| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Tavuk Salatası | 
 
  | 
feminen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2014 
Mesajlar: 27 Şehir: Frankfurt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96658 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2014 
1,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram haşlanmış tavuk göğüs eti
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 adet marul
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet taze soğan
 
1 adet limon
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
Tüm yeşillikleri bol suda yıkayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kâsenin içinde de yeşillikleri, soğanı karıştırın. Üzerine haşlanmış, küp doğranmış tavuk eti ve patatesleri ekleyip zeytinyağı, limon suyu gezdirip servis tabağına alın. Son olarak sirke de ekleyip bekletmeden servis yapın.
  
 | 
 
Patatesli Tavuk Salatası | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124792 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2017 
1,669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.hurriyetaile.com
 
 
4 adet tavuk göğsü eti
 
5 adet orta boy patates (eğer bulabilirseniz ) 8-9 adet ufak taze patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
5 adet taze yeşil soğan (3-4 cm uzunluğunda doğranmış)
 
½ su bardağı sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tatlı hardal
 
½ çay bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sos malzemeleri:
 
½ su bardağı sızma zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tatlı hardal
 
½ çay bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 adet limonun suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Önce patatesleri iyice yıkayıp, üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakalım. Öte yandan tavuk etlerini parmak kalınlığında ve uzunluğunda, jülyen dediğimiz formda, şeritler halinde dilimleyelim. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, hemen tavuk etlerini içine aktaralım ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavuralım. Tuz ve karabiberini serpiştirdikten sonra 5-6 dakika daha kavurup, etleri ocaktan alalım. Bir taraftan da haşlanan patateslerin kabuklarını soyalım. Eğer taze patates ise bütün bırakalım, normal patates ise, her birini dörde bölelim. Artık derin ve yayvan salata kasesinin içine patates, tavuk ve doğranmış yeşil soğanları aktaralım. Üzerine hazırladığımız salata sosunu gezdirdikten sonra iyice karıştırıp, servise sunalım. Şimdi de sos hazırlığı için derin bir kaseye zeytinyağı, hardal, ılık su, toz şeker ve limon suyunu boşaltalım. Bir çatal ya da mikserle iyice çırparken, tuz ve karabiberini ekleyelim. Sosun hazırlanışı Şimdi de sos hazırlığı için derin bir kaseye zeytinyağı, hardal, ılık su, toz şeker ve limon suyunu boşaltın. Bir çatal ya da mikserle iyice çırparken, tuz ve karabiberini ekleyin.
 
 
 
  
 | 
 
Tavuk Salatası | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178696 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2024 
181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.sozcu.com.tr
 
 
1 tavuk göğsü (Haşlanmış)
 
2 orta boy patates (Haşlanmış)
 
Göbek
 
Taze nane
 
Maydanoz
 
Roka
 
Dereotu
 
Salatalık turşusu
 
1 bardak yoğurt (isteğe göre)
 
½ limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle tavuk göğsünü haşlayın ve haşlandıktan sonra kekik ile harmanlayın. Ardından jülyen şekilde kesin. Patatesi de haşlayıp büyük küpler halinde doğrayın. Aynı şekilde yeşillikleri de dilediğiniz gibi doğrayın. Salatalık turşularını da küçük küpler halinde doğrayın. Bir bardağın içinde limonu, zeytinyağını ve tuzu karıştırın. Büyük salata kasesi içinde diğer tüm malzemeleri karıştırın. Dilerseniz üzerine yoğurt dökebilirsiniz. En son sosu dökün dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Tavuk Salatası Tarifleri Peynir Salatası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |