| 
 
 
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
acara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2005 
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47767 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 adet büyük kırmızı soğan
 
1 adet büyük turp
 
½ demet maydanoz
 
1 tutam taze nane
 
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
3 yemek kaşığı krema
 
1 adet limonun suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
 
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayalım.
 
Patatesler sıcakken limon suyunu, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
 
Ayrı bir kasede süzme yoğurdu ve kremayı iyice karıştırıp soğuyan patateslerin üzerine ekleyelim.
 
Yeşillikleri, soğanı ve turpu da ekleyip servis edelim.
 
 
 
  
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
Ege Mavisi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52506 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2010 
2,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Orta boy 5 tane patatesi bir tencereye koyup üzeri örtülene kadar su ilave ediniz ve orta derecedeki ateşte yarım saat kaynatınız. Bu arada çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Patatesler iyice pişince tencereyi ateşten indirip suyu boşaltınız ve patatesler soğuyunca kabuklarını soyunuz. Bıçakla ufak parçalara ayırınız. Sonra da çatalla püre şekline gelinceye kadar eziniz. Ufak boy 1 soğan ve 2 diş sarımsağı soyduktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyiniz, yarım tatlı kaşığı tuzla birlikte patatesin üzerine dökünüz. Bir bardağa sıkılan 2 limon suyunu tahta kaşıkla patatesin üzerine ilave ederek yediriniz. Servis tabağına aldığınız patates salatasının üzerine biraz zeytinyağı gezdiriniz varsa dilim dilim kesilmiş domates ya da yeşil salata ile süsleyip servis yapınız.
  
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
ayşe diye biri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56250 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2010 
2,120 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesler; haşlandıktan sonra, orta sıcaklıkta iken soyulup doğranır ve üzerlerine, zeytinyağı ve sirke konursa, bu maddeler, patates dilimlerine daha iyi nüfus ederek salatanın lezzetini arttırırlar. Ve patateslerin üzerine, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış bir baş sarımsak konur. Hardal kullanmak da isteğe bağlıdır.
 
 
Not: Patates salataları, yaz mevsiminde, umumiyetle soğuk yenilir. Kışın sıcak olarak hazırlanabilir.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56703 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2010 
1,929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı süt
 
Birkaç dal maydanoz
 
Tuz
 
Yarım çay kaşığı köri
 
 
Patatesleri haşlayın ve ezin. Zeytinyağı, tuz, köri ve sütü ilave edin, malzemeleri birbirine yedirerek iyice karıştırın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlak şekil verin, servis tabağına dizin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
  
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57093 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010 
2,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
3-4 adet patatesi haşlayınız. 1/2 santim kalınlıkta dilimlere kesiniz. Soğanı halka halka doğrayınız. Domatesin kabuğunu soyup, ince dilimleyiniz. Hepsini karıştırıp üzerine zeytinyağı döküp bir süre bekletiniz, ikram ederken haşlanmış yumurtaları dilimleyip üzerine diziniz. Maydanozu ince kıyıp üzerine serpiniz. Limon veya sirke döküp ikram ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
  
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
bereket dede 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58669 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2010 
1,989 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo sarı (taze) patates
 
2 baş soğan (orta büyüklükte)
 
2 kahve fincanı zeytinyağı
 
4 kahve fincan sirke
 
2 demet yeşil soğan (arzu edilirse)
 
tuz
 
 
Bir tencereye patateslerin üzerine çıkacak kadar su koyarak, patatesler yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı yarım saat kadar haşlayınız. Suyunu süzerek kabuklarını ayıklayınız. Soğumadan büyük bir kâse içerisine fındık büyüklüğünde doğrayınız. Üzerine, iki tatlı kaşığı tuz, iki kahve fincanı zeytinyağı, ince çentilmiş soğan, sirke ilâve ediniz. Patateslerin sirke ve yağ iyice içmesi için tahta kaşıkla 10 - 15 dakika kadar çevirerek karıştırınız. Servis tabağına alırken muntazam bir şekil vererek servis yapınız.
 
 
Not: Arzu ederseniz içine ufak doğradığınız yeşil soğan da koyabilirsiniz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63404 
Gönderme Tarihi: 23.May.2011 
1,897 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr patates (haşlanıp, kabukları soyularak, ince dilimlenmiş)
 
2 küçük soğan (ince halkalanıp, halkaları tek tek ayrılmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3/4 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
 
Sosu:
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
Patates dilimlerini ve soğan halkalarını, her katına biraz tuz, biber ve taze soğan serperek kat kat diziniz (en üstte soğan katı olmalıdır).
  
 | 
Patatesli Salata | 
  | 
meraklı meloş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65584 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış patates
 
Akdeniz yeşilliği
 
2 adet haşlanmış yumurta
 
1 adet limon
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı hardal
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı krema
 
Pul biber
 
Karabiber
 
 
Ezilmiş patatesi; krema, tuz, karabiber ve tereyağıyla yoğurup top şeklinde hazırlayın. Yeşillikleri yıkayıp servis tabağına alın. Sosunu yapmak için hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ilave edip karıştırın. Sosu yeşilliklerin üzerine gezdirin. Haşlanmış yumurta ve top yaptığınız patatesleri koyup servis yapın.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
torpil 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2011 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66277 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011 
2,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
4 adet patates
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet sivri biber
 
Tuz karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
 
Patatesleri haşlıyoruz ve bıçakla dilimlere halinde doğruyoruz. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuzla ovuyoruz. Soğanları sudan geçirip suyunu iyice sıkıyoruz. Patateslerin üzerine soğanları, kıyılmış maydanozu, sivri biberi, zeytinyağını ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine limon suyunu da döküp büyük bir servis tabağına aktarıp servise sunuyoruz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Andıç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2011 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66836 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2011 
1,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
Karabiber
 
1 adet büyük boy soğan
 
3 adet salatalık turşusu
 
2 adet salatalık
 
Tuz
 
Yarım su bardağı mayonez
 
1 su bardağı yoğurt
 
 
Soyulmuş ve iri doğranmış patatesleri haşlayın, suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Bu arada soğanı ince ince kıyın, turşuyu küp küp doğrayın, salatalıkları kabuklarını soymadan dilimleyin ve hepsini bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi katın. Ardından patatesleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68289 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
1,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-9 patates
 
2 kuru soğan
 
2-3 dal taze soğan
 
2-3 biber
 
1 limon
 
Bir tutam maydanoz
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Nane
 
 
Patatesleri haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Kuru soğanı piyazlık veya küçük doğrayın üzerine biraz tuz serperek ovun. Biber, taze soğan, nane, maydanoz ince ince kıyın, domatesleri doğrayın. Patates ve diğer malzemelerin hepsini büyükçe bir kaba koyun. Üzerine tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
mezdeke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69647 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2011 
1,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
4 adet salatalık turşusu
 
1 çay bardağı bezelye
 
1 adet kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 er çay kaşığı tuz karabiber
 
Sosu için:
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
3 yemek kaşığı zeytinyağ
 
1 yemek kaşığı susam
 
 
Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir kaseye alıp tuz, karabiber, kuru nane ve zeytinyağı ekleyin. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve patatese ekleyin. Turşuları ince doğrayıp bezelyelerle birlikte salataya ekleyin ve harmanlayın. Sosu için, hardal, mayonez, yoğurt ve zeytinyağını çırparak salatanın üzerine gezdirin. Susamları rengi dönünceye kadar kavurup sosun üzerine serpiştirin. Ilık servis yapın.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
Yurdal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2011 
Mesajlar: 61 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71183 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 adet limon
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet kırmızıbiber
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Tuz, karabiber
 
4 adet taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla soğuk suyun içine koyun, 25 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış patatesi soyup iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kaba alın, üzerine ince kıyılmış taze soğanı, maydanozu ekleyip karıştırın. Üzerine limon suyunu, zeytinyağını ve baharatları da ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine küp doğranmış domatesi ekleyip soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
 
 
Not: İstenirse içine yoğurt ve sarımsak konulup karıştırılabilir.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
dilber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2008 
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74884 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012 
1,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane patates
 
1 tane soğan
 
Yarım bağ dereotu
 
2 tane domates
 
Bir miktar tuz
 
Bir miktar nar ekşisi
 
Bir miktar zeytinyağı
 
 
Patatesleri 10 dk kadar haşlıyoruz. Sonra kabuklarını soyup, doğruyoruz. Soğuması için derin bir kaba alıyoruz. Aynı kaba domatesi soğanı derotunu doğrayıp harmanlıyoruz. Tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. En son nar ekşisi gezdiriyoruz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75814 
Gönderme Tarihi: 17.May.2012 
1,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet patates
 
3 çorba kaşığı krem peynir
 
1 çorba kaşığı hardal
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 çorba kaşığı mayonez
 
 
Patatesleri haşlayıp soyuyorsunuz. Diğer malzemeleri pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mutfak robotundan geçiriyorsunuz. Doğradığınız patateslerin üzerine döküyorsunuz. Krem peynir zaten tuzlu bir tat verdiği için ben ayrıca tuz katmadım, isteyen tuz ekleyebilir. Sosun daha koyu olmasını isterseniz biraz daha krem peynir ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
abc 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82339 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012 
2,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet haşlanmış patates
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
2 adet sivri biber  
 
1 limon
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
 
Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Daha sonra da üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Patateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve sivri biberi de içine ilave ederek karıştırın. Soğuk alarak servis yapın. Et ve balık yemeklerinin yanında lezzetli bir salata oluyor.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
rukiyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2012 
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83765 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012 
1,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 adet kırmızı soğan
 
5 sap taze soğan
 
10 adet kornişon turşu
 
1 avuç maydanoz
 
1 avuç taze nane
 
SOSU İÇİN:
 
1/2 limon suyu
 
1 yemek kaşığı hardal
 
1 yumurta sarısı
 
Birkaç damla sirke
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Derin bir salata kasesi içine yumurta sarısı koyup, bir çırpma teli ile karıştırarak hardal, limon suyu, sirke, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Daha sonra sızma zeytinyağını yavaş yavaş iyice çırparak karışımı kıvamlı bir sos haline getirip kenara ayırıyoruz. Patatesleri derin bir tencere içinde bol tuzlu su ile haşlıyoruz, (patateslerin çok fazla haşlanmaması önemli, dağılmaması lazım) suyunu süzüp ılınmaya bırakıyoruz. Sonrasında irice küp şeklinde doğruyoruz. Diğer tüm malzemeyi de ince şekilde doğruyoruz. Patatesler ılındıktan sonra tüm malzemeyi sos olan kasede birleştiriyoruz (püf noktası: patatesler çok soğumadan hafif ılık olarak karıştırırsanız daha iyi sonuç alırsınız). Daha sonra sadece yarım saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
hergün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92229 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2013 
1,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 limon suyu
 
1 çorba kaşığı hardal
 
50 gram tulum peyniri
 
Tuz karabiber
 
1 domates, maydanoz
 
 
Küçük boy patateslerin üzerine birkaç delik açıp kızgın fırına verin veya suda haşlayın. Her tarafının ve içinin güzelce piştiğinden emin olunca fırından alın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve hardalı çırpın ve üzerine döküp karıştırın. Domates ve maydanozla servis yapın.
  
 | 
Patates Salatası | 
  | 
hüsna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93212 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2013 
1,479 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 haşlanmış patates
 
5 taze soğan
 
1 limon
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
Kırmızı pul biber, kimyon
 
 
Patatesleri haşlayıp küp şeklinde doğrayın. Daha sonra da üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Soğanı ince kıyıp kabın içinde patateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. Sarımsakları ezip baharatlarla karıştırın ve limon suyu zeytinyağı ile harmanlayın.
  
 | 
PATATES SALATASI | 
  | 
icarcı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99526 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014 
1,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.mpd.org.tr
 
 
500 gr. Patates
 
1 baş soğan
 
½ demet kıyılmış maydanoz
 
1 limon
 
1 fincan zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patates haşlanarak kabuğu soyulur, daire şeklinde parçalanır, halka halka doğranmış soğan, varsa yeşil soğan, maydanoz, biraz limon ve zeytinyağı yetecek kadar tuz dökülerek yenir. Yağda kızartılarak da köfte yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |