Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > PATATES SALATASI (FRANSA) (2 adet - 72,505 defa bakıldı)

PATATES SALATASI (FRANSA)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PATATES SALATASI (FRANSA)

BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41
Şehir: Ereğli/Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc10244
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,148 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
6 patates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı hardal
Kıyılmış bir demet dereotu
Yarım kahve fincanı yağsız et suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı sirke
biraz tuz ve karabiber.

Yapılışı:
Patatesleri bol suda haşlayın. Soğumadan kabuklarını soyup dilimlere doğrayın. Kâseye alın. Patatesler pişerken, bir kapta ince doğranmış soğanı, hardalı, dereotunu, et suyunu, zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve karabiberi çatalla çırparak karıştırıp iyice halledin. Sonra bu karışımı soğumamış patateslerin üstüne dökün. Tekrar patatesleri kırmadan karıştırın. Patatesler salçayı içtikten sonra servis tabağına alın. Üstünü kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.


PATATES SALATASI (Fransa)

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11150
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sarı patates (6 küçük)
1/2 demet tereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 küçük baş soğan
1/2 kahve fincanı sirke
2 tatlı kaşığı hardal
1 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve fincanı su veya et suyu
biraz tuz
1/2 demet maydanoz

1) Bir tencere veya kuşaneye 500 gram, yani aşağı yukarı hepsi aynı boyda olmak üzere 6 adet küçükçe sarı patates koyarak, üstünü iyice kaplayabilecek kadar su ile doldurmalı ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra ateşe oturtarak patatesleri 25 dakika kadar haşlamak, sonra da sudan çıkararak sıcak iken derhal kabuklarını soymalı ve yarım santim incelikte muntazam dilimlere doğrandıktan sonra bir kâseye yerleştirmelidir.
2) Patatesler pişmekte iken, diğer taraftan da başka bir kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1/2 kahve fincanı sirke, 1/2 kahve fincanı su veya yağsız et suyu, 1/2 demet ince kıyılmış tereotu, kıyılırcasına ince doğranmış 1 küçükçe baş soğan, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 miktar da tuz koyarak çatal veya telle iyice döğmek suretile hepsini birbirlerile halletmeli, sonra da bunu soymuş ve tabağa döşemiş olduğumuz henüz soğumamış olan patateslerin üstlerine dökmeli, sonra da patatesleri kırmadan yavaş yavaş karıştırmak suretile bu karışık suyu patateslere içirdikten sonra salatayı muntazam bir şekilde tabağa almalı ve servis yapmalıdır.






PATATES SALATASI (FRANSA) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet PATATES SALATASI (FRANSA) 72,505 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort