Patlıcanlar şerit halinde soyunup halka halka doğranır yağda kızartılır.
Kıyma maydonoz, tuz ve baharatlar yoğrularak köfte yapılır.
Tepsiye 1 patlıcan bir köfte dizilir.
Domatesler üstüne rendelenir.
Salça bir bardak suda eritilip üstüne dökülür, biberlerde üstüne konarak fırınlanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc66746
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
6,040 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr Iri Çekilmis Az Yagli Kuzu Kiyma
4 Adet Iri Ay Patlican
2 Adet Domates
5-6 Adet Yesil Sivribiber
Kiymanin içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yogurun. Patlicani yikadiktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kiymadan irice ceviz büyüklügünde parçalar alip köfte sekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
Önceden isitilmis firinda pisirin. Firindan çikarinca üzerine yarim çay bardagi su serpin. Agzini örtün 10 dakika dinlendirin. Lavas ekmekle servise sunun.