| 
 
 
 | 
Patatesli Yufka Böreği | 
  | 
Mubi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4148 
Gönderme Tarihi: 26.May.2006 
3,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 adet yufka,
 
6 adet patates,
 
250 gr. kasar peyniri,
 
1 çay bardagi süt,
 
Tuz, kirmizi pul biber,
 
2 adet yumurta
 
 
YAPILIŞI
 
Patatesi haslayip püre haline getirin. Süt, rendelenmis kasar peyniri, tuz ve kirmizipul biber ekleyip karistirin. Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin. Sarilari püreye katin. Yumurta beyazlarini çirpin. Yufkalari ortadan ikiye kesin. Düz kismina püre koyun. Yuvarlak kenarlarina yumurta beyazi sürün. Rulo hilane getirin. 5 cm. eninde kesin. Kizdirilmis yagda kizartin
 
 
 ML® Patatesli Çay Böreği için tıklayın
 
 
  
 | 
Patatesli Börek | 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17113 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007 
2,729 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
1 adet rende kuru soğan
 
3 adet yufka
 
2 adet sivri biber
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı kimyon
 
tuz, karabiber
 
üzeri için;
 
1 adet yumurta
 
 
Haşlanmış patates çatalla ezilir. Soğan, ince kıyılmış biber kimyon ve tuzla karıştırılır, her yufka çırpılmış yağ ve su karışımıyla ıslatılır. Yufkanın orta kısmına dört parmak eninde iç serilir. Yufka uzunlamasına bırakacak şekilde alttan ve üstten katlanır. Daha sonra ortaya doğru büzdürerek itilir. Tepsinin enine göre iki ya da üç parçaya kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Patatesli börek | 
  | 
Baki_Özdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17149 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007 
2,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
6 adet yufka
 
2 yumurta
 
5 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çay bardağı su
 
İç malzemesi için:
 
8 orta boy patates
 
4-5 sap taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Kuru nane
 
Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Yenibahar
 
Üzeri için: 
 
çörekotu
 
 
öncelikle böreğin içini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp soyarak küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış dereotu, taze soğan ve maydanozu, kuru nane, kekik, pul biber, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyerek öncelikle karıştırın, sonra el blenderı ile püre haline getirin, (görüntüye aldanmayın bu aşamada, pişince tadı çok güzel oluyor) Bu arada, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 çay bardağı suyu karıştırın. Bunu da yufkaların arasına ve fırına koymadan önce üzerine sürmek için kullanacağız. Fırını 180 dereceye ayarlayın, yukarıdaki resimlere göre katlayıp hazırladığınız böreği üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörekotu serptikten sonra kızarana kadar pişirin. Hafif ılık haldeyken dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
PATATESLİ HAZIR YUFKA BÖREĞİ | 
  | 
semih44 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20712 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2008 
6,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 hazır yufka
 
3 yumurta
 
1/3 su bardağı sıvıyağ
 
1/3 su bardağı süt veya yoğurt
 
İçi İçin:
 
3 orta boy patates
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 rendelenmiş soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatalla çarpınız. Sütü ve yağı ilave edip karıştırınız. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp üst üste koyunuz. Üzerine 2 çorba kaşığı yumurtalı karışımdan koyup her tarafına yayınız. Üç köşesini ortada birleştirerek kare şekline getiriniz. Ortasına bir miktar patatesli iç koyup kenarlarını bohça gibi kapatınız.
 
Kapanan kısım alta gelmek üzere yağlanmış tepsiye yerleştiriniz. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yan yana diziniz. Üstlerine artan karışımdan sürerek orta hararetti fırında pembe renkte pişiriniz.
 
 
İçin Hazırlanması: 3 patatesi az su ile pişirip rendeleyiniz. İnce kıyılmış 1/2 demet maydanoz, 1 soğan rendesi, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |