Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Patile (Elazığ) (4 adet - 25,285 defa bakıldı)

Patile (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Patile (Elazığ)

ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc110330
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
2,004 defa indirildi / yazdırıldı




TKDK Elazığ İl Kordinatörlüğü

Elazığ salamura peynir
Maydanoz
Elazığ tereyağı

Tuz, su, un karıştırıldıktan sonra iyice yoğurulur. Hamur Önce merdane sonra oklava ile açılarak çok fazla ince olmayacak şekilde lavaş haline getirilir.
İç malzemesi: Esas olarak iç malzeme olarak kullanılan salamura peyniri suya doğranır ve biraz beklenerek süzülür (amaç tuzunu almaktır). Sonra, peynir maydanoz ile karıştırılarak iç harcı hazırlanır. İç harç açılan yufkanın yarısına koyulur ve yufkanın diğer yarısı da üzerine kapatılır kenarları bastırılarak kapatılır. Patilenin asıl lezzeti odun ateşinde pişirilmesi ile gerçekleşir. Ancak günümüzde tüple ısınan sac ile pişirilmektedir.

Not: Patileyi pişirirken ateşin harlı(alevli)olmaması gerekir. Ilgıt bir ateşte yufkanın iki yüzü pembeleşinceye kadar dikkatli bir şekilde pişirilir. Tepsiye alındıktan sonra hemen Elazığ tereyağı ile yağlanır ve servis edilir.


Patila (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157532
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2021
923 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı un
İçi için:
3 dilim köy peyniri
1 demet maydanoz
Üzeri için:
Tereyağı

Unu hamur yoğurma kabımıza alalım. Ortasını havuz şeklinde açıp hamur kabartma tozunu tuzu ekleyip suyu katıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu beş altı dakika dinlendiriyoruz. Peynirimizi rendeleyip, doğradığımız maydanozlar ile buluşturuyoruz. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp tezgahın üstünde açıyoruz. Yuvarlak olarak açtığımız hamurun bir tarafına peynirli maydanozlu harcı koyup ay şeklinde kapatıyoruz. Teflon tavada teker teker pişiriyoruz. Sıcakken her yerine tereyağı sürüyoruz.


Patila (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157489
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2021
346 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 kg un
500 gram tuzsuz peynir
6-8 adet taze soğan
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Hamuru açmak için kullanacağınız bir avuç dolusu unu bir kenara ayırın. Geriye kalan unu ve bir miktar tuzu hamur yoğurma kabına alın. Yavaşça ılık su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin. Soğanları temizleyip ince doğrayın. Ufalanmış peynir ve pul biberle karıştırın. Hamur bezelerini oklava yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız harcı yayıp hamuru kapatın. Hazırladığınız patilaları sacda kızartın. Üzerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.


Patila (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163261
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği

Un
Su
Tuz
Peynir suyu
Peynir
Maydanoz

Un, su, tuz ve peynir suyu ve su birlikte yoğrularak hamur yapılır.
Diğer tarafta peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılarak iç hazırlanır.
Hamur yufka şeklinde açılıp ortadan ikiye bölünür.
Daha sonra yarısına iç koyularak diğer yarısı da üstüne kapatılır ve sacda pişirilir.

Not: Patila peynirli, patatesli, kıymalı ve pirpirim, rendelenmiş kabak, soğan, bahara karışımı ile hazırlanan içlerle de yapılmaktadır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.09.2023






Patile (Elazığ) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(4 adet Patile (Elazığ) 25,285 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort