|
|
Patates Salatası (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32268
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
4,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. kadar patates suda haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranır. Bunların üzerine 2 baş kuru veya yeşil soğan doğranır. Ayrıca maydanoz da doğrandıktan sonra, kırmızı biberi, tuzu, zeytinyağı ilave edilir. İyice karıştırılır. Salatanın üzerine sirke ve limonu sıkıldıktan sonra yenmeye hazırdır. İstenirse salata zeytin ve maydanozla süslenebilir.
ML® Patates Salatası için tıklayın
|
Patates Salatası (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171395
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2023
341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 kg. patates
2-3 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet samut (dereotunun salamura hali)
2-3 yumurta
Tuz
Kırmızı pul biber,
Karabiber
Reyhan
Sumak
Zeytinyağı
Limon
Patatesleri yıkayıp tencerede haşlayın.
Haşlanmaya yakın, yumurtaları da içine atarak haşlanmalarını sağlayın.
Haşlanmış patates ve yumurtaları soyun. Patatesleri ufak ve ince olarak doğrayın.
Soğanları, ince halka şeklinde doğrayıp tuz ile ovarak yıkayın, içine patates katın.
İnce kıyılmış maydanozu, tuzu, salamuradan çıkararak ince doğranmış samutu, zeytinyağı, limon suyu ve baharatların hepsini birlikte karıştırıp patateslere ilave edin, kuşbaşı şeklinde doğranmış yumurtayı da katarak servis yapın.
Not: Bu salata, patatesin ılıklığı geçmeden yenmelidir. Soğuyan salata çok sevilmez, bu salatayı diğer yörelerin salatasından ayıran tek özelliği, samudun bol kullanılmasıdır. Piknik, ara öğünler, hamam sefası ve kahvaltılar için hazırlanan bir yiyecektir.
|
|
Patates Salatası (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|