| 
 
 
 | 
Patatesli Pilav | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69756 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
2,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak uzun pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
5 adet patates
 
 
Pirinci bol tuzlu suda bir saatkadar bekletin.
 
Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın. 7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında 1 pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin. Teflon tencereyi iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın. Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık margarini parça parça koyun. Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne margarinin gerisini ilave edin. Ateşte 30 - 35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.
  
 | 
PATATESLİ PİLAV | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22904 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008 
2,714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 su bardağı pirinç
 
3 orta boy patates
 
250 gr. tereyağı
 
1 fincan kuru üzüm
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. 2 kaşık tereyağını eritip patatesleri rengi dönene kadar alt üst edin. 2 su bardağı pirinci 2 su bardağı kaynar suya atıp tuz ilâvesiyle, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız pilavı tenceredeki patateslerin üzerine dökün. Kalan tereyağını pirinçlerin üzerine parçalar halinde koyun. Patatesli pilavı kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. Pilav patateslerin buharıyla pişecektir. Servis yaparken üzerine, yağda bir miktar kavurduğunuz üzümleri serpin.
  
 | 
Patatesli pilav | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16376 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
2,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir tencereye su koyun. Kaynayınca tuzu atın. Yıkanıp süzülmüş pirinçleri kaynayan suya salın. Pirinçleri yarı yarıya haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Süzülen pirince antepfısüklannı ve zerdeçalı kanşünn. Bu arada ayrı bir tencereye tereyağının yansını koyup kızdırın. İrice halka biçiminde doğradığınız patatesleri yağda kızaran. Haşlanmış pirincin yansını patateslerin üzerine yayın. Bunun da zerine yıkanmış kuru üzümleri yayın. Pilavın kalanını da üzerine yerleştirin. Artan yağı da kızdınp üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatip kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirin.
 
 
 ML® Patatesli Bulgur Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
PATATESLİ PİLAV | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2810 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
3,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 su bardağı pirinç
 
3 orta boy patates
 
150 gr tereyağı
 
tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "azıcık aşım" tarafından gönderildi. 16.05.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |