Kısa URL: https://ml.md/lc33388
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet iri mantar
4 adet haşlanmış paptes
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar
Karabiber, tuz
Mantarların sapları çıkarılır. Kalan çanak şeklindeki mantarlar yağlanmış tepsiye dizilir. Patatesler soyulur ve rendelenir. Üzerine tereyağı ve süt eklenerek püre yapılır. Tuz ve karabiber katılır. Patatesli karışım mantarların içine doldurulur. Üzerlerine rende kaşar bırakılır. 180 derece fırında kaşar eriyene dek pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc4803
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
500 gr Mantar
4 Adet Patates
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haşlayıp soğumaya bırakın. Kabuklarını soyup patatesleri bir kapta püre haline getirin. İçine süt, tuz, karabiber ilave edip iyice karıştırın.
Mantarları yıkayıp saplarını çıkarın. Mantarların içini taşmayacak şekilde patates püresi ile doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine tereyağını paylaştırarak önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin