|
|
PATATES SALATASI (FRANSA) |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10244
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 patates
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı hardal
Kıyılmış bir demet dereotu
Yarım kahve fincanı yağsız et suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı sirke
biraz tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Patatesleri bol suda haşlayın. Soğumadan kabuklarını soyup dilimlere doğrayın. Kâseye alın. Patatesler pişerken, bir kapta ince doğranmış soğanı, hardalı, dereotunu, et suyunu, zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve karabiberi çatalla çırparak karıştırıp iyice halledin. Sonra bu karışımı soğumamış patateslerin üstüne dökün. Tekrar patatesleri kırmadan karıştırın. Patatesler salçayı içtikten sonra servis tabağına alın. Üstünü kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
|
PATATES SALATASI (Fransa) |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11150
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2007
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram sarı patates (6 küçük)
1/2 demet tereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 küçük baş soğan
1/2 kahve fincanı sirke
2 tatlı kaşığı hardal
1 kahve kaşığı karabiber
1/2 kahve fincanı su veya et suyu
biraz tuz
1/2 demet maydanoz
1) Bir tencere veya kuşaneye 500 gram, yani aşağı yukarı hepsi aynı boyda olmak üzere 6 adet küçükçe sarı patates koyarak, üstünü iyice kaplayabilecek kadar su ile doldurmalı ve tencerenin kapağını kapadıktan sonra ateşe oturtarak patatesleri 25 dakika kadar haşlamak, sonra da sudan çıkararak sıcak iken derhal kabuklarını soymalı ve yarım santim incelikte muntazam dilimlere doğrandıktan sonra bir kâseye yerleştirmelidir.
2) Patatesler pişmekte iken, diğer taraftan da başka bir kâseye 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1/2 kahve fincanı sirke, 1/2 kahve fincanı su veya yağsız et suyu, 1/2 demet ince kıyılmış tereotu, kıyılırcasına ince doğranmış 1 küçükçe baş soğan, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 miktar da tuz koyarak çatal veya telle iyice döğmek suretile hepsini birbirlerile halletmeli, sonra da bunu soymuş ve tabağa döşemiş olduğumuz henüz soğumamış olan patateslerin üstlerine dökmeli, sonra da patatesleri kırmadan yavaş yavaş karıştırmak suretile bu karışık suyu patateslere içirdikten sonra salatayı muntazam bir şekilde tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
|
PATATES SALATASI (FRANSA) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|