| 
 
 
 | 
Patlıcan Beğendi | 
  | 
OSMANLI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 56 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3530 
Gönderme Tarihi: 07.May.2006 
2,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg patlıcan
 
1 kahve fincani un
 
3 tepeleme yemek kasigi tereyağı veya margarin
 
1,5 bardak süt
 
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
 
 
YAPILIŞI
 
Patlicanlari, alevli ates üstünde çevirerek pisirin. Kabuklari yanmaya baslarken atesten alin ve biçakla siyirarak soyup limonlu suya birakin.
 
Unla yagi bir tencerede tahta kasikla karistirip 2-3 dakika kavurun.
 
Patlicanlari sudan sikarak çikartip, biçakla kiyarak una katin. Azar azar süt koyarak karistirin. 5-10 dk pisirin. Tuz, karabiber ve kasarpeyniri katin.
 
Salçali et ya da domatesli piliç yaninda servis yapin.
  
 | 
PATLICAN BEĞENDİ | 
  | 
laleli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2006 
Mesajlar: 25 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8703 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006 
8,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1250 gr. patlıcan - 1 kahve fincanı un - 3 çorba kaşığı tereyağı - 2 çorba kaşığı margarin 2 bardak süt - 2 kahve fincanı rende kaşar peyniri - 2 tatlı kaşığı tuz. 
 
 
YAPILIŞI: Bir tencereye ölçülere göre tereyağı, margarin ve unu koyarak 2 dakika (Unu sarartmadan) kavurun ve tencereyi ateşten indirerek bir tarafa bırakın. Patlıcanları soymadan çok kuvvetli ateşte kabukları yanıncaya kadar çevirerek pişirin. Buların kabuklarını yukardan aşağıya doğru bir bıçakla sıyırarak atın. Patlıcanları, limonlu suda 15 dakika dinlendirin, iyice sıkarak sularını akıtın. Bundan sonra her patlıcanı unlu yağa atın ve çatalla döğercesine karıştırarak birbiriyle halledin. Tencereye tuz ile azar azar 2 bardak ılık sütü katın. Patlıcanları hızlı hızlı karıştırarak sütü patlıcanlara yedirin. Koyu bir bulamaç haline gelince içine rendelenmiş kaşar peyniri ilâve edin ve iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin. Patlıcan beğendi hazırlanmış olduğundan salçalı herhangi bir et veya piliçle servis yapın.
  
 | 
PATLICAN BEĞENDİ | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46506 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
4 tane etli patlıcan
 
4 çorba kaşığı margarin
 
1 fincan un
 
1 bardak süt
 
tuz
 
 
YAPILIŞI
 
Patlıcanları, ateşte kabukları tamamen yanarcasına pişiriniz. İyice yumuşamış hale gelen patlıcanları su dolu bir kap içinde kabukları temizlendikten sonra et tahtasının üzerinde bıçakla ince ince kıyınız. Sonra da derince bir kaba konulan patlıcanları yumurta çarpar gibi çarpıp macun haline getiriniz. Başka bir tencereye yağ koyup eridikten sonra bir fincan un ilâve ediniz. İki veya üç dakika kadar kavurunuz. Bulamaç haline gelen patlıcanları tencereye koyup, tuz ve cezvede kaynatılan sütü ilâve ediniz. Bir yandan da devamlı karıştırınız. Koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar da pişiriniz. Ateşten indirildikten sonra et yemeklerinin yanında servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |