| 
 
 
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2808 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,567 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo köftelik kıyma
 
3 orta boy patates
 
2 orta boy soğan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı köfte baharı
 
Yeteri kadar tuz
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Çok az haşlanan patatesler kabukları soyulduktan sonra kalınca rendelenir. Rendelenen patatese kıyma, rendelenmiş soğan, un, baharat, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz konularak iyice yoğurulur. Yoğurulan bu malzeme elde biftek büyüklğünde köfteler haline getirilir ve çok az sıvı yağda çevrilerek kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4174 
Gönderme Tarihi: 27.May.2006 
3,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kiyma
 
3 adet patates
 
1 su bardagi zeytinyağı
 
3 adet havuç
 
 
Patatesleri soyup yikayin. Sonra rendeleyip suyunu sikin. Kiymanin içine tuz, karabiber, kimyon serpin. Patatesleri iyice yogurun. Ceviz büyüklügünde parçalar koparip köfteler hazirlayin. Sivi yagi kizdirip her iki
 
tarafini kizartin. Havucu rendeleyip az yagda soteleyin. Servis tabaginin altina havuç serin. Üzerine köfteleri koyup servis yapin.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9938 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kıyma
 
2 tane yumurta
 
1 tane soğan
 
1 demet ince kıyılmış maydanoz
 
l demet dereotu
 
Kıyılmış 5-6 yaprak nane
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 dilim ekmek içi
 
1 kilo  patates
 
Yarım kilo domates
 
 
Kıymayı kenarlı bir kapta, yumurta, kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, nane, kimyon, tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu çıkarıldıktan sonra ufalanmış ekmekle iyice yoğurun. Bundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç arasında yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında yuvarlak doğradığınız patatesleri tuzlu suya atıp yıkayın. Sonra kurulayın. 1-2 dakika kızgın yağda kızartın. Yağdan çıkarın, tepsiye dizin. Üstüne hazırladığınız köfteleri koyun. Her köftenin üstüne de bir domates yerleştirin. Orta hararetli fırında pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.10.2023
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
imran 
Yamak 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 9
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13631 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
3,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte Hamuru:
 
750 gr Iki Defa Çekilmis Dana-Koyun Karisimi Kiyma
 
2 Dilim Ekmek
 
1 Yumurta Sarisi
 
1 Orta Boy Sogan
 
1 Demet Maydanoz(Ince Kiyilmis)
 
Tuz, Karabiber
 
Köfte Bahari
 
Diger Malzeme:
 
1 Su Bardagi Ayçiçek Yagi
 
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabuklari Soyulup,Yarim Santim Kalinliginda Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmis)
 
1 Çorba Kasigi Un
 
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
 
15 gr.(1 Çorba Kasigi)Tereyağıi Yada Margarin
 
4-5 Dal Dereotu(Ince Kiyilmis)
 
 
Önce ekmeklerin kabuklarini alip,islatin.Sonra sikarak ufalayin. Karisik kiyma ,ekmek içi,yumurta sarisi, soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharini bir kaba koyun.Iyice yogurup,bu harçtan yuvarlak yassi köfteler yapin.
 
Çiçekyagini bir tavada kizartin.Patatesler pembelesmeden altin rengini alincaya kadar kizartin. Ayni yagda, çok az una buladiginiz köfteleri de hafifçe kizartarak bir tabaga alin.
 
Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sira olmak üzere dizin.Üzerine bir kasik yagla,bir tasim kaynatilmis domates suyunu dökün; üzerine dereotu serperek 175 C’lik firinda yaklasik 20-25 dk pisirin. Sicak olarak
 
servis yapin.
 
 
 
  
 | 
PATATESLİ KÖFTE | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23508 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
3,160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
4 orta patates
 
3 kaşık domates salçası
 
1 avuç pul biber
 
tuz
 
50 gr. tereyağı
 
500 gr. ince bulgur
 
2 soğan
 
4-5 tane taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Rendelenir. 1 soğan ince kıyılır. Bir tavaya yağ, kıyılmış soğan konup kavrulur. Salça ilave edilip iyice kaynatıp ateşten alınır. Bulgura ince doğrartmış soğan, kırmızı biber konup karıştırılır. Patatesler ilave edilip iyice yoğurulur. Gerekirse su ilave edilip yoğurulur. Yağlı soğan ilave edilir. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz ilave edilip iyice karıştırılır. Köfte küçük parçalara ayrılıp elle şekil verilir. Marul döşenmiş servis tabağına dizilir.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68784 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011 
3,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 haşlanmış patates
 
1 yumurta
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 kase kıyma
 
1 rendelenmiş soğan
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Köfte harcını iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz daha sonra az yağda kızartıyoruz, patatesli harcı yoğurun yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde biraz açın pişen köfteleri içine koyup fırında hafif sertleşip kızarana kadar pişirin, süslemek için biraz pul biber kullanabilirsiniz.
  
 | 
PATATESLİ KÖFTE | 
  | 
bilge79 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26736 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2008 
3,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
250 gr. patates,
 
500 gr. sığır kıyması,
 
1 yumurta,
 
1/2 demet maydanoz,
 
2 soğan,
 
kızartmak için bol yağ.
 
 
Hazırlanışı:
 
Patatesleri yıkayın ve haşlayın. Kabuklarını soyun ve çatal ile ezerek püre haline getirin. Soğanları rende yapın. Maydanozu ince ince kıyın. Kıyma ile soğanı yumurtayı ve maydanozu karıştırarak yoğurun. Patates püresi ile bütün malzemeyi karıştırın. Malzemeden küçük parçalar alın ve elinizde yuvarlayın. Kızdırılmış bol yağın içine atarak kızartın.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
yediveren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64466 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011 
3,052 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet haşlanmış patates
 
300 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
Bulamak için mısır unu veya galeta unu
 
 
Haşlanmış patatesi, kıymayı, soğanı, ince kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarmısağı ve ince kıyılmış kırmızı biberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları mısır ununa iyice bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yaparken şişlere geçirip 180 derecelik fırında 10 dakika ısıtıp servis yapın.
  
 | 
Köfte Patates | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68100 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr köftelik kıyma
 
1 su bardağı bayat ekmek içi
 
1 Yumurta
 
2 soğan
 
yarımşar çay kaşığı kimyon.karabiber
 
3 su bardağı sıvıyağ
 
2 büyük patates
 
 
Yoğurma kabına aldığımız kuru ekmek,yumurta rendelenmiş soğan ve baharatlarımız elimizle karıştırıyoruz, ardından kıymamızı bu malzemeye yedirerek, yaklaşık 10-15 dk yoğuruyoruz.Malzememizi en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz, servise hazırlarken patateslerimizi parmak kesiyoruz, köftelerimize bir kaseye koyduğumuz suya elimizi batırarak çok yassı olmayan, oval şeklini veriyoruz.önce patatesleri ardından köfteleri kızartıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.10.2023
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
nazlım türker 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69890 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2011 
2,878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kekik,kimyon,tuz,karabiber
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 dilim bayat ekmek
 
Kızartmak için sıvı yağı
 
4 adet patates
 
 
Patatesleri yıkayıp soyun. Parmak şeklinde dilimlere bölün ve 5 dakika suda bekletip süzün. Patatesleri iyice kurulayıp kızgın yağda kızartın ve bir kaba alın. Derin bir kabın içine kıymayı koyun üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ve baharatları ilave edin ve yoğurun. Zeytinyağını ve suda ıslatılmış suyu sıkılmış ekmeği de içine koyup 5 dakika yoğurun. Bu köfte harcına istediğiz şekli verip kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Didem Aksel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2010 
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90567 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2013 
2,602 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket hazır köfte harcı
 
Yarım kilo kıyma
 
2,5 su bardağı su
 
4 patates
 
2 domates
 
3 sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
3 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
 
Bir paket hazır köfte harcını kıyma ve yarım su bardağı suyla karıştırıp yoğurun. Köfteden parçalar koparıp, oval köfteler yapın. Patateslerin kabuğunu soyup, halka halka doğrayın. Domatesleri kabuklarını soymadan dilim dilim kesin. Bir tencereye köfte ve patatesleri, domates dilimlerini, iri doğranmış sivri biberleri, sarımsakları sırayla dizin, kıyılmış maydanozu ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kimyon serpin, 2 su bardağı suyu ilave edin. Ocakta 25 dakika pişirin. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99928 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014 
2,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Kimyon, karabiber, kekik
 
Yarım demet maydanoz
 
3 dilim ekmek içi
 
3 adet patates
 
3 adet domates
 
2 adet biber
 
 
Öncelikle köfteyi yoğurmak için kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kabın içinde güzelce yoğurun. Şekil verip 10 dakika dinlendirin. Patatesleri soyup dilimleyin. Fırın kabının içine bir köfte bir patates dizip aralarına domates dilimlerini yerleştirin, isterseniz biber de konulabilir. Son olarak üzerine sıvı yağ gezdirip 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
bilge tan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2015 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105521 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2015 
2,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
600 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
Kimyon, karabiber
 
3 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Patatesleri uzun şeritler halinde kesip kızartın. Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu, salçayı, tereyağını, şekeri, baharatları ve galeta ununu üzerine ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Minik şeklinde köfteler yapın. Bu köfteleri de çok kızartmadan yağda pişirin. İsterseniz kızarmış köfte ve patatesi bir tepsiye alın, yanına biber ve domates yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141658 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2019 
2,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. Köftelik kyma
 
1 kuru soğan
 
1 adet patates
 
3-4 diş sarımsak
 
1 yumurta
 
Galeta unu
 
15-20 dal maydanoz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Kıyma yoğurma kabına alınır. Soğan ve patates rendelenir, fazla suyu sıkılır.
 
Soğan ve patates kıymanın üzerine eklenir.
 
Sarımsaklar rendelenir, kıyılmış maydanoz, galeta unu ve bütün baharatlar eklenir. Üzerine yumurta kırılır.
 
Köfte harcı yoğrularak birkaç saat buzdolabında bekletilir.
 
Köfte harcından limon kadar parçalar yuvarlanarak yassı şekiller verilir.
 
Sıvı yağda kızartılarak sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
şen saz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107760 
Gönderme Tarihi: 21.May.2015 
2,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 yumurta
 
3 dilim ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı kekik, kimyon, pul biber tuz, karabiber
 
20 adet arpacık soğan
 
2 adet patates
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
 
Köftesi için gereken malzemeleri karıştırıp uzun köfteler yapın. Yağın içinde biraz kızartın. Köfteleri çıkartıp arpacık soğanları kızartın, sonra patateslerin hepsini köftenin üzerine alın. Tencereye yağ ve salça ekleyin, su da ilave edip kaynatın. İçine kızaran köfte ve diğer malzemeleri koyup ister fırında isterseniz de ocakta pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
anneeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108341 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2015 
2,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
3 diş sarımsak
 
Yarım demet maydanoz
 
Kimyon, karabiber
 
3 adet patates
 
3 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu, baharatları ve galeta ununu üzerine ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Uzun geniş şeklinde köfteler yapın. Diğer taraftan da patatesleri de ince dilimler şeklinde doğrayıp hazırlayın. Tencerede tereyağı, salça ve sivribiberleri birlikte karıştırıp üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuzu ve şekeri ilave edin. Patatesleri ve köfteleri sırayla dizip bu salçalı suyu üzerine dökün ve 30 dakika kadar pişirin. İsterseniz hiç salça koymadan da yapılabilir. Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133641 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018 
1,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. orta yağlı kıyma
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı bayat ekmek içi
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Tuz
 
8 adet orta büyüklükte patates
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Köfte için gerekli tüm malzemeyi yoğurup cevizden biraz büyük parçaları köfte şekline getirin.
 
Fırın kabına yarım çay bardağı sıvı yağı dökün.
 
Patatesleri soyup daire şeklinde kesin.Karabiber ve tuz ile harmanlayın ve tepsiye yayın.
 
Üzerine domates rendeleyin. En üste köfteleri dizin.
 
Salçayı yarım çay bardağı kaynar suda ezin. Karışımın üzerine dökün.
 
Fırın kabının üzerini folyo ile kapatıp 250 dercede fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  
 | 
Patatesli Kızartmış Köfteler | 
  | 
vırvır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133597 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 baş kuru soğan
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
3 diş sarmısak
 
1 demet maydanoz
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Un
 
Kızartmak için yağ
 
 
Bir kap içinde kıymayı yumurtayı ekmek içini ve ince kıyılmış maydanozu dövülmüş sarmısağı tuzu karabiberi rendelenmiş soğanı koyup iyice yoğurun.Köfte şekline getirin. Una bulayıp kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tavadada patateslerinizi soyup kesip kızgın yağda kızartıp köfteler ile birlikte üzerine ketçap dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156737 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021 
560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük boy patates
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet yemeklik doğranmış soğan
 
Köftesi İçin:
 
400 gram kıyma
 
1 adet rendelenmiş soğan
 
5 yemek kaşığı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 adet yumurta
 
Sosu İçin:
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
 
Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, tepsinin altına yayıyoruz
 
Daha sonra patatesleri elma dilim şeklinde dilimleyip tepsiye diziyoruz.
 
Köfte malzemelerinin hepsini bir kaba koyup yoğuruyoruz.
 
Elimizle yuvarlak şekiller verip, onları da tepsiye diziyoruz
 
Sos içinde aynı şekilde tüm malzemeleri bir kapta salça eriyene kadar karıştırıyoruz.
 
Tepsiye tüm malzemenin üzerine gelecek şekilde döküyoruz.
 
Son olarak zeytinyağını köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdiriyoruz.
 
150 derece fırında, 40 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz
 
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173270 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2023 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
2.5 dilim ekmek içi
 
Yeteri kadar maydanoz
 
Tuz
 
Nane
 
Kimyon
 
 
Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeliyoruz. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu döküyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. Geriye kalan malzemeyi ilave ediyoruz. İyice yoğuruyoruz. Derince bir tava ya da tencereye bolca sıvı yağı döküyoruz. Yuvarladığımız köfteleri içine atıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |