|
Patatesli Hingel |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161392
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 bardak un
1 bardaktan biraz az ılık su
Tuz
İçi için:
2 haşlanmış patates
Tuz
Baharatlar
Una su ve tuzu ekleyip elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Ardından 20 dakika bekletin. Haşlanmış patatesleri ezin, baharat, tuz ekleyin. Dinlenmiş hamuru oklavayla açın, küçük bir bardakla yuvarlaklar yapın, üzerine patatesleri küçük küçük koyun, sonra da bohça gibi ya da poğaça gibi kapatın.
10 bardak suyu tencerede kaynatın, içine çok az yağ ve tuz koyun. Kaynayınca içine mantıları atın 6-7 dakika kaynasın. Bir tavaya zeytinyağı, baharat koyun mantıları atın içine döndürün.
|
Patatesli Hingel |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158714
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Su
İçi için:
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırma kabında yoğuruyoruz. Hamurun dinlenmesi için üzerini streçleyip 15 dakika bekliyoruz. Açmak için ayırdığımız bir kaşık unu Tezgâha serpiyoruz ve merdane yardımıyla hamuru ince bir şekilde açıyoruz. Yuvarlak kalıp yardımıyla kestiğimiz hamurların orta yerine iç harcını koyup katlıyoruz.
İçi için, küçük küçük doğradığımız soğanları zeytinyağıyla kavurmaya başladıktan sonra domates salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Önceden haşladığımız patatesi çatalla ezip püre haline getiriyoruz. Hazırladığımız patates püresini ekleyip soğan ve salçaya yedirdikten sonra tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Mantıları kaynayan suda haşlıyoruz.
Hingel mantının lezzeti için sosu da oldukça önemli. İnce ince doğradığımız sarımsaklara yoğurt, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırıyoruz. Yoğurt sosumuzu sıkma torbasına alıyoruz. Tavada tereyağını erittikten sonra pul biber, kırmızı toz biber ve naneyi ekleyip kavuruyoruz. Sıkma torbasına aldığımız yoğurdu tabağın ortasına yerleştirip etrafına patatesli hingel mantılarını diziyoruz ve üzerine baharatlı sosu gezdiriyoruz.
|
Patatesli Hıngel |
|
çerez
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc155774
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2021
387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
İçi için:
1 kilogram patates
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Servis için:
2 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
Unu yoğurma kabına alın.
Ortasını açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyin.
Güzelce yoğurarak sert bir hamur elde edin.
Hamuru dört eşit parçaya bölüp nemli bir bezin altında dinlenmeye bırakın.
Patatesleri soyup ezin.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Patatesleri soğanlara ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
İçine tuzunu ve pul biberini ekleyip tavayı ocaktan alın.
Hamurları mantı kalınlığında açıp çay bardağı ağzı büyüklüğünde kesin.
Ortalarına patatesli harçtan koyup örgü şeklinde kapatın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede su kaynatın.
İçine biraz tuz ve sıvı yağ ilave edin.
Mantıları suya atın.
Pişmeye başladığında yüzeye çıkacaklar.
Bir iki dakika daha pişirdikten sonra kevgirle sudan alın.
Sarımsağı ezip çırptığınız yoğurtla karıştırın.
Tereyağını kızdırıp biberi yağda çevirin.
Hıngellerin üzerine sarımsaklı yoğurdu ve biberli yağı gezdirin.
|
Patatesli Hingel |
|
haşmet baş
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc140836
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019
578 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.takvim.com.tr
Hamur için:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
4-5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hamur için yumurta ve tuzu kaba koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. ÜZerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye
bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Hamurların
ortasına patatesli harçtan yerleştirin. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Diğer kenarını onun üstüne katlayıp, alt kısımlarını ortaya kapatın. Parmağınızla, balık sırtı görüntüsü alacak şekilde kenarlarına bastırın.
Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hıngelin üzerine gezdirip servis yapın.
|
Patatesli Hingel |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131350
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2018
3,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
6 orta boy patates
1 orta boy soğan
Sıvı yağ
Kırmızı biber
Karabiber
Kuru nane
Tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Hamur için unun ortasına yumurta kırılır, su ilavesiyle orta sertlikte bir hamur hazırlanıp, dinlenmeye bırakılır.
İçi için, patatesler haşlanır, kabukları soyulup rendelenir.
Soğan yemeklik doğranır az yağda pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine rendelenmiş patates, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane eklenip iyice karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamur, iki bezeye ayrılır, bezeler oklava ile 50 santim çapında açılır.
Açılan yufkalar ruletle 2 santimlik karelere kesilir.
Her hamur karesinin ortasına yarım çay kaşığı kadar iç konarak hamurlar köşeden köşeye üçgen katlanır, açılmaması için, kenarlarına biraz bastırılır.
Hazırlanan hingeller, bir süre kurumaya bırakılır.
Bir tencereye biraz su ve biraz sıvı yağ konarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca hingeller içine atılır.
Üzeri için, yoğurt iyice ezilerek, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve biraz tuz katılır, karıştırılır.
Bir sos kabına tereyağı ve sıvı yağ konur, tereyağı eriyince, üzerine tuz ve pul biber katılır, ocaktan alınır.
Tabaklara hingel suyu süzülerek alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun da üzerine yağlı sos gezdirerek servis yapılır.
|
Patatesli Hingel |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118684
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Servet Dikenli
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İçi için;
3 adet patates
Toz acı biber
Üzeri için;
Yeterince sarımsaklı yoğurt
4 kaşık tereyağı
2 kaşık toz biber
Önce patatesleri haşlayıp eziyoruz. Üzerine toz biber ilave edip iyice karıştırıyoruz. Biraz da tuz ekleyerek hamur hazır olana kadar bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Suyu yavaş yavaş çok az ilave edin çünkü hamur sert olacak. Merdane veya oklava yardımı ile hamuru açıyoruz ve kare kare kesiyoruz. Hazırladığımız patatesli içten bu parçalara koyup üçgen şekilde kapatıyoruz. Geniş bir tencereye su koyup tuz ilave ediyoruz. Kaynayınca mantıları içine atarak 7-8 dakikada haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt veya tereyağında biber yakarak gezdiriyoruz.
|
Patatesli Hingel |
|
nuran nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2016
Mesajlar: 41 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117946
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2016
1,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meryem Özten
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
3-4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Su
Tereyağı
Patatesleri haşlayıp içine tuz ve pul biberi ilave edip eziyoruz. 3 bardak unu hamur kabına alıp içine yumurta ve tuzu ekleyip azar azar su ilavesi ve tasa almadığımız 1 su bardağı un ile ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Bu hamuru 3 eşit parçaya bölüp oklava yardımı ile masada açıyoruz. Kare kare kesip içine patatesli karışımdan koyup üçgen olacak şekilde katlıyoruz. Hamurla işimiz bitince büyük bir tencereye su koyup kaynayınca da içine teker teker mantılarımızı atıyoruz. Biraz kaynattıktan sonra süzüp servis tabağına aldığımız mantılarımızın üzerine tavada erittiğimiz tereyağını döküp sıcak servis yapıyoruz.
|
Patatesli Hingel |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99456
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet haslanmis patates
1 paket margarin
4 su bardagi su
Alabildigi kadar alabildigi kadar un
Patates haslanir ve ezilir süre haline getirilir sonra hamuru yapılır ve küçük yumanlar halinde kesilir kesilen yumaklar oklava yardımıyla açılır ve küçük kareler şeklinde kesilir ve patates ten içine konulur muska şeklinde katlanır hamur bitene kadar işlem tamamlanir sonra makarna başlanır gibi yapılan hamurlar haslanir sonra üzerine yağ eritilir ve üzerine dökülerek servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.07.2022
|
|