| 
 
 
 | 
Patatesli Pizza | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58256 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010 
5,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
yarım paket yaşmaya
 
sıvıyağ
 
su
 
tuz
 
üzeri için:
 
2 patates
 
mozerella peyniri
 
Sosu için:
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı fesleğen
 
3 yeşil soğan
 
Üzeri için:
 
2 patates
 
1 çorba kaşığı badem
 
 
Önce un, su, tuz, maya ve bir iki çorba kaşığı sıvıyağ ile bir hamur mayalayın. Diğer tarafta yumurta, süt, fesleğen ve taze soğanlarla bir sos hazırlayın. Hamur mayalanınca yağlanmış fırın kabının dibine yayın. Üzerine haşlanmış ve halka kesilmiş patatesleri sırt sırta dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Yine 180 derecelik fırında sos pişip üzeri kızarana kadar tutun.
  
 | 
Patatesli Pizza | 
  | 
Hamdi Özmurat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134174 
Gönderme Tarihi: 18.May.2018 
617 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı yaş maya
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
2 adet orta boy patates
 
300 gr. taze fasulye
 
1 avuç yağlı beyaz peynir
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
4 çorba kaşığı krema
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2-3 dal fesleğen
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp yoğuralım. Daha sonra bir kaba alarak buzdolabında 20 dakika dinlendirelim. Bu arada fasulyeleri temizleyip verev keselim. Tuz katılmış az suda 10 dakika haşlayalım. Patatesleri ince ince cipslik, peyniri küp doğrayalım. Zeytinyağı, krema, kekik, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştıralım. İnce doğranmış fesleğen ve sarımsağı da karışıma ekleyelim. Yağladığımız pizza kabına hamuru koyup elimizle bastırarak yayalım. Kremalı malzemeden 2 çorba kaşığı hamurun üzerine sürelim. Kalan malzemeyi patates ve haşlanmış fasulyelerle harmanlayalım. Daha sonra tepsideki hamurun üstüne yayalım. Üstüne dolmalık fıstığı serpelim. Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra fırından alıp servis yapalım.
  
 | 
Patatesli Pizza | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169477 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2023 
314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 paket Dr. Oetker Pizza Un
 
1 - 1,5 çay bardağı su
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sos için:
 
1 çay bardağı su
 
Üst malzeme:
 
3 adet patates (haşlanmış)
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
0,5 tatlı kaşığı karabiber
 
0,5 tatlı kaşığı kuru nane
 
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
 
2 - 3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
 
1 adet kırmızıbiber (büyük boy paprika)
 
2 adet yeşilbiber (halka şeklinde doğranmış)
 
1 yumurta
 
1 tutam tuz
 
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
Süslemek için:
 
2 - 3 yemek kaşığı soya filizi
 
2 - 3 dal dereotu
 
Kalıp:
 
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)
 
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 190 °C
 
Turbo pişirme: 180 °C
 
Pizza un karışımına su ve sıvı yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurup üzerini kapatın.
 
Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.
 
Haşlanmış patatesleri küp şeklinde doğrayın. Baharatları ekleyip karıştırın. Hamuru açarak yağlanmış kalıba alın, üzerine pizza sosunu yayın. Kaşar peyniri rendesinin 2-3 yemek kaşığını ayırıp kalanı sosun üzerine yayın. Kuru soğanlardan başlayarak patatesli karışımı, taze soğanları ve biberleri hamurun üzerine yayıp pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Yumurtayı tuz ile çırpın, üzerine süzme yoğurdu ve ayırdığınız kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın. Pişirmenin son 5 dakikasında bu karışımı pizzanın üzerine yayın ve pişirmeye devam edin.
 
Fırından çıkardıktan sonra üzerini soya filizi ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. 7-8 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Pizza | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170571 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Riviera Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
Sivri Biber 4 Adet
 
Patates 4 Adet
 
Soğan 1 Adet
 
Sosis 3 Adet
 
Sucuk 50 Gram
 
Az Yağlı Light Kaşar Peyniri 150 Gram
 
 
Önce sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küçük doğranmış biberi kavurun.
 
Sonra yine küp küp doğranmış sosis ve sucuğu ekleyip çok az pişirin.
 
Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri de ekleyip, patatesler pişene kadar pişirin.
 
Tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyip karıştırın. Fırın kabını çok az yağlayıp, hazırladığınız malzemeyi fırın kabına alın.
 
Üzerine rendelenmiş kaşarı yayıp 200 dereceye ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |