| 
 | 
| PATATESLİ KEK | 
|  | fatmaeryaman Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.02.2008
 Mesajlar: 42
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22973 Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
 3,003 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 3 adet yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 demet dereotu
 2 bardak un
 3 orta boy patates
 1 paket kabartma tozu
 Karabiber
 Tuz
 
 Yapılışı:
 Patateslerin kabuklarını soyup, küçük parçalar halinde doğrayıp, biraz haşlayın. Diğer malzemeleri çırpın, patatesleri katıp, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyup, 170°C de pişirin.
 
 
 | 
| Patatesli kek | 
|  | kurukastel Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.08.2007
 Mesajlar: 21
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16945 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007
 3,356 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg. patates,
 2 adet yumurta,
 1 su bardağı yoğurt,
 1 su bardağı sıvı yağ,
 1 su bardağı un,
 yarım paket kabartma tozu,
 1 çay kasığı kırmızıbiber,
 tuz, karabiber,
 100 gram kaşar peyniri
 
 Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra, küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın, sıvıyağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşan peyniri, kırmızıbiber, ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Patatesleri sudan çıkartıp, süzün. Hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı derin yuvarlak cam fırın kabını yağlayıp hafif un serpin.
 Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Servis sırasında kalıbı ters çevirerek patatesli keki geniş bir tabağa alın.
 Dilimleyerek sıcak ve ılık olarak servis yapın. Patatesli keki pişirirken ilk 20 dakika fırını açmayın. Daha sonra piştiğini anlamak için ortasına bıçak sokun, temiz çıkarsa pişmiş demektir.
 
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Başak Eren Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.07.2007
 Mesajlar: 31
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16202 Gönderme Tarihi: 10.Tem.2007
 3,514 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 3 adet orta boy patates
 yarım su bardağı zeytinyağı
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı rende kaşar
 1 paket kabartma tozu
 2,5 su bardağ un
 
 Patatesler çiğ olarak soyulur küp şeklinde doğranır, üzerine yoğurt, yumurta, zeytinyağı, un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır. Karışım yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine rende kaşar serpilir, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| PATATESLİ KEK | 
|  | papatyam-35 Yeni Üye
 
  
 Kayıt: 20.03.2007
 Mesajlar: 4
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc12748 Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
 3,051 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için;
 3 yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 tuz
 un
 kabartma tozu
 nane
 İç malzeme için;
 küp küp doğranmış 4 patates
 yuvarlak doğranmış 3 salam
 15 siyah zeytin
 dereotu
 
 Hamur malzemelerinin(un ve kabartma tozu hariç) hepsini karıştır sonra iç malzemelerini koy. Unu ve kabartma tozunu ekle kek kıvamında olsun. 175 derece fırında 35-40 dakika pişir.
 
 
 ML® Şirin Kekler için tıklayın
 
 
 
 | 
| PATATESLİ KEK | 
|  | SosiScan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.05.2006
 Mesajlar: 90
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6384 Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006
 4,226 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı yoğurt
 2 su bardağı sıvı yağ
 2 yumurta
 2 orta patates
 Kabartma tozu
 Pul biber
 Karabiber, kimyon, nane
 Dereotu
 Aldığı kadar un
 Susam
 
 Patatesler küp küp doğranır. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ patates karıştırılır. Un ilave edilir. Kabartma tozu ve baharatlar ilave edilir. Yağlanmış orta boy tepsiye hamur dökülür. Üzerine susam ekilir.Kızarınca fırından alınır. Sıcak yada soğuk servis edilir.
 
 
 ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın
 
 
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4632 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
 4,087 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 1 kg. patates
 2 adet yumurta
 1 su bardagi yoğurt
 1 su bardagi sivi yag
 1 su bardagi un
 1/2 paket kabartma tozu
 1 çay kasigi kirmizibiber
 Tuz, karabiber
 
 YAPILIŞI
 Patatesleri yikayip soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyin. Tuzlu suda bekletin.Büyük bir kasede yumurtalari çirpin, sivi yag, yoğurt, un, tuz, karabiber, kirmizi biber, rendelenmis kasar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karistirin.Patatesleri sudan çikartip, süzün. Hazirladiginiz karisima çig olarak ekleyin.Isiya dayanikli yuvarlak cam firin kabini yaglayip, hafif un serpin. Patatesli karisimi kaba dökün. 160 derece isitilmis firinda kabarip, üstü kizarana kadar yaklasik 45 dakika pisirin.Patatesli keki pisirirken ilk 20 dakika firini açmayin. Daha sonra pistiini anlamak için ortasina bir biçak batirin, temiz çikarsa pismis demektir.Patatesli kek ilindiktan sonra ters çevirerek servis tabagina çikarin. Dilimleyerek sicak veya ilik olarak servis yapin.
 
 
 ML® Anakonda için tıklayın
 
 
 
 | 
| PATATESLİ KEK | 
|  | Baharat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.04.2006
 Mesajlar: 124
 Şehir: manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc2807 Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
 3,498 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 Kişilik MALZEMELER
 250 gr patates
 2 su bardağı un
 3 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 1.5  su bardağı irmik
 1 paket maya
 1 su bardağı toışeker
 1 çaykaşığı toz tarçın
 2 yumurta
 Hint cevizi (müskat)
 
 HAZIRLANIŞI
 Patatesleri yıkayın, haşlayıp soyun. Ezerek süzgeçten geçirin ve püre haline getirip bir kaba koyun.
 Elediğiniz unu, kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz tereyağı (veya margarini), irmiği, tozşekeri,  mayayı,tarçını ve hint cevizini ilave edin.
 Çırpılmış yumurta sarılarını, dövülmüş cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar çırptığınız yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin.
 Yağlanmış fırın tepsisine düzgün şekilde bu hamuru yayın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra baklava şeklinde  kesip ılınmaya bırakın.
 
 
 ML® Royal Kek için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| Patatesli Kek | 
|  | CUMA Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.08.2005
 Mesajlar: 46
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2005
 4,354 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kilo patates
 4 adet yumurta
 2 su bardağı yoğurt
 2 su bardağı sıvıyağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 200 gr. kaşar peyniri
 kırmızı biber
 tuz
 karabiber
 
 Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Yumurtaları çırpın, diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. patatesleri süzün ve hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı cam fırın kabını yağlayıp, hafif un serpin. Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarık, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirerek sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Patatesli Kek için tıklayın
 
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |