| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1457 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006 
3,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
3 su bardağı un
 
3 orta boy patates
 
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
 
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )
 
1 kahve fincanı süt
 
1 tatlı kaşığı yaş maya
 
2 çay kaşığı tuz 
 
4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz 
 
	
 
YAPILIŞI:
 
1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş maya, haşlanıp püre
 
yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
 
2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm.
 
çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.
 
3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2-3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.
 
 
 ML® Tepside Patatesli Çörek için tıklayın
 
 
  
 | 
 
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1458 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006 
3,209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 su bardağı yoğurt
 
1,5 su bardağı margarin zeytinyağı karışımı
 
4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş)
 
1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine)
 
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
4- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz, dereotu
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.
 
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10- 12 cm. çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. 
 
3- Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
Not: İsterseniz; peynir, patates püresi, maydanoz, dereotu ve yumurta akını karıştırıp öyle kullanabilirsiniz.
 
 
 ML® Soğanlı Patates Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |