| 
 
 
 | 
Patatesli Rulo Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182513 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2025 
62 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
Sos için:
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Harcı için:
 
4 adet patates
 
1 küçük soğan
 
1 kase lor ve kaşar rendesi
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
Harcı için, soğan minik minik doğranıp yağla birlikte kavrulur.
 
Sonra rendelenmiş çiğ patates eklenip 5-10 dk kadar pişirilir.
 
İstenilen baharatlar eklenip soğutulur.
 
Soğuyan harca maydanoz ve lor ilave edilip harç hazır hale gelir.
 
Yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir.
 
Hazırlanan sos (su, süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz çırpılır). Yufkanın üzerine sürülür.
 
2.yufka da serilir, sos sürülür.
 
Sosunu bol kullanabilirsiniz ve 3. yufka da serilir hazırlanan harç her yerine eşit miktarda dağıtılır ve yufkanın iki kenarı hafifi içe katlanarak sigara böreği sarar şekilde rulo yapılır.
 
Buzdolabında 30 dk dinlendirilip parmak genişliğinde rulolar kesilir ve tepsiye dizilir.
 
Artan sos üzerlerine sürülüp 200 derecede pişirilir.
  
 | 
Patatesli Rulo Börek (Hazır Yufka) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155626 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2021 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
5 adet orta boy haşlanmış patates
 
200 gram beyaz peynir
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı tuz-karabiber
 
 
Yufka hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Bir yufkayı serin, üstüne patatesli harçtan sürün, üzerine 2. yufkayı yayın yine patatesli harçtan sürün ve son kata da aynı şeyi yapın.
 
Yufkaları rulo yaparak sıkıca sarın. Streç filme sararak buzluğa koyun.
 
Fırını 200 derecede ısıtın.
 
Börek hafifçe donunca, keskin bir bıçak yardımıyla 1cm kalınlığında dilimleyin.
 
Dilimleri yağlı kağıt üzerine dizin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana, çıtır çıtır bir görünüm elde edene kadar pişirin.
 
Arzu edilirse fırına koymadan dilimlerin üzerine kaşar rendesi serpilebilir.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Rulo Börek (hazır yufka) | 
  | 
patavat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148767 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020 
824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yufka
 
Yarım kg patates
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yufkayı ıslatmak için:
 
½ su bardağı süt
 
½ su bardağı sıvıyağ
 
½ su bardağı yoğurt
 
 
Yufkanın harcını hazırlayın. Patatesleri kaynar suda haşlayın ve püre haline gelecek şekilde ezin.
 
Geniş bir tencereye sıvıyağ ve pul biberi alın. Ardından tuzu ve patates püresini ekleyin. Harcı ilk sıcağı çıkana kadar beklemeye alın.
 
Yufkaları 8 üçgen şeklinde parçaya olacak şekilde bölün.
 
Yufkayı ıslatmak için süt, sıvıyağ, yoğurdu karıştırın ve yufkaları ıslatın.
 
Islattığınız yufkaların baş kısmına harcı koyun.
 
Üçgen yufkaları rulo şeklinde sarın.
 
Yufkaları kızgın yağda pişirin. Yağını süzdükten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |