Kısa URL: https://ml.md/lc120197
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2016
1,518 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg efelek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet patates
4-5 adet yeşil soğan
2 yemek kaşığı domatessalçası
Yarım demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Bulguru bir kaba koyup üstünü örtecek kadar kaynar suyla haşlayın. Suyunu çekince yağı, salçasını ve rendelenmiş patatesi ekleyin sonra bütün baharatları ekleyip karıştırın. Diğer tarafta efeleklerin damarlı kısımlarını bıçak yardımıyla sıyırıp yaprağın büyüklüğüne göre iki veya üç parçaya bölüp yıkayalım.
Büyük bir tencereye tuzlu su kaynatıp yaprakları kaynayan suya ters yüz yapıp hemen geri çıkaralım. Yapraklar soğuyunca parlak kısımları içeri gelecek şekilde saralım. Tencereye dizip üzerine biraz tuz ve 1 su bardağı salçalı su ekleyip 15 dakika kadar pişirelim. Efelek sarması hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc119887
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2016
1,326 defa indirildi / yazdırıldı
700 gr evelik yaprağı
300 gr kıyma
2 su bardağı bulgur
1 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Yeterince yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı bulgura 1 yemek kaşığı tuz atılır ve 2 bardak sıcak su ile ıslatılır. Evelik yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve süzülür. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Islatılan bulgura haşlanmış ve ezilmiş patates, 300 gr kıyma ve yeşillikler eklenir. 1er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve kekik serpilir. 3 yemek kaşığı yağ da eklenerek iç harç yoğrulur ve özleştirilir. Evelik yapraklarının orta kısımları çıkartılır. Yapraklar iç harçla birlikte muska şeklinde katlanıp tencereye dizilir. 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür. Ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilir,pişirilir. Yoğurtla sunulur.