.
 
5.Mangala yerleştirilen şişler, közde pişirilir.
 
 
 
  
 | 
PATLICAN KEBABI (Hatay) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44509 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2009 
3,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hatay Valiliği
 
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 
MALZEMELER
 
500 gr. kıyma
 
1 kg. taze domates
 
4 adet orta boy kemer patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Patlıcanlar üç parmak eninde kesilerek tuzlanır. Sonra bir patlıcan, bir et köftesi şeklinde dizilerek şişlere geçirilir. Kenarh bir tepsiye şi şler dizilip taş fırına, pişmeye gönderilir. Ayrı bir tencereye kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesler konularak ateşe alınır. Domatesler suyunu bırakınca tereyağı eklenerek domatesler kaynatılır. Kaynayan domatesler pelte haline gelince şişlerdeki malzeme tencereye boşaıtılarak iki taşım kaynatılıp biraz demlendikten sonra servis edilir.
 
 
 ML® Patlıcan Kebabı (Sivas Usulü) için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |