| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patetesli Hingel (Sivas) | 
 
  | 
salkım söğüt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119815 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016 
1,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet küçük boy patetes
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Pulbiber
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Tuz
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Öncelikle patetesleri bir tencereye tuz koyarak haşlayın, diğer tarafta hamuru için su, yumurta, tuzu bir kaba koyun aldığı kadar unu ilave edip üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın, haşlanan pateteslari soyun, patetesleri iyice ezin ve baharatları ekleyin, dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün, bezelere un serperek yarım cm kalınlığında açılır, açılan hamurdan çok küçük olmayacak şekilde kareler kesilir, bu arada bir tencerede su kaynatılır, içine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur, kare kesilen hamurların ortasına patetesten koyulur ve üçgen kapatılır, patetesli hamurları kaynar suya atın, suyun üzerine çıkınca sudan alın, hepsini bu şekilde bitirin, bir tavada tereyağını ve pulbiberi çok hafif kavurun, servis edilecek tabağın üzerine dökün, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Patatesli Hıngıl (Sivas) | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178463 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2024 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Zafer Özer
 
 
1 kg un 
 
Yarım kg patates 
 
Pul biber 
 
Tuz 
 
Domates
 
Tereyağı 
 
 
Un, yufka hamuru kıvamında yoğrulur ve yaklaşık yarım saat kadar dinlendirilir. 
 
Hamur dinlenirken patates haşlanarak soyulur, pul biberi ve tuzu eklenir, püre haline gelene kadar ezilir.
 
Hamur orta kalınlıkta açılarak kare kare kesilir. 
 
Kesilen hamurların ortalarına, hazırlanan patatesler konulur ve muska şeklinde uçları kapatılır. 
 
Hazırlanan hamurlar kaynar suda haşlandıktan sonra süzülür. 
 
Tereyağı ve domatesle hazırlanan sos üzerine dökülerek servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patatesli Hingel (Sivas) Tarifleri Kırşehir Yemekleri
 | 
 
 
 
 |