| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patatesli Mantı | 
 
  | 
sabutay sungurhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141811 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019 
663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet haşlanmış patates
 
250 gram kıyma
 
2 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
Hamuru için:
 
6 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı yoğurt
 
4 diş dövülmüş sarımsak
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Önce mantının iç harcını hazırlayın. Kıymaya ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patates ekleyip, karıştırın ve bir kenara alın.
 
Unu temiz bir zemine yayıp, üzerine tuz serpin. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Yandan un ekleyerek su yardımıyla yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur tutun. Hamurdan üç beze hazırlayın. Bu bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açın. 2 santimlik kareler kesip içine hazırladığınız kıymalı, patatesli harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
 
Bütün mantıları hazırladıktan sonra kaynayan tuzlu suda mantılar suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve 2 bardak kadarını ayırın. Mantıları servis tabaklarına alın. Ayırdığınız suyu tabaklara paylaştırın. Üstlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve son olarak tereyağını kızdırıp, nane ve pul biberi de katarak mantıların üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
Patatesli Mantı | 
 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152303 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020 
452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 bardak un
 
1 tane yumurta
 
Tuz
 
Su
 
İçi için:
 
1 soğan
 
3 ya da 4 tane haşlanmış patates
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
Sosu için:
 
Tereyağı
 
Kuru nane
 
Sarımsak
 
Yoğurt
 
Kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı salça
 
 
Unu, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.
 
Hamurdan bezeler ayıralım ve unlayarak merdaneyle ya da oklavayla ince ince açalım.
 
Açtığımız hamuru düz bir bıçakla önce enlemesine sonra boylamasına 3-4 cm olacak şekilde keselim.
 
Soğanı, patatesi ince ince doğrayalım. Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.
 
Hazırladığımız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyalım ve üçgen şekilde kapatalım.
 
Tepsiyi unlayalım ve hazırladığımız mantıları unlu tepsiye koyalım.Tencereye su koyup, içine tuz ilave edelim ve suyu kaynatalım.
 
Mantıları kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.Mantıları dikkatlice süzgeç yardımıyla çıkarın.
 
Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştıralım.
 
Mantımızın üzerine dökelim. Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyalım ve 1-2 dk kavuralım.
 
Hazırladığımız karışımı mantının üzerinde gezdirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Mantı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |