| 
 
 
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3751 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
7,732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta aki
 
1 çay bardagi yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardagi sivi yag
 
1 çay bardagi eritilmis margarin
 
bir miktar galate unu 1 paket vanilya
 
Patates
 
soğan
 
içi icin:
 
Bir miktar haslanip ezilmis patates
 
 
yumurta aki, yoğurt, yaglar, kabartma tozu ve vanilyayi kulak memesi kivamina gelene degin unla yogur. küçük toplar yaparak içine patates içimizden bir miktar koyup, yuvarlayarak önce yumurtanin sarisi daha sonra dagalete ununa batirip tepsiye diz. 200 derece firinda yaklasik 30-40 dakika pisirin.
 
 
 ML® Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6756 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
3,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 cay bardagi sut
 
12 kahve fincani un
 
300 gr. margarin
 
1/2 tatli kasigi tuz
 
Ic Malzemesi:
 
1 corba kasigi margarin
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet haslanmis patates
 
1 tatli kasigi salca
 
tuz, karabiber
 
Uzerine:
 
1 yumurta sarisi
 
 
1)Ic malzeme icin soğan ince ince dogranir.Margarin tavada eritilip soğanlar pembelesinceye kadar kavrulur ve salca ilave edilir.
 
2)Haslanmis patatesleri kucuk kupler halinde kesilir.Soganlarin uzerine eklenir baharati ilave edilip sogumaya birakilir.
 
3)Pogacanin hamuru icin malzemeler mutfak robotuna konur ve yumusak bir hamur yapilir.
 
4)Hazirlanan hamurdan yuvarlaklar alinip elde yassiltilir. Hazirlanan patatesli icten bir miktar hamurun icine konur ve yuvarlak bicimde kapatilir.
 
5)Firin tepsisine dizilir.Uzerine yumurta sarisi surulerek ustu hafif kizarana kadar pisirilir.
 
 
 ML® Paket Poğaçası için tıklayın 
 
 
ML® Mısır Unlu Poğaça (görsel)
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
YandımYandım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23149 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2008 
3,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
3 adet patates
 
1 adet ufak soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı çörekotu
 
 
Önce hamur yoğrulur. Su, yağ karıştırılır. Üzerine diğer malzemeler katılır, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur dinlaenirken iç hazırlanır. Haşalanmış patatesler rendelenir. Tavaya yağ konur, soğan pembeleşince patates , salça ve tuz konur, karıştırılır, ateşten alınır. Hamurdan kayısı kadar parçalar alınır, açılır. Ortasına iç konur, diğer yarısı kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Sade Poğaça için tıklayın ML® Açık Poğaça için tıklayın 
 
ML® Açık Poğaça (görsel)
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
sarpa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26637 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008 
3,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılır)
 
Yarım paket margarin (Eritilmiş)
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
4 adet orta boy patates
 
1 adet soğan
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Susam
 
 
Hamur malzemesiyle orta sert hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç hazırlanır. Haşlanmış patates rendelenir. İnce kıyılmış soğan pembeleştirilir. Üzerine rende patates, salça, tuz katılır, karıştırılır. Elde hamurdan cevizden biraz büyük hamurlar koparılır. Çay tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri iç konur ve diğer yarısı üzerine kapatılır, kenarlarına bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Patatesli Sarma için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
latifa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Kahire | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57531 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2010 
4,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Sahrap Soysal
 
 
3 adet yumurta
 
250 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı toz maya (11 gramlık toz maya da kullanabilirsiniz)
 
1 paket kabartma tozu
 
4,5 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı çörekotu ve susam karışımı
 
İç malzemesi için;
 
4 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri (dil peyniri de kullanabilirsiniz)
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip püre haline getirin. Rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. karışımı bir kenarda bekletin.
 
Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurına kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Bir yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurtaları ekleyin.
 
Tuz, tozşeker, toz maya ve kabartma tozunu katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında en az 50 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyin.
 
Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvariak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp içine peynirli patatesli iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın.
 
Hazırladığınız poğaçalan sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerieştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sansı sürüp çörekotu ve susam serpiştirin.
 
Poğaçaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
 
 
Not: Çay bardağı derken normal çay bardağını kastediyoruz. Siz unu eklerken 5 su bardağına yakın miktarda ilave edebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
 
 
 ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64101 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
4,681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
250 gr. margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurtanın akı
 
1 paket kabartma tozu
 
5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç malzemesi:
 
3 adet patates
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Haşlanıp ezilmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle açın. İçine patatesli karışımdan koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
tokmak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2011 
Mesajlar: 53
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66101 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011 
3,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
3/4 su bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Yarım su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
2 adet patates
 
100 gr. beyaz peynir
 
50 gr. kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Bir kapta hamur için sıvıyağ, margarin, su, tuz ve aldığı kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Patatesleri haşlayıp ezin, peynirlerle karıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlerin üzerine içi pay edin. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67600 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 çay bardağı irmik
 
3-4 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
1 yumurta +1 yumurtanın akı
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Aldığı kadar un, tuz
 
İçi için:
 
3-4 adet haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
7-8 dal dereotu
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Yarım çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı irmik
 
 
Öncelikle hamur için bir kapta irmik, yoğurt, tereyağı, 1 adet yumurta ve yumurtanın akı, kabartma tozu, limon suyu, karbonat, bir tutam tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında birhamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. İç malzeme için haşlanmış patatesleri ezin. Rendelenmiş soğan, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın. Hamuru avucunuzun içinde inceltin ve ortasına patatesli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü çırpın. Poğaçaların üstünü önce sütlü karışıma daha sonra irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
mavi kelebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69526 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011 
3,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
3 su bardağı  un
 
5 çorba kaşığı  tereyağı
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağını
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
3 adet haşlanmış patates
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
Üzerine:
 
1 adet yumurtanın akı
 
 
İçi için ince kıyılmış soğanı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Küp doğranmış patates, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurun. Soğumaya bırakın. Hamur için derin bir kasede yumurta, süt, un, margarin ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 30 adet beze yapın. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elinizde yassılaştırın. Patatesli iç harçtan hamurun ortasına koyup kenarlarını ortada toplayarak kapatın. İstenirse yarım şeklinde de katlayabilirsiniz. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Poğaçaların düz kısımlarını yumurta akına bulayın ve ters çevirip hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  
 | 
PATATESLİ POĞAÇA | 
  | 
başlangıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2011 
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71284 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012 
2,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta (Akı peynirin içine, sarısı üste sürülecek)
 
Aldığı kadar un
 
1 çay fincanı erimiş margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay fincanı sıcak su
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1-2 adet patates
 
50 gr. kaşarpeyniri
 
 
Yağları, suyu bir kaba koyup, karıştırınız.
 
Unu ve kabartma tozui koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, 10-15 dakika dinlendiriniz.
 
Patatesi haşlayıp, rendeden geçiriniz.
 
İçine kaşarpeyniri rendesinin bir kaşığını ayırıp, diğerini patatese karıştırınız.
 
Yumurta akını da koyup, yoğurunuz.
 
Hamurları elinizle oval biçimde açıp, içerisine içini koyup, iki ucu ortada birleştirip hamura kayık şekli veriniz.
 
Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ayırdığınız kaşarpeynirini azar azar üzerlerine serpip, orta ısılı fırında altını ve üstünü pembe renkte pişirip, servis yapınız.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75617 
Gönderme Tarihi: 10.May.2012 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
partizan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2010 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82360 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı kaymak
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker  
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı: Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. Bu iç harcı hamurların ortasına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
beyazı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94410 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2013 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak süt
 
Yarım paket margarin
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 iri boy patates
 
1 tabak peynir
 
6 dal maydanoz
 
Aldığı kadar un
 
1 adet yumurta
 
 
Patatesi haşlayalım rendeleyelim, sütü, oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, mayayı, tuzu, ve yumurtanın beyazını ekleyerek karıştıralım, azar zara unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Üzerini poşetleyerek mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucumuzda açalım içine peynir ve maydanozdan hazırladığımız harçtan koyup istediğimiz şekilde kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecelik ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  
 | 
PATATESLİ POĞAÇA | 
  | 
samiye baykal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97454 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2014 
2,899 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
10 gr. yaş maya
 
1 çay bardağı doğranmış zeytin
 
2 adet yumurta
 
4 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı çiğ krema
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Mayayıö ılık suyla karıştırın, beş dakika kadar bekletip yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
saliha gür 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.06.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99197 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014 
2,314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
5 gram yaş maya
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Bir tutam şeker
 
İçi için:
 
1 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
1 tatlı kaşığı salça
 
3 dal dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine, salçayı, kıyılmış dereotunu, rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ilave ederek karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
Altaylı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111836 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 çorba kaşığı pul biber,
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta akı
 
2 su bardağı galeta unu
 
 
Öncelikle hamuru kulak memesi kıvamında yoğurup hazırlayın. İçi için haşlanmış patatesi ezin ve içine diğer malzemeleri koyun, açtığınız hamurun içine bırakıp kapatın. Yumurta akı sonra da galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. 200 derecede pişirip sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
eminn 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136477 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018 
699 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çay bardağı yoğurt
 
Aldığı kadar un
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta akı
 
İçine:
 
Peynir
 
Maydanoz veya maydanozlu patates
 
Üzerine:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
 
Poğaçanın hamuru için, tereyağı, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akını karıştırın ve içine aldığı kadar un ekleyin. Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tekrar yoğurup, yumurta iriliğinde parçalar koparın. Bu parçaları elinizle açıp, içine peynir ve maydanozlu harçtan koyun (patates ve maydanozlu harç da olur). Hamurun içine koyduğunuç harçın, hamur ile orantısının dengeli olmasına dikkat edin. Sonra hamuru, kitap kapatır gibi kapayıp, kenarlarını hafif bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Poğaçayı patates harçlı yapmak isterseniz, harç tarifi şöyle: Patatesleri yıkayıp haşlayın. Patatesler haşlanınca soyup, az tereyağı ile ezin. Daha sonra ezilmiş patateslere tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip, iyice karıştırın.
  
 | 
Patatesli Poğaça | 
  | 
sabutay sungurhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141812 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019 
629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
250 gram tereyağı
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
3-4 adet patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
 
İç malzeme için soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tavada erittikten sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salça ilave edin. Patateslerin kabukları soyun, haşlayın ve ezerek soğanların üzerine ekleyin. Baharatı da ilave edip soğumaya bırakın.
 
Poğaçanın hamurunu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamurdan parçalar kopararak tezgahın üzerine alın ve açın. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine koyun ve yarım ay biçimde kapatın.
 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |