| 
 
 
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7905 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006 
3,210 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram köftelik az yağlı kıyma
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 adet yumurta
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 veya 2 diş dövülmüş sarımsak
 
6 dal yıkanmış ve ayıklanmış maydanoz
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı su
 
6-7 dilim kaşarpeyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Püre için:
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet havuç
 
Besamel sos için:
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı elenmiş un
 
1 su bardağı süt
 
 
Önce köfte hazırlanır. Kıyma derin bir kaba alınır. Bayat ekmeklerin kabuğu ayrılarak içi çıkarılıp, ıslanılır ve ufalanır. Ufalanan ekmekler kıymaya katılır. Yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kuru soğan, iyice dövülmüş sarımsak, yeterince tuz ve dilediğiniz oranda karabiber de kıymaya eklenip iyice karıştırılır. İyice yoğurduktan sonra el ile büyük parçalar koparılıp, yuvarlanır. Böylece büyük köfteler elde edilir. Diğer yandan püre hazırlanır. Patates iyice haşlanıp ezilir. Havuçlar rendelenir ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletilip, süzülür. Havuçlar da patatese katılır. Hazırlanan harç köftelerin ortasına konur. Başka bir tavada margarin eritilir ve un yağda kavrulup, azar azar süt ilave edilir. Elimizdeki malzememiz koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Patatesli karışımın üzerine hazırlamış olduğumuz bu sos yayılır. En üste kaşarpeyniri dilimleri serilerek konur. Domates salçası sulandırılıp, tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürülür ve üzeri iyice kızarana dek pişirilir.
  
 | 
PÜRELİ KÖFTE | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9942 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
2,609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
Yarım kilo koyun kıyması
 
2  baş soğan
 
3  dilim bayat ekmek 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
6-8 adet orta boy patates
 
1  küçük paket yağ 
 
250 gram süt
 
2  çay kaşığı tuz
 
 
Yapılışı :
 
İki defa çekilmiş kıyma, rendenin ince tarafından geçirilmiş soğan, tuz, suda ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek, biber ve kekik bir genişçe kapta iyice yoğurulup sonra bundan ceviz iriliğinde    parçalar koparılıp avuç içinde şekil verilerek köfteler yapılır. Eldeki yağın yarısı tavaya konup kızdırılarak hazırlanmış olan köfteler kızartılır. Diğer tarafta, bir tencereye üstlerini kapatacak kadar konan su içinde haşlanan patatesler, çatal batırılıp tam haşlandıkları anlaşılınca, çıkarılıp soğuk su altında soyularak, sıcak sıcak, bir çatalla, bir kabın içinde kalan yarım paket yağ «Tercihan tereyağ» ve süt ile iyice ezilip püre haline getirilir. Servis tabağının ortasına, köfteler konup etrafı da püre ile çevrilerek ve arzu edilirse maydanozla süslenerek servis yapılır.
 
 
Not: Köfteleri kızartma yerine ızgara olarak da yapmak mümkündür.
 
 
 ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
PÜRELİ KÖFTE | 
  | 
tijenöztüfek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20255 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007 
2,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. köftelik kıyma
 
1 yumurta
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 orta boy soğan 
 
5-6 orta boy patates
 
2 çorba kaşığı yağ 
 
1/2 çorba kaşığı salça 
 
5-6 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
 
Patatesi kabuğu ile haşlayıp soyarak püre makinasından geçiriniz. Yarım bardak süt veya su, 1 Çorba kaşığı yağ tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
 
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz katıp yoğurunuz. 1,5 yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ıslak avuç arasında yassıltarak ortası düz kenarları yüksek tepsi şekli veriniz. Yağlanmış tepsiye dizip fırında kurutmadan (kırmızı rengi gidinceye kadar) pişiriniz.
 
Patates püresini krema torbasına doldurarak köftelerin ortalarına şekillendirip sıkınız. (Kaşıklada konabilir) Üzerine 2 çay kaşığı sulandırılmış salça dökerek fırında 10—15 dakika pişiriniz.
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
leylicik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.12.2007 
Mesajlar: 15
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20335 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007 
2,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. kıyma
 
4 dilim tost ekmeği
 
1 soğan
 
1 cay bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
5 adet haşlanmış patates
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Yarım dilim kaşar
 
1-2 kaşık tereyağı
 
 
Kıyma, soğan, ıslatılmış ve suyu süzülmüş tost ekmeği ve kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz ve 1saat dolapta bekletiyoruz. Dolaptan çıktıktan sonra bor cam tepsisini yağlayıp kıyma ve soğan karıştırıp tepsiye yayıyoruz fırında 15-20 dk. kadar pişiyor piştikten sonra, patatesi, kaşarı rendeliyoruz içine yumurtayı sütü tereyağını koyup karıştırıyoruz ve köftenin üstüne döküyoruz ve tekrar fırına koyup 5-10 dk. daha pişiriyoruz patates kızarana kadar.
  
 | 
Fırında Patates Püreli Köfte | 
  | 
zerzevat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25286 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008 
3,659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
3 dilim bayat ekmek
 
3 diş sarımsak
 
2 soğan
 
1 kilo patates
 
3 domates
 
10 tane sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 fincan sıvıyağ
 
1 çay kaşığı
 
kırmızıbiber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
 
1- Kıymanın içine bayat ekmek, rendelenmiş soğan ve sarımsak, tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave edilip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine 1 santim kalınlığında yayılır. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler sırayla yerleştirilir.
 
2- Diğer tarafta haşlanmış patatesin kabuklan soyulup rendelenir. Tuz ilave edilip, karıştırılıp püre haline getirilir. Tepsideki domateslerin üzerine yayılır.
 
3- Ayrı bir kapta salça 1 çay bardağı su ile karıştırılıp yağ da ilave ettikten sonra bir taşım kaynatılır. Patatesin üzerine dökülüp kızgın fırına verilir.
  
 | 
PÜRELİ KÖFTE | 
  | 
mensup 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47690 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010 
2,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr kıyma
 
2 yumurta
 
1/2 kahve fincanı domates salçası
 
3/4 bardak su
 
1 soğan
 
3 dilim iç ekmek
 
3 çorba kaşığı (silme) sadeyağ ya da margarin
 
biraz tuz ve karabiber
 
Püre için:
 
3 irice patates
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı süt
 
1,5 çorba kaşığı (silme) sofra margarini
 
biraz tuz
 
 
İki defa makineden geçirilen kıymaya suda ıslatıp sıktığınız bayat ekmeği rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz ve biberi ilâve edin. Ve hepsini birlikte 10-12 dakika iyice yuğurup halledin. Sonra da bundan yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuçlarınızda yuvarlayın. Üzerlerine bastırıp yassılatın. Ortalarına daha bir bastırmak suretiyle hafif çukurca bir tas şekli verin sonra tepsiye dizin.
 
Hepsi yuvarlanıp bitince, yağı ilâve edin ve orta ateşli fırında, üzerleri güzelce kizarıncaya kadar 20 - 25 dakika pişirip çıkarın.
 
Bu arada patatesleri bir tencereye koyun. Üzerlerini kapayacak kadar da su ilâve edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp indirin. Kabuklarını soyduktan sonra varsa presten geçirin, yoksa çatalla güzelce ezip, püre haline getirin. Sonra yağı, yumurta, süt ve tuzu ilâve edip iyice karıştırıp halledin sonra da bu püreden kaşık kaşık alıp köftelerin o çukur kısımlarına koyun.
 
Sonra, salçayı 1 bardaktan çeyrek eksik suda eritip köftelere ilâve edin. Tepsiyi tekrar harlı fırına sürüp, püreler pembeleşinceye kadar kızartıp çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
Püreli Köfte | 
  | 
lezzet penceresi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2011 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64698 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 adet yumurta
 
4 adet patates
 
3 adet havuç
 
75 gr. tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kıyma, kıyılmış soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Patates ve havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri ezin, havucun haşlama suyundan 1 çay bardağı alın. 1 adet yumurta, tereyağı ve tuzla karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine yayın. Üzerine patates püresini koyun. Havuçları bütün olarak yerleştirin. Kağıt yardımıyla rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürerek önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Püreli Köfte | 
  | 
gupse 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72333 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2012 
2,397 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı kekik
 
3 dilim ekmek
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 dal maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
Püresi için:
 
2 adet patates
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
 
1 çay bardağı süt
 
 
Soğanı ince ince rendeleyin, üzerine kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış maydanozu, ıslatılıp ve suyu sıkılmış ekmekleri koyup yoğurmaya başlayın. Baharatını ve zeytinyağını da ekleyin, kıyma harcını çok iyiyoğurun. Elinizle parçalar kopartıp şekil verin ve az yağlı bir tavada iki yüzünü de kızartın. Tabağa alıp sıcak tutun. Bir tarafta da patatesleri haşlayıp sıcakken hemen ezin. İçine tereyağını, kaşar peynir rendesini koyup, süt ilave ederek iyice karıştırın ve köftelerle birlikte servis tabağına sıcak sıcak koyup ikram edin.
  
 | 
Püreli Köfte | 
  | 
cavidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73917 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram kıyma
 
3 diş sarımsak
 
1 soğan
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
Püresi için:
 
2 haşlanmış patates
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
2 çorba kaşığı rende peynir
 
 
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu bir kabın içinde yoğurup 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Bol yağda ya da fırında pişirin. Bu arada haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve çiğ kremayı çırpıp üzerine ekleyin. İstenirse ocak üzerinde bir taşım kaynatılabilir de. Daha sonra da kızaran köftelerin üzerine püreleri sıkma torbasıyla sıkıp servis tabağına dizin. Renkli biberlerin içlerine sarımsaklı yoğurt doldurup yanında ikram edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "büyükanne" tarafından gönderildi. 24.03.2015
  
 | 
Püreli Köfte | 
  | 
mor leylak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2013 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88605 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2013 
2,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kıyma
 
3 diş sarımsak
 
1 soğan
 
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
1 yumurta
 
5 haşlanmış patates
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı rendelenmiş peynir
 
4 dal maydanoz
 
1 su bardağı domates suyu
 
 
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımdan köfteler yapıp fırında 20 dakika pişirin. Çıkartıp üzerine patates püresi yerleştirin. Püre için haşlanmış patatesin içine süt, peynir ve yumurtayı ekleyin. Üzerine domates suyunu döküp tekrar fırında 15 dakika kadar pişirip servis tabağına dizin. Yanında bol salatayla ikram edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "kristal avize" tarafından gönderildi. 28.09.2014
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103214 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014 
5,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
5-6 adet orta boy patates
 
½ çorba kaşığı salça
 
1 adet yumurta
 
1 adet orta boy soğan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
5-6 dal maydanoz
 
1/4 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
 
3 çorba kaşığı süt
 
 
Patatesi kabuğu ile haşlayıp soyarak,püre makinesinden geçiriniz.1/2 süt veya su 1 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber katıp karıştırınız.
 
Kıymanın içine,rendelenmiş soğan,ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi,yumurta,tuz,karabiber,kıyılmış maydanozu katıp yoğurun.
 
Hazırladığınız harçtan,1,5 yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,ıslak avuç arasında yassıltarak ortası düz kenarları yüksek tepsi şekli veriniz.
 
Yağlanmış tepsiye dizip fırında kurutmadan (kıymanın kırmızı rengi gidinceye kadar)pişiriniz.
 
Patates püresini krema torbasına doldurarak. köftelerin ortasına şekillendirip sıkınız.(Bunu kaşıklıda yapabilirsiniz)Üzerine 2 çay kaşığı sulandırılmış salçayı dökün.Son olarak ta rendelenmiş peynirleri serpin.10-15 dakika fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
Ayşe Sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120625 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
400 gr. köftelik kıyma
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet soğan
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
yeteri kadar tuz ve biber
 
2 orta boy patates
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
50 gr kaşarpeyniri rendesi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir kabın içerisine kıymayı, suda ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, tuzu, biberi ve kimyonu ilave edip iyice yoğurun. İki ceviz büyüklüğünde koparılan parçalardan ortası çukur, çanak biçiminde köfteler yapın. Fırın tepsisine sıralayın ve yağ koyup fırında pişirin. Patatesleri yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri püre halinde ezin. İçine yumurtayı, tereyağını, kaşarpeyniri rendesini, tuzu, biberi ve sıcak sütü koyun, karıştırın. Püreyi krema torbasına koyun ve köftelerin ortasına tepeleme sıkın. Köfteleri bir süre daha fırında pişirin. Hazırladığımız patates püreli köfte soteyi sebzeler eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
hademe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143936 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2019 
879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram köftelik kıyma
 
4 adet patates
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
3 yemek kaşığı un
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Çatalla ezip püre haline getirin. İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun.
 
Kıymaya yoğurt, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz atıp iyice yoğurun. 15 santimlik uzun köfteler yapın.
 
Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Patates püresinin üzerine koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Püreli Köfte | 
  | 
ferda ünlü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150567 
Gönderme Tarihi: 16.May.2020 
544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.muratbey.com.tr
 
 
1 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
 
5-6 adet orta boy patates
 
Köfte için:
 
250 gr dana kıyma
 
1 yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı galeta unu
 
5-6 dal maydanoz
 
Karabiber, pul biber, kimyon tuz ( ya da köfte harcı 2 kaşık)
 
5-6 adet domates
 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri
 
 
Püre için patatesleri haşlayın ve soyun. İçerisine Muratbey tereyağı koyun ve blenderden geçirin. Fırın kabına püreyi yayın. Köfte için köfte malzemelerini derin bir kaba alarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köftelere yuvarlayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve köfteleri tavaya alarak kızartın. Kızaran köftelerin üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin. 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edin. Domatesler pişene kadar köfteleri bu şekilde pişmeye bırakın. Pişen soslu köfteleri pürenin üzerine yayın. Rendelenmiş Muratbey taze kaşar peyniri ekleyerek, 200 derece fırında üzerinin kızarmasını sağlayın.
 
 
 
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155797 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021 
1,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Patates püresi için:
 
2 orta boy patates
 
yarım su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Köftesi için:
 
500 gr çekilmiş et
 
1 orta boy soğan
 
2 diş sarımsak
 
3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
 
1 adet yumurta
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Kimyon
 
Tuz
 
 
Çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun.
 
Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekillendirin.
 
190 derede ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana kadar pişirin.
 
Bu arada patates püresini hazırlayın.
 
Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek iyice harmanlayın.
 
Hafif kızaran köfteleri fırından aldıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.
 
1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün.
 
Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına tekrar sürülür.
 
Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin.
 
 
 
  
 | 
Patates Püreli Köfte | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170899 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023 
375 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Dana Az Yağlı Kıymalık 0.5 Kilogram
 
Kuru Soğan 1 Adet
 
Bayat Ekmek 1.5 Dilim
 
Sarımsak 1 Diş
 
Karabiber 1 Tutam
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Domates 1 Adet
 
Patates 4 Adet
 
Pastörize Süt 2 Su Bardağı
 
Tereyağ 100 Gram
 
Domates 1 Adet
 
Domates Salcası 0.5 Yemek Kaşığı
 
Su 1 Su Bardağı
 
Kimyon 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Taze Kaşar 5 Dilim
 
 
Köfte malzemelerinin hepsini bir arada iyice yoğurup 5 adet yuvarlak köfte yapın. Izgara veya teflon tavada pişirin.Borcama dizip herbirinin üzerine 1 dilim domates koyun.
 
Kabuklarını soyduğunuz 4 adet patatesi 2 su bardağı süt ile kısık ateşte yavaş yavaş haşlayın. Suyu azaldığı zaman 100 gr. tereyağını ekleyip püre haline getirin. Hazırladığınız püreden 2'şer kaşık domateslerin üzerine koyun.
 
Sos malzemelerinin hepsini karıştırarak sosunuzu hazırlayınPürenin üzerine gelecek şekilde kaşıkla dökünEn üstüne de birer dilim kaşar peyniri koyun.
 
Borcamınızı önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup üstü pembeleşene kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |