| 
 
 
 | 
Patatesli Menemen | 
  | 
Ataol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95681 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014 
2,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet haşlanmış patates
 
3 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Haşlanmış patates küp doğranır, biberler ince kıyılır, domatesler rendelenir, yumurtalar tuzla çırpılır. Tavaya sıvıyağ konur, önce biber ekelnir, biraz kavrulur, sonra domates ve patates eklenir. Domatesler gevşeyince yumurta katılır, karıştırılır, bir kaç dakika pişirilir.
  
 | 
Patatesli Menemen | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182870 
Gönderme Tarihi: 03.May.2025 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy patates
 
2 adet domates
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet soğan (isteğe bağlı)
 
3 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
 
Tavaya sıvı yağı alın ve patatesleri ekleyerek orta ateşte yumuşayana kadar kızartın.
 
Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
 
Aynı tavaya tereyağını ekleyin.
 
Küp doğranmış soğanı (isteğe bağlı) ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kavurun.
 
Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyin, baharatları da ilave ederek domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Önceden kızarttığınız patatesleri domatesli karışıma ekleyin ve karıştırın.
 
Yumurtaları üzerine kırın, hafifçe karıştırarak ya da bütün bırakıp kapak kapatarak pişirin.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |