| 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | gümüş tas Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.03.2011
 Mesajlar: 33
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65275 Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
 2,660 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet haşlanmış patates
 4 dal maydanoz ve dereotu
 50 gr. kaşar peyniri
 1/2 çay bardağı süt
 2 adet yumurta
 1/2 çay bardağı sıvı yağ
 2 çorba kaşığı yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1 çay kaşığı karbonat
 1 çay kaşığı tuz
 1 çorba kaşığı limon suyu
 1.5 çay bardağı un
 
 Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin, üzerine süt, yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek çırpın. Yeşillikleri, patatesi ve geriye kalan malzemeleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | gıres Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.03.2013
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc87671 Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
 2,349 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 400 gr. patates
 125 gr. margarin
 1 su bardağı toz şeker
 5 adet yumurta
 200 gr. kıyılmış fındık
 1/2 su bardağı irmik
 1 paket kabartma tozu
 Üzerine:
 1 paket krem şanti
 1 su bardağı süt
 
 Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Margarin ve toz şekeri, krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip karıştırın. Daha sonra fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp soğuyan kekin üzerine sürün.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | mesir Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2013
 Mesajlar: 21
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94734 Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
 2,226 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 3 adet patates
 yarım su bardağı sıvıyağ
 yarım su bardağı yoğurt
 1-2 avuç maydanoz
 2 tatlı kaşığı tuz
 yarım tatlı kaşığı karabiber
 yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 Bir miktar çörekotu
 
 Patatesleri minik küpler halinde geniş bir kaba doğrayın. Maydanozu keserek kaba ekleyin. Bir kasede yumurta,yoğurt,sıvı yağ ve baharatları karıştırıp patateslerin üzerine dökün. Kabartma tozunu ve unu ekleyerek tüm karışımı harmanlayın. Yağlı orta boy tepsiye harcınızı dökün. Üzerine çörekotunu serpiştirin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar bekleyin.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.05.2024
 
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100217 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014
 3,664 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. patates
 2 adet yumurta
 1 bardak yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1 bardak un
 2 tatli kasigi tuz
 1 tatli kasigi pul biber, reyhan
 1 cay kasigi karabiber
 1 yemek kasigi margarin
 
 Patatesleri kucuk kucuk dograyin. Yumurta kirin. Yogurdu koyun. Un, baharat, tuz ve kabartma tozunu koyup karistirin. Yağlanmis tepsiye dokup uzerini duzeltin. 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | durgun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142258 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
 1,094 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet patates
 1 adet kuru soğan
 2 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 2 paket kabartma tozu
 Yarım çay kaşığı karabiber
 Yarım çay kaşığı kekik
 Yarım çay kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Ön hazırlık olarak, patatesleri orta yumuşaklıkta haşlayın ve soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Kuru soğanı ince kıyım yemeklik doğrayın.
 Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Baharatlar, doğranmış patates ve soğanı ekleyip kaşıkla karıştırın.
 Yağlanmış orta boy bir fırın kabına harcı dökün. Arzu ederseniz üzerine bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | akşamsabah Aşçı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 10
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152052 Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
 402 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 adet kuru soğan
 3 adet patates
 Beyaz peynir
 Yarım demet maydanoz
 2 tatlı kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
 Üzeri için:
 Susam
 
 İlk önce patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
 Ardından küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
 Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayın.
 Yumurtaları ise mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
 Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu da karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
 En son kabartma tozu ve unu ekleyin.
 Fırın kabını yağlayıp, kek karışımını dökün.
 Üzerine susam döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155033 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020
 402 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet patates
 3 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
 1/2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1/2 demet maydanoz
 1/2 demet dereotu
 1/2 demet nane
 4 daltaze soğan
 1 tatlı kaşığıpul biber
 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
 1 çay kaşığıtuz
 Üzeri için:
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
 
 Kabuğunu soyduğunuz patatesleri yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bol su dolu bir kabın içinde bekletin.
 Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Taze soğanları ince halkalar halinde dilimleyin.
 Yumurta, yoğurt ve ayçiçek yağını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
 Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
 İncecik kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, tuz, pul biber, taze çekilmiş tane karabiber ve kişniş tohumunu ekleyin.
 Gördüğünüz gibi az miktarda un ile bir kek harcı yapmayı başardık. Nişastasını salan patateslerin suyunu süzün ve kek harcına ekleyin.
 Tahta bir kaşık yardımıyla son bir kez karıştırdığınız kek harcını derin bir tepsi ya da yuvarlak kek kalıbına dökün.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Son dokunuşu yapmak üzere fırınlanmış keki fırından çıkartın ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesi ile 10 dakika daha pişirin.
 
 Not: Nişastasını salan doğranmış patatesleri duruladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın ve kek harcına ekleyin. Bu şekilde harcınız sulanmamış olur ve lezzetinden ödün vermez.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157638 Gönderme Tarihi: 07.May.2021
 545 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 Adet Patates
 1 Adet Soğan
 ½ Demet Maydanoz
 3 Adet Yumurta
 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
 1 Su Bardağı Yoğurt
 2 Su Bardağı Un
 1 Paket Kabartma Tozu
 5 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
 1 Tatlı Kaşığı Tuz
 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
 1 Tatlı Kaşığı Kekik
 
 Patatesleri ve soğanı soyup küçük küçük doğrayalım.
 Maydanozları ince kıyalım.
 Yumurtaları çırpma kabına alıp çırpalım.
 Ardından sıvıyağı ve yoğurdu ekleyelim.
 Doğranmış patates, soğan ve maydanozları katıp karıştıralım.
 Unu, beyaz peyniri, tuzu ve baharatları da ekleyelim.
 En son kabartma tozunu katalım.
 Karışımı yağlanmış bir borcama döküp üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170246 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
 240 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 adet orta boy patates
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 Harcı için:
 3 adet yumurta
 1/2 su bardağı zeytinyağı
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı kaşar peyniri
 3 yemek kaşığı un
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 Yapılışı
 
 Tüm patatesleri bir kabın içerisine alın ve üzerine tuz ilave edip kırılmamalarına özen göstererek harmanlayın.
 Oda sıcaklığında suyu çıkana kadar 15 dakika kadar dinlendirin.
 Patatesleri süzdürün. Üzerine karabiber ilave edip karıştırın.
 Bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine süt, yoğurt, un, zeytinyağı ve kaşar peynirini ilave ederek çırpın.
 Kalıbınızı yağlayın. Patatesleri bir kat halinde tabanı ve kenarlarını kaplayacak şekilde tek tek dizin.
 Arasına hazırladığınız karışımın bir kısmını yayın. Ardından bir kat daha çıkın ve yeniden yayın. Bu şekilde patatesler ve harç bitene kadar işleme devam edin.
 Ardından 180 derecede ısıtılmış fırına kekinizi verin. 30-40 dakika arası patatesler yumuşayana kadar güzelce pişirin.
 Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171144 Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
 282 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 adet patates
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Yağlı peynir (opsiyonel)
 Tuz
 Pulbiber
 Karabiber
 
 Patatesleri rendeleyip, uygun bir kaba alın. Diğer bütün malzemeleri üzerine ilave edin, karıştırın.
 Borcama yağlayıp hamuru dökün.
 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
 Ilıyınca servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178103 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2024
 273 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 4 adet yumurta
 1/2 su bardağı yoğurt
 1/2 su bardağı süt
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 3 yemek kaşığı mısır unu
 1 çay kaşığı tuz
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 adet haşlanmış patates
 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 1 paket kabartma tozu
 5-6 dal maydanoz
 
 Yumurtaları derince bir kapta iyice köpürene dek yaklaşık 7 dakika boyunca mikserle çırpın.
 Üstüne yağı ekleyip biraz daha çırpın.
 Mısır unu, tuz, un, kabartma tozunu ekleyip yoğun kıvamlı bir karışım elde edene kadar karıştırın. Karışıma süt ekleyip çırparak açın.
 Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
 Rendelenmiş patatesi, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince doğranmış maydanozları ekleyin.
 Harcı güzelce karıştırın.
 Yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız kek harcını boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek, yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
 Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin.
 Ardından ılık olarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179546 Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2024
 141 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur:
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
 3 adet orta boy patates (soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış)
 2 yemek kaşığı susam
 
 Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, un, hamur kabartma tozu, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin. Patatesleri de ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp üzerine susam serpin ve pişirin.
 Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
 Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Tuzlu Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182908 Gönderme Tarihi: 06.May.2025
 76 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet büyük boy patates
 2 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
 Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
 
 Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve hafifçe haşlayın.
 Haşlama süresi çok uzun olmamalı, patatesler hafif diri kalmalıdır.
 Bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın.
 Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın.
 Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Haşlanmış patatesleri, rendelenmiş kaşar peynirini ve ince doğranmış maydanozu ekleyerek karışımı nazikçe karıştırın.
 Yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın ve hazırladığınız kek harcını tavaya dökün.
 Kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 Kekin altı güzelce kızardığında, bir tabak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da 10-15 dakika pişirin.
 Kek tamamen piştiğinde ocaktan alın ve ılık ya da soğuk olarak dilimleyerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |