| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcan Beğendili Kuzu Tandır | 
 
  | 
yürekli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2014 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100590 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014 
3,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram etli parça et
 
10 adet arpacık soğan
 
2 çoraba kaşığı tereyağı
 
1 adet çubuk tarçın
 
1 adet karanfil
 
Beğendi için:
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram kaşar peynir rendesi
 
3 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Patlıcanları közleyip bıçakla ezin, üzerine tereyağını eritip ekleyin ve ezerek karıştırın. İçine kaşar peynir rendesini bırakarak ezilmiş sarımsakları ilave edin. Bu karışımın içine zeytinyağı ekleyin. Bu şekilde hazırlanan beğendi lezzetiyle biraz daha farklı bir beğendi oluyor. Yani beşamel hazırlamıyorsunuz sadece közlenmiş patlıcanları, tereyağıyla eziyorsunuz. Servis tabaklarına yerleştirin. Üzerine hazırlanan tandır etlerini yerleştirip sıcak olarak ikram edin. Etleri hazırlamak için: Tencerenin içine etleri yerleştirip 10 dakika kadar pişirin. Ardından tarçın kabuğu, karanfil ve dilimlenmiş kabuklarıyla arpacık soğanları ilave ederek suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Suyunu çok bırakmadıysa 1,5 su bardağı sıcak su içine ekleyip kısık ateşte 35-40 dakika pişmeye bırakın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle tatlandırıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Beğendili Kuzu Tandır | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104298 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015 
1,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
800 gr kuzu kol
 
2 adet havuç
 
2 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 adet sivri biber
 
200 ml et suyu
 
3 adet domates
 
3 çorba kaşığı kızartma yağı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Biraz kekik
 
Beğendi için:
 
8 adet patlıcan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1/2 çorba kaşığı un
 
400 ml. süt
 
40 gr. kaşar peyniri
 
Yarım limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun, üzerine limon sürüp bir çatal yardımıyla ezin. Unu sararıncaya kadar yağda kavurup sütü ekleyin, boza kıvamını alınca ezdiğiniz patlıcanları ekleyerek 7-8 dakika boyunca karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin. Kuzu budunu tavada yağla çift taraflı kızartın. Tandırın ön hazırlığı olarak domates, soğan ve havuçların kabuklarını soyun. Güveç kabının içine kuzu budu, soğan, havuç, domates, sivri biber, maydanoz saplarını yerleştirir et suyunu ilave edin, üzerine tuz, karabiber, kekik serperek fırında 25 dakika 250 derecede ve sonra 180-190 derece de 100-110 dakika pişirin. Eti fırında dinlendirin. Kuzu tandırını beğendi ile birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcan Beğendili Kuzu Tandır Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |