| 
 
 
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184101 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2025 
93 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet orta boy patates
 
1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
 
4-5 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım limonun suyu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Tuz
 
Karabiber
 
İsteğe göre: haşlanmış yumurta, kornişon turşu, mısır veya közlenmiş kırmızı biber ekleyebilirsiniz.
 
 
Kabuklarıyla birlikte patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonrasında soğutup kabuklarını soyun. (Doğrayıp da haşlayabilirsiniz)
 
Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. (Çok ezmemeye dikkat edin.)
 
Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. İsterseniz kuru soğanı da ince piyazlık doğrayabilirsiniz.
 
Geniş bir kâseye doğranmış patatesleri, yeşillikleri ve diğer malzemeleri alın.
 
Limon suyu, zeytinyağı, tuz, baharatları ayrı bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
 
Nazikçe karıştırın, dilerseniz biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179634 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2024 
134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr Patates
 
1 küçük demet maydanoz ya da dereotu
 
1,5 kahve fincanı Zeytinyağı
 
1 kahve fincanı Sirke yada 1 adet Limonun Suyu
 
2 adet katı pişmiş Yumurta
 
10-15 adet Zeytin
 
3 adet Taze ya da 1 adet Kuru Soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur. Halkalar yada üçgen parçalar halinde doğranır. Servis tabağına dizilir.
 
Üzerine maydanoz ve/veya dereotu kıyılır. Taze Soğanlar yada halka halka doğranıp, tuzla ovularak öldürülmüş Kuru Soğanlar yayılır.
 
İsteğe göre 2 adet katı yumurta dilimler halinde kesilerek salatanın üstüne ilave edilir. Zeytinler serpiştirilir.
 
Zeytinyağı ile sirke ya da limon suyu ve tuz başka bir kapta çatalla çırpılır. Hepsinin üstüne gezdirilerek dökülür.
 
 
Not: Arzuya göre Kırmızı Biber de konabilir.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178866 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024 
158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet orta boy patates
 
1/2 su bardağı mayonez
 
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 yemek kaşığı hardal
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
3-4 dal taze soğan
 
1/2 su bardağı doğranmış turşu (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Yaklaşık 15-20 dakika)
 
Haşlanan patatesleri soğuk suyla biraz bekletin, sonra kabuklarını soyup doğrayın. Büyük bir kaseye alın.
 
Mayonez, süzme yoğurt, hardal ve limon suyunu bir kasede iyice karıştırın. Karışıma tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
 
Taze soğanları ince dilimler halinde doğrayın.
 
Büyük bir salata kasesine haşlanmış patatesleri, doğranmış taze soğanları ve isteğe bağlı olarak doğranmış turşuyu ekleyin.
 
Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün ve nazikçe karıştırın, sosun her yerine ulaşmasını sağlayın.
 
Patates salatasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin, bu süre içinde lezzetlerin iyice birbirine geçmesini sağlayacaktır.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178730 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2024 
244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 dal taze soğan
 
Yarım demet kıvırcık
 
5-6 dal maydanoz
 
Limon suyu
 
Pul biber, isteğe göre karabiber ve sumak
 
Tuz
 
 
İsteğe göre sirke ve nar ekşisi
 
Patatesleri yıkayıp, doğrayın ve haşlayın. Pişme süresini istenen yumuşaklığa göre ayarlayabilirsiniz.
 
Patatesler haşlanırken, zeytinyağı, tuz, limon suyu, pul biber ve sumağı yayvan bir kapta karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp, ince doğrayın. Hepsini karıştırın.
 
Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya alın. Soğuyunca diğer yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Dileyenler üzerine yumurta da haşlayabilir.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178621 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2024 
172 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet büyük boy haşlanmış patates
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet taze soğan
 
Bir tatlı kaşığı sumak
 
Bir çay kaşığı karabiber
 
Bir yemek kaşığı limon suyu
 
Zeytinyağı
 
Rendelenmiş 2 adet havuç
 
 
Haşladığınız patatesleri büyük küpler halinde kesin.
 
Tüm yeşillikleri ince ince kıyın.
 
Derin bir kabın içinde bütün malzemeleri harmanlayın.
 
Son olarak zeytinyağını da ilave ettikten sonra malzemeleri bir kez daha yavaşça karıştırın.
 
 
Not: Patateslerin haşlanma süresi patatesin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Ancak çok fazla haşlayıp erimiş kıvamda olmamasına dikkat edin.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177765 
Gönderme Tarihi: 15.May.2024 
348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 litre su (haşlamak için kullanılacak)
 
10 tane taze patates (ya da 5-6 adet büyük boy patates)
 
4-5 dal taze soğan
 
½ demet maydanoz
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet limonun suyu
 
1/3 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle patates salatası yapımı için patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım. Ardından tencereye su koyarak haşlamaya başlayalım. Bir bıçak veya çatal kullanarak patateslerinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz. (20 dk kadar haşlama işlemi sürebilir)
 
Dilerseniz haşlama işlemi sırasında patateslerinizi küp şeklinde keserek de haşlayabilirsiniz. Bu size zamandan tasarruf ettirecektir.
 
Patatesler tencerede haşlanırken siz de bir yandan diğer malzemeleri hazırlama işlemine koyulabilirsiniz.
 
Yayvan bir kap içinde salatanın sos malzemelerini hazırlayalım. 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyunu güzelce sıkalım ve hepsini karıştıralım.
 
Maydanoz ve soğanı doğrayalım bir kenarda bekletelim. Dilerseniz farklı yeşil sebzeler de ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
 
Haşlanan patateslerimizi öncelikle soğutalım daha sonra ise küp şeklinde doğrayalım. (Çok küçük doğramayalım ki patates hassas olduğu için karıştırma sırasında dağılmasının önüne geçelim.)
 
Sos ve patateslerimizi karıştıralım. Yavaş ve sık sık karıştıralım ki yağ ve sumak ılık patatesler tarafından iyice çekilsin.
 
Ardından hazırladığımız yeşillikleri ekleyelim.
 
Dilerseniz nar ekşisi ve tuz eklemesini damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.
 
Patates salatasını sunum tabağımıza alalım.
 
Haşlanmış yumurta ve siyah zeytin ile sunuma hazır hale getirelim.
 
Arzu ettiğiniz şekilde sunumuzu süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172093 
Gönderme Tarihi: 16.May.2023 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
1 adet kırmızı soğan
 
10 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı mayonez
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Piyazlık doğradığımız soğanı, zeytinyağında kavuruyoruz. Diğer malzemeleri bir kasede karıştırıp kavrulmuş soğan ile birleştiriyoruz. Ardından ılık patatesleri ekleyip hepsini karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171117 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2023 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Sızma Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Karabiber 1 Tutam
 
Kimyon 1 Tatlı Kaşığı
 
Mayonez 1 Yemek Kaşığı
 
Patates 6 Adet
 
Sarımsak 1 Diş
 
Taze Soğan 4 Dal
 
Limon 1 Adet
 
Üzüm Sirkesi 2 Yemek Kaşığı
 
Köri 1 Tatlı Kaşığı
 
 
Patatesleri çok yumuşak olmamak şartıyla haşlayıp, soğutun. Patatesler soğuduktan sonra, büyük parçalar halinde doğrayın. İnce kesilmiş taze soğanları ekleyin. Diğer tarafta, sirke, zeytinyağ, mayonez (light mayonez kullandım), dövülmüş sarımsak, köri, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırıp bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu doğranmış patateslerin üzerine döküp, patatesleri ezmeden yavaşça karıştırın. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170608 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet küçük boy patates
 
2 tel maydanoz
 
2 tel dereotu
 
2 tel ince yeşil soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Sumak
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Nane
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
 
Patateslerin çabuk kaynaması için kabuklarını soyup iyice yıkayın.
 
Akabinde iri olarak küp küp kesin.
 
Tencereye koyup patateslerin üzerini geçmeyecek derece su doldurun.
 
10 - 15 dakika kaynattıktan sonra suyu süzün.
 
Akabinde bir kabın içinde yeşil soğanı, maydanozu, dere otunu kesin.
 
Üzerine patatesleri ve baharatları ilave edin.
 
Yağı koyduktan sonra karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170280 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2023 
260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patates
 
1/2 (yarım) demet taze soğan
 
1/2 (yarım) demet maydanoz
 
1 adet domates
 
Yarım demet taze nane
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
 
Patatesleri soyup dilimledikten sonra haşlayın.
 
Bu sırada yeşillikleri ince ince doğrayın.
 
Bir başka kapta, baharatları, zeytinyağını ve nar ekşisini karıştırın.
 
Haşlanan patatesler biraz soğuduktan sonra, ince doğranmış yeşillikleri ve sos karışımını salatanın üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Patates salatanız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167482 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022 
406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Pul biber
 
Limon
 
 
Patatesleri haşlayın.
 
Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
 
Daha sonra küp küp doğrayın.
 
Soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
 
Büyük bir kasede zeytinyağı, sumak, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
 
Patatesleri, maydanoz ve dereotunu da ekleyip güzelce harmanlayın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165503 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022 
311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patates
 
1 adet kırmızı soğan
 
10 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı mayonez
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
1 adet limon
 
 
Patatesleri haşlayıp soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Piyazlık doğradığımız soğanı, zeytinyağında kavuruyoruz. Diğer malzemeleri bir kasede karıştırıp kavrulmuş soğan ile birleştiriyoruz. Ardından ılık patatesleri ekleyip hepsini karıştırıyoruz. İnce kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165383 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022 
233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3 dal taze soğan
 
Yarım demet kıvırcık
 
5-6 dal maydanoz
 
Limon suyu
 
Pul biber
 
Tuz
 
İsteğe göre karabiber ve sumak
 
 
Patateslerimizi yıkayıp, doğrayın ve haşlayın. Pişme süresini istenen yumuşaklığa göre ayarlayabilirsiniz.
 
Patatesler haşlanırken, zeytinyağı, tuz, limon suyu, pul biber ve sumağı yayvan bir kapta karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp, ince doğrayın. Hepsini karıştırın.
 
Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya alın. Soğuyunca diğer yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Dileyenler üzerine yumurta da haşlayabilir.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159406 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2021 
475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 tutam dereotu
 
1 tutam maydanoz
 
Nane
 
Yarım limonun suyu
 
Sumak
 
Zeytinyağı
 
 
Patatesleri haşlayın ve soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
 
Daha sonra küp küp doğrayın.
 
Soğan, maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayın.
 
Ardından tüm malzemeleri bir kaseye alıp güzelce karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158538 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet orta boy patates
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1tatlı kaşığı sumak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 tane taze soğan
 
1 adet kuru soğan
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Siyah zeytin
 
1 adet haşlanmış yumurta
 
 
Patatesler bir tencerede haşlanır.
 
Haşlandıktan sonra soyulur ve küp küp doğranır.
 
Bir kaba alınır.
 
Haşlanmış yumurta ve soğanlarda doğranarak eklenir.
 
İçerisine sumak, zeytinyağı, pul biber maydanoz, siyah zeytin eklenerek karıştırılır.
 
Servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157708 
Gönderme Tarihi: 14.May.2021 
472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
¾ çay bardağı zeytinyağı
 
3-4 dal taze soğan
 
8-9 dal maydanoz
 
Tuz
 
Süslemek için:
 
Yumurta
 
Siyah zeytin
 
 
Patateslerimizi iyice yıkayıp bir tencere içerisinde haşlayalım.
 
Haşlamayı kontrol etmek için sivri bir bıçaktan yardım alabilirsiniz.
 
Ortalama 20 dakika içerisinde haşlama işlemi tamamlanacaktır.
 
Patatesler haşlanırken sumak, pul biber, tuz, zeytin yağını bir kap içerisinde karıştırın.
 
Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın.
 
Haşlanmış patatesler elinizin dayanabileceği sıcaklığa gelince kabuğunu elinizle soyun.
 
Dilediğiniz boyutta küp olacak şekilde doğrayın.
 
Sosun içerisine patatesleri atınca sık sık karıştırın sosunu çekmesini sağlayın.
 
Soğumuş patateslerin içerisine yeşillikleri ekleyin.
 
Ekşi seviyorsanız biraz limon suyuyla karıştırabilirsiniz.
 
Siyah zeytin ve yumurtayla dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156714 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
3/4 çay bardağı zeytinyağı
 
3-4 dal taze soğan
 
8-9 dal maydanoz
 
Limon suyu
 
Tuz
 
 
Patatesler güzelce yıkanır ve kabuklarıyla birlikte tencereye koyulup haşlanır. Sivri uçlu bir bıçağı batırdığınız da rahatlıkla giriyorsa haşlanmış demektir. Patatesler haşlanırken yeşillikleri iyice yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kurulayın ve ince ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, tuz, pul biber, limon suyu ve sumağı iyice karıştırın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve istenilen boyutta küp küp kesin. Yeşillikleri patateslerin üzerine ekleyin ve hazırlanan sosu üzerinde gezdirip iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152285 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020 
401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
 
1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
 
3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
 
Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
 
Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
 
Tuz
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Yarım limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
 
Sosu için tuzu, baharatı, nar ekşisini, zeytinyağını, hardalı ve limon suyunu karıştırın.
 
Diğer malzemeleri geniş bir kaba aktarın. Sosunu döküp harmanlayın.
 
Servis tabağına alarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148944 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patates
 
1 domates
 
1 havuç
 
1 soğan
 
8 dal maydanoz
 
2 kornişon turşu
 
Marul
 
Sıvı yağ
 
Limon
 
Toz kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri ortadan ikiye bölün ve kabuklarıyla haşlayın.
 
İlk sıcağı çıktıktan sonra kabuklarını soyun ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
 
Çok küçük doğramanız patateslerin ezilmesine sebep olacaktır.
 
Ayrı bir kaba ince doğranmış soğan, havuç, maydanoz, kornişon turşu ve marulu alın.
 
Domatesleri ayrı bir kapta küçük küçük doğrayın.
 
Karışıma patatesleri ekleyin. Tuz, limon, yağı karıştırın ve karışıma ekleyin.
 
Biraz bekledikten sonra suyu alınmış domatesi ekleyin.
 
Tuz toz kırmızıbiber ve karabiberi ekleyip son kez karıştırın.
 
Patates salatanızı sunum tabağına alın, üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146129 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2019 
2,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet orta boy patates
 
1 adet kuru soğan
 
10 dal maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Tuz
 
 
Patatesler soyulur, yıkanır, ortadan ikiye bölünerek bir tencereye konur.
 
Tencereye patatesleri örtecek kadar su ve biraz da tuz konarak ateşe oturtulur.
 
Patatesler pişene kadar takribi yarım saat kaynatılır.
 
Ateşten alınan patatesler bir süre soğutulur.
 
Soğuyan patatesler doğranarak salata kasesine aktarılır.
 
Soğan piyazlık doğranır, maydanozlar ince ince kıyılır patateslerin üzerine konur.
 
Tuz, kırmızı pul biber, kimyon, zeytinyağı ve 1 limonun suyu da eklenerek iyice karıştırılır.
 
Bekletmeden servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |