|
Patatesli Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29292
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 5 adet patates
- 5 adet sosis
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı Sana
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı rende kaşar
- 2 diş sarımsak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı doğrayınız.
Sosisleri halka halka doğrayınız.
Derin bir kâsenin içine doğranmış patatesleri ve sosisleri koyup rende kaşarın yarısı hariç kalan malzemeyi ilave edip, karıştırınız.
Harcı Sıvı Sana'yla yağlanmış kalıba, üstünü kaşığın arkası ile düzeltiniz.
Üzerine kalan rende kaşarın yarısını serpip, daha önceden 185 derece de ısıttığınız fırında pişiriniz.
Pişen patatesli böreği sıcak olarak servis ediniz.
|
Patatesli Börek |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79222
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı yoğurt
4 Adet haşlanmış patates
1 Çay Kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kimyon
1 Çay Bardağı süt
5 Adet yufka
Haşlanmış patatesler çatalla ezzilerek içine tuz ve baharatlar atılır. Ayrı bir kapta süt,yoğurt ve eritilmiş ve ılımış margarin sos olarak hazırlanır. Her bir yufkanın içine önce bu sos kaşıkla gezdirilir sonra patatesler eşit miktarta konulup yufka rulo halinde sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
|
Patatesli Börek |
|
şansal
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc88614
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2013
1,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
100 gr peynir
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı şeker
50 gr sana yağı
1 adet yumurta sarısı
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Patatesler tuzlu suda haşlanır. Kabukları soyulup çatalla ezilir. Peynir ve pul biber ilave edilir. Maya ve şeker ılık süt ile karıştırılarak kabartılır. Yağ ve un eklenerek hamur yoğrulur. Sıcak bir yerde üzerine bez örtülerek kabarana kadar dinlendirilir. İki parçaya ayrılıp her parça merdane ile 1 parmak kalınlığında açılır. İki parmak genişliğinde şeritler kesilir. Şeritlerin tamamına patates harcı konur. Rulo şeklinde sarılır. Ters çevrilerek üzeri hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kabarması için biraz bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında 20 dk. pişirilir.
|
Patatesli Börek |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc79205
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Fiske tuz
1 Yemek Kaşığı çörekotu
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Adet soğan
200 gr kıyma
1 Çay Bardağı sıvıyağ
3 Su Bardağı un
1 Adet yumurta sarısı
4 Adet patates
1 Çay Fincanı SU
1 Çay Bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Paket kuru maya
Öncelikle, patatesleri yıkayıp haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada kıymalı harcını hazırlayalım, bunun için tavaya yemeklik doğranmış soğanı alalım ve kavuralım, üzerine kıymayı ilave edelim suyunu salıp ceken kadar soteleyelim. Haşlanmış ve rende yapılmış patatesi ilave edelim, tuz ve baharatlarını ayarlayalım. Karıştırma kabına, 1 yumurtayı kıralım, sıvıyağı ve marğarini alalım elimizle karıştıralım. Üzerine süt, kurumaya, su ve unu ilave edelim karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Kıvama gelen hamuru 2 eşit patçaya bölelim, ve açalım. Düz bir zeminde açtığımız hamurun üzerine harçtan alalım ve diğer açtığımız hamurla kapatalım. Yuvarlak kalıpla keselim ve yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.çörek otu serpelim 180 derecelik ısıda nar gibi kızarana kadar pişirelim.
|
|