| 
 
 
 | 
Patatesli Gül Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160430 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021 
1,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 tane günlük yufka
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
İçi için:
 
5-6 adet büyük haşlanmış patates
 
1 büyük boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
 
Bir tutam maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Öncelikle iç harcımız için patatesleri haşlayıp güzelce eziyoruz.
 
Daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.
 
Salçayı baharatları ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
 
En son ince kıyılmış maydanozu da ilave edip altını kapatıyoruz.
 
Kavrulmuş soğanı ezilmiş patateslerin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
 
Sosu için gerekli malzemeleri çırpıp hazır ediyoruz.
 
Yufka dört eşit parçaya üçgen şeklinde kesiyoruz.
 
Fırça ile sosu her yerine sürüyoruz.
 
Geniş kenarına iç harç koyup rulo şeklinde sarıyoruz kendi etrafında döndürüp gül şekli vererek tepsiye diziyoruz.
 
Tüm yufkalara aynı işlem uyguluyoruz.
 
Tepsiye dizilen böreklere kalan sostan sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
 
180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakikada pişmeye hazır hale gelir.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Gül Böreği (Hazır Yufka) | 
  | 
toprak abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133665 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018 
1,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 tane hazır yufka
 
Sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tutam tuz
 
İç harcı için:
 
3-4 tane patates
 
1 kuru soğan
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
 
Patatesleri soyup rendenin kalın kısmında rendeleyelim ve bir kaba alalım. Soğanı ince doğrayalım, patateslere ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştıralım. Ayrı bir kabın içine sıvıyağ yoğurt ve yumurtayı alıp 1 tutam tuz serpelim ve çatalla çırpalım. Yufkayı masanın üzerine serelim. Yoğurtlu sostan yufkanın üzerine alıp elimizle her tarafına yayalım ve yufkayı dörde bölelim. Hazırladığımız iç harcımızdan kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarına koyalım ve rulo yapıp yuvarlayalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim. Artan sosumuzu böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkaralım ve servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Gül Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170311 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yufka
 
İç harcı için:
 
1 adet soğan
 
4 adet orta boy patates
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
3 yemek kaşığı çörekotu
 
 
Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
 
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
 
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
 
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
 
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
 
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Patatesli Gül Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166096 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2022 
411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
5-6 tane piyazlık doğranmış soğan
 
150 gram ceviz
 
3-4 adet haşlanmış patates
 
150 ml zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
1 yumurtanın sarısı
 
Sos için:
 
200 ml süt
 
1 tane yumurta
 
150 ml sıvı yağ
 
 
Zeytinyağını bir tencereye alın, ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun, ocaktan alın. Tuz, ceviz parçaları ve karabiberi de ekleyin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, püre haline getirin. Patates püresini de soğanlı karışıma ilave edin. Sos malzemelerini iyice karıştırın. Yufkaların her birini dört üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Toplamda 16 parça yufkanız olacak. Yufkaların üstüne soslu karışımdan sürün. Yufkaların geniş kenarlarına ise iç malzemeden ekleyin, rulo şeklinde sarın. Her bir parçaya aynı işlemi uygulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Böreklerin üstüne çırpılmış yumurta sürün. 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Patatesli Gül Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183376 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2025 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yufka
 
İç harcı için:
 
1 adet soğan
 
4 adet orta boy patates
 
1 çay kaşığı tuz
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
3 yemek kaşığı çörekotu
 
 
Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.
 
Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin.
 
Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.
 
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.
 
Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.
 
Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.
 
Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patatesli Gül Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184046 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2025 
66 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Börek için:
 
3 adet hazır yufka
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon (damak zevkinize göre)
 
Sosu için:
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılabilir)
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam veya çörekotu
 
 
Haşlanmış patatesleri ezip bir kenara alın. 
 
Küp doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin, salça ve baharatları ekleyin.
 
Ezilmiş patatesi ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın. 
 
Ilınması için bekletin.
 
Bir yufkayı tezgaha serin ve 4 üçgen parça olacak şekilde kesin. 
 
Her parçaya sos karışımından sürün, geniş kısmına iç harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın. 
 
Sonra ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şekli verin. 
 
Tüm yufkalar ve harç için bu işlemi tekrarlayın.
 
Hazırladığınız gül böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 
 
Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam veya çörek otu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana dek yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
 
Patatesli gül böreğini sıcak veya ılık olarak çayla birlikte servis edebilirsiniz.
 
Yanına domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla harika bir sunum oluşturabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |